GenelBilgisayarNasıl Yapılır?WindowsYazılım

Güncellemeden Sonra Yavaşlayan Windows 10’u Nasıl Düzeltirim?

Reklamlar

Windows’unuz için bir güncelleme yaptınız daha iyi olacağı düşüncesi ile ve yavaşladı. Peki güncellemeden sonra yavaşlayan Windows 10’u nasıl düzeltirim?

Teknoloji, ihtiyacımız olan şeyi anında elde etmemizi mümkün kıldı. Bir akıllı telefona birkaç dokunuşla, fonlarımızı aktarabilir veya faturalarımızı ödeyebiliriz. Sadece finansal işlemlerimizi tamamlamak için bankaya gitmemiz gerekmiyor. Uçuş rezervasyonu, film izleme ve daha fazlası dahil olmak üzere çevrimiçi yapabileceğimiz birçok şey var.

Hızlı tempolu bir dünyada yaşıyoruz ve sadece zamana ayak uydurmak için gerekli araçlara sahip olmak bizim için makul. Yani, yavaş bir Windows 10 bilgisayar için yer yok. Değişikliklere uyum sağlamak için her zaman yeni sürüme geçmeliyiz. Ancak, bilgisayarınızın hızını artırmak yerine Windows güncellemesi yavaşlamasına neden olursa ne olur?

Windows 10, Windows Güncelleştirmelerinden Sonra Neden Yavaşlıyor?

Endişelenme çünkü yardım etmek için buradayız. Bu yazıda, güncellemeleri yükledikten sonra Windows 10’un yavaşlamasını nasıl düzelteceğinizi öğreteceğiz. Size en uygun çözümü bulana kadar listede ilerlemeye çalışın.

Microsoft, Windows 10’un performansını ve güvenliğini artırmak için düzenli olarak toplu güncelleştirmeler yapar. Ancak, güncellemelerin işletim sistemindeki geliştirmelerden daha fazla soruna neden olduğu zamanlar vardır. Şimdi, bunun olmasının çeşitli nedenleri var. Güncelleştirmenin belirli sistem dosyalarına zarar vermesi veya bozması mümkündür. Öte yandan, sorunun son güncellemeyle ilgisi olmayabilir. Kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınızı taramaya da yavaşlatabileceğini unutmayın.

Güncellemeden Sonra Yavaşlayan Windows 10’u Nasıl Düzeltirim?

Sorunun nedeni ne olursa olsun, bir güncellemeden sonra yavaş bir Windows işletim sisteminin nasıl düzeltileceğini öğrenmek için bu kılavuzu kullanabilirsiniz.

Güncellemeden sonra yavaşlayan Windows 10’u nasıl düzeltirim için kısaca çözüm başlıklarını belirtmek gerekirse;

  • Windows 10 için Kullanılabilir Düzeltmeleri Yükleme
  • Kötü Amaçlı Yazılımın Kontrolü
  • Hasarlı veya Bozuk Sistem Dosyalarını Onarma
  • Sistem Geri Yükleme Gerçekleştirme

Çözüm 1: Windows 10 için Kullanılabilir Düzeltmeleri Yükleme

Genellikle, Windows işletim sistemini rahatsız eden en son hatalarla ilgilenecek yamalar yayınlar. Bu nedenle, Microsoft’un sorun için bir düzeltme yayınlayıp yayınlamadığını kontrol etmelisiniz. İşte yapabilecekleriniz:

  1. Ayarlar uygulamasını başlatmak için klavyenizdeki Windows Tuşu + I tuşlarına basın.
  2. Ayarlar uygulaması açıldığında Güncelleme ve Güvenlik’i seçin.
  3. Sol bölme menüsüne gidin, ardından Windows Update’i tıklayın.
  4. Şimdi sağ bölmeye gidin, ardından Güncellemeleri Kontrol Et’i tıklayın.

Araç mevcut güncellemeleri bulursa indirin. İşlem tamamlandıktan sonra düzeltmeyi yüklemek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Çözüm 2: Kötü Amaçlı Yazılımın Kontrolü

Bazen, bir Windows 10 bilgisayarı yavaş performans gösterdiğinde, güncellemelerle ilgisi yoktur. Bazı durumlarda, kötü amaçlı yazılım bulaşması bir bilgisayarın düşük performansının arkasındaki nedendir. Bu nedenle, derin bir tarama yapmanız ve tüm tehditleri kaldırmanız / karantinaya almanız gerekir. Bunu yapmak için aşağıdaki talimatları takip edebilirsiniz:

  1. Klavyenizdeki Windows Tuşu’na basın, ardından “Windows Güvenliği” yazın (tırnak yok).
  2. Sonuçlardan Windows Güvenliği’ni seçin.
  3. Sol bölme menüsünde, Virüs ve Tehdit Koruması’nı tıklatın.
  4. Sağ bölmeye gidin, ardından Tam Tarama’yı seçin.
  5. İşleme başlamak için Şimdi Tara’yı tıklayın.

Yerleşik antivirüsün bulduğu kötü amaçlı yazılımları bulmasına ve işlemesine izin verin. Bununla birlikte, sadece bu araca güvenmemelisiniz. Bazen, en son ve en göze çarpan tehditleri kaçırabilir. Bu nedenle, Eset ve Avira gibi ücretsiz kapsamlı bir güvenlik aracı kullanmanızı öneririz. Bu yardımcı program, arka planda ne kadar gizli çalışırsa çalışsın kötü amaçlı yazılımı algılayabilir.

Çözüm 3: Hasarlı veya Bozuk Sistem Dosyalarını Onarma

Windows Update zaman zaman takılabilir ve bu durumda yardımcı program belirli sistem dosyalarına zarar verebilir. Sonuç olarak PC’niz yavaş çalışmaya başlayacaktır. Daha kötüsü en kötüsü gelirse, bilgisayarınız donabilir veya çökebilir. Bu nedenle, hasarlı sistem dosyalarını onarmanızı veya değiştirmenizi öneririz. Bunu yapmak için SFC ve DISM taramaları yapmanız gerekir. Aşağıdaki adımları göstereceğiz:

  1. Görev çubuğunuza gidin, ardından Ara simgesini tıklayın.
  2. Arama kutusunun içine “Komut İstemi” yazın (tırnak yok).
  3. Sonuçlardan Komut İstemi’ne sağ tıklayın, ardından Yönetici Olarak Çalıştır’ı seçin.
  4. Uygulamaya izin vermeniz istenirse Evet’i tıklayın.
  5. Komut İstemi tamamlandığında, “sfc / scannow” (tırnak işaretleri olmadan) yazın ve Enter tuşuna basın.

İşlem başladığında, Komut İstemi’ni açık tuttuğunuzdan emin olun. Ayrıca onarım işlemini kesintiye uğratmaktan da kaçınmalısınız. Tamamlanması biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırla beklemelisiniz.

İşlem tamamlandığında, taramanın sonuçlarını göreceksiniz. Araç herhangi bir bozuk dosya bulamazsa, aşağıdaki mesajı görmelisiniz:

“Windows Kaynak Koruması herhangi bir bütünlük ihlali bulamadı.”

Şimdi, SFC günlüğünü görüntülemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Komut İstemi’ni yönetici ayrıcalıklarıyla başlatın.
  2. Komut İstemi içinde aşağıdaki komut satırını yürütün:

findstr /c:”[SR]” %windir%LogsCBSCBS.log >”%userprofile%Desktopsfclogs.txt”

Not: Bu komut satırı, masaüstünüzde depolanacak bir sfclogs.txt dosyası oluşturur.

  • Masaüstünüze gidin, ardından SFC günlüğünü görüntülemek için sfclogs.txt dosyasını açın.

SFC taramasından sonra bilgisayarınız hala yavaşsa, yapmanız gereken bir sonraki şey bir DISM taraması yapmaktır. İşte adımlar:

  • Komut İstemi’ni yönetici olarak açın.
  • Komut İstemi geldiğinde, aşağıdaki komut satırını yürütün:

DISM / Çevrimiçi / Temizleme-Görüntüsü / Restore

Onarım işlemi başladıktan sonra kesintiye uğramamalısınız. Tamamlanması on dakikadan fazla sürebilir ve tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.

Çözüm 4: Sistem Geri Yükleme Gerçekleştirme

En son güncellemeler gerçekten de yavaşlamaya neden olan şeyse, Sistem Geri Yükleme’yi kullanmak en iyi çözüm olacaktır. Bu araç, işletim sisteminizi kusursuz çalışan bir duruma geri getirecektir. Bunu yaptıktan sonra güncellemelerin kaldırılacağını unutmayın. Bununla birlikte, Microsoft’un herhangi bir hatayı düzeltmesi için yeni güncellemeleri beklemeniz yeterlidir. İşte adımlar:

  1. Klavyenizde Windows Tuşu + S tuşlarına basın. Bunu yapmak Arama çubuğunu getirir.
  2. Arama çubuğunun içine “Sistem Geri Yükleme” (tırnak işaretleri olmadan) yazın.
  3. Sonuçlardan Geri Yükleme Noktası Oluştur’u seçin.
  4. Yeni pencerede, Sistem Geri Yükleme’ye tıklayın.
  5. ‘Daha fazla geri yükleme noktası göster’ seçeneğini seçin.
  6. Sorunun mevcut olmadığı bir geri yükleme noktası seçin.
  7. Sonrakine tıkla.

Sistem geri yükleme işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Tamamlandığında, bilgisayarınızın daha hızlı çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Profesyonel İpucu: Aşırı yüklenmiş bir önbellek ve gereksiz dosyalar da bilgisayarın performansını etkileyebilir. Bu nedenle, cihazınızı en üst düzeyde tutmak için CCleaner kullanmanızı öneririz. Bu araç, gereksiz dosyaları güvenle silebilir. En uygun olmayan sistem ayarlarını değiştirmek ve sürücülerinizi birleştirmek için de kullanabilirsiniz. Programı kullandıktan sonra PC’nizin performansında önemli bir iyileşme göreceksiniz.

Güncellemeyle ilgili başka hangi sorunları gidermemizi istersiniz?

Güncellemeden Sonra Yavaşlayan Windows 10’u Nasıl Düzeltirim? Gibi bir soru varsa aklınızda hala bize aşağıdaki yorumlarda bildirin!

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin