WordPress Geçici Klasör Kayıp Hatası Nasıl Düzeltilir
WordPress Geçici Klasör Kayıp hatası, tüm web sitesi geliştirme ve kullanıcı deneyiminizi bozabilecek en sinir bozucu WordPress sorunlarından biridir. Neyse ki, bu hata için basit bir düzeltme var.
Bu hata, WordPress’e herhangi bir dosya yüklemenizi önler, yani herhangi bir resim yükleyemez veya herhangi bir eklenti ve tema yükleyemezsiniz.
Ancak, göründüğü kadar sinir bozucu, hata, sunucunuzdaki birkaç dosyayı düzenleyerek kolayca düzeltilebilir. Hepsini kendiniz yapabilirsiniz. Size nasıl yapıldığını göstereceğiz.
Neler Okuyacaksınız? →
WordPress Geçici Klasör Kayıp Hatası Nedir?
‘Geçici Klasör Kayıp‘ ya da ‘Geçici Klasör Eksik‘ hatasını açıklamak, çok sayıda sunucu tarafı klasör izin sistemi ve PHP ayarları ve işlevleri içerdiğinden biraz karmaşıktır.
Basitçe söylemek gerekirse, “temp” klasörü sunucunuzdan, sizin tarafınızdan veya bir sunucu arızası tarafından yanlışlıkla silindiğinde hata size gösterilir. Ayrıca, barındırma sunucunuz tarafından ayarlanan klasör izinlerinin bir sonucu olarak da ortaya çıkar.
WordPress, yüklediğiniz dosyaları uygun klasörlere yerleştirmeden önce geçici olarak saklamak için web sitenizin sunucusunda geçici bir klasör kullanır. Örneğin, bir eklenti yüklediğinizde, WordPress’in WP-Content klasöründeki eklenti dosyaları için yeni bir klasör oluşturup kalıcı olarak depolaması için önce geçici klasörde depolanır.
Bu “temp” klasörü kaybolduğunda, WordPress varsayılan yükleme işleminden geçmek için uğraşır ve size WordPress Geçici Klasör Kayıp hatasını gösterir.
WordPress Geçici Klasör Kayıp Hatası Nasıl Düzeltilir
Bu hatayı düzeltmek için web sitesi sunucunuza giriş yapmanız ve temel bir WordPress dosyasını düzenlemeniz gerekir. Sunucudaki dosyalarda herhangi bir değişiklik yapmadan önce web sitenizi yedeklemenizi öneririz.
Adım 1: Sunucunuza Giriş Yapın
Sunucunuza giriş yapmanın iki yolu vardır. Filezilla gibi bir FTP istemci uygulaması kullanabilir veya web barındırma hizmeti için CPanel’i kullanabilirsiniz. Bu gösteri için CPanel kullanıyoruz. Bir FTP istemcisi kullanıldığında da hatayı düzeltme işlemi adımları aynıdır.
Sunucunuza CPanel ile giriş yapmak için web sitenizin URL’sinin sonuna / cpanel yazın (ör. interbilgi.com/cpanel)
CPanel için kullanıcı adını ve şifreyi girin. Bu size barındırma sağlayıcınız tarafından sağlanır. Barındırma platformuna kaydolduğunuzda aldığınız hoş geldiniz e-postasında bulabilirsiniz.
Adım 2: wp-config.php Dosyasını Bulun
CPanel’de oturum açtıktan sonra, Dosya Yöneticisi (File Manager) uygulamasını bulun ve açın.
Ardından public.html klasörüne gidin. Burada wp-config.php dosyasını bulacaksınız. Bu, WordPress sistemi için tüm yapılandırmaları işleyen temel bir WordPress dosyasıdır.
Sağ tıklayın üzerindeki wp-config dosyası ve seçim Edit.
Şimdi kopyalama ve yapıştırma Aşağıdaki kodu hemen önce diyor hattı “ Hepsi bu, durma düzenleme var! Mutlu bloglar ”
define(‘WP_TEMP_DIR’,dirname(_FILE_). ‘/wp-content/temp/’);
Değişiklikleri kaydetmek için Kaydet’i tıklayın .
Bu, sistemin kolayca bulmasına yardımcı olmak için WordPress için geçici klasör konumunu tanımlar.
Adım 3: ‘Temp’ Klasörünü Oluşturun
Public.html klasörüne geri dönün ve bu sefer WP-Content klasörünü açın.
WP-Content içinde yeni bir klasör oluşturun ve “ temp ” olarak adlandırın.
Bu, ‘Geçici Klasör Kayıp’ hatasını düzeltmelidir. Web sitenize geri dönün ve düzeltilip düzeltilmediğini görmek için bir dosya yüklemeyi deneyin.
Sonuç olarak
Sorun devam ederse, web barındırma sağlayıcınızla iletişim kurun ve teknik destek ekibiyle iletişime geçin ve sorunu düzeltmelerini isteyin.
Çoğu durumda, bu hata, korkunç web barındırma yapılandırmaları ve yönetiminin bir sonucu olarak gelir. Gelecekte bu tür sorunlardan kaçınmak istiyorsanız, web sitenizi yönetilen bir WordPress barındırma platformuna taşımayı düşünün.
403 Forbidden hatasının çözümü için https://interbilgi.com/wordpress-403-forbidden-hatasi-cozumu/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Geçici klasör kayıp ya da geçici klasör eksik hatası çözümü konusunda farklı alternatif bir yol biliyor iseniz bizlere yorum bölümünde bildirmekten çekinmeyin.