GenelNasıl Yapılır?WordPress

WordPress 413 Request Entity Too Large Hatası

Reklamlar

WordPress panonuzu kullanarak bir tema veya eklenti dosyası yüklemeye çalışırken can sıkıcı WordPress ‘413 Request Entity Too Large’ hatasıyla karşılaştınız mı? Endişelenme, yalnız değilsin.

Bu hata, web sitelerine ev sahipliği yapmak için uygun fiyatlı paylaşılan hosting planları kullanan WordPress kullanıcıları arasında oldukça yaygındır. Bu kılavuzda, bu sorunu kendiniz nasıl çözebileceğinizi birkaç farklı yöntem kullanarak göstereceğiz.

WordPress 413 Request Entity Too Large Hatası Nedir

‘413 Request Entity Too Large’ hatası genellikle WordPress’te, WordPress için ayarlanan maksimum yükleme boyutu sınırlarından daha büyük boyutlara sahip tema ve eklenti gibi dosyalar yüklemeye çalıştığınızda oluşur.

Aşırı kullanımdan kaçınmak için, web barındırma sağlayıcınız yükleyebileceğiniz dosyaların boyutlarına ve web sitenizin PHP komut dosyalarını yürütmesine izin verilen süreye sınırlamalar koyar. Dosyaları yüklemeye veya komut dosyalarını bu varsayılan sınırların ötesinde çalıştırmaya çalıştığınızda ‘413 Request Entity Too Large’ gibi hatalar oluşuyor.

Bu sınırlar kendi iyiliğiniz için belirlenmiş olsa da, genellikle web sitenizin geliştirilmesinin önüne geçebilir. Bu gibi durumlarda, sorunları kendi elinize alabilir ve düzeltebilirsiniz.

413 Request Entity Too Large Hatası Nasıl Düzeltilir

Bu hatayı, WordPress için ayarlanan maksimum yükleme boyutu sınırlarını artırarak düzeltebilirsiniz. Veya daha büyük dosyaları yüklemek için bir FTP istemcisi uygulaması kullanarak hatayı tamamen önleyebilirsiniz.

Size bu çözümlerin nasıl çalıştığını göstereceğiz.

Wordpress 413 Request Entity Too Large Hatası
WordPress 413 Request Entity Too Large Hatası

Yöntem 1: Bir FTP istemcisi Uygulaması Kullanma

WordPress, belirli sınırlamalarla gelen bir yazılımdır. Ne de olsa, bu sadece bir içerik yönetim sistemi. Büyük dosyalar yüklemek gibi ağır görevleri gerçekleştirmek için daha gelişmiş araçlar kullanmanız gerekir.

Bir FTP istemcisi uygulaması, daha büyük dosyaları web sitenize ve sunucunuza yüklemek için kullanabileceğiniz mükemmel bir araçtır. FileZilla ve WinSCP, sunucunuza erişmek için kullanabileceğiniz harika ücretsiz FTP uygulamalarıdır.

Bilgisayarınıza yazılımı indirin ve yükleyin. Ardından, web barındırma sağlayıcınız tarafından size verilen root access kullanıcı adını ve şifresini kullanarak sunucunuza giriş yapmak için FTP uygulamasını kullanın.

Tema ve eklentileri yüklemek için, FTP uygulamanızı kullanarak WP-Content klasörüne gidin ve dosyaları doğrudan Temalar veya Eklentiler klasörüne sürükleyip bırakın.

Bu şekilde, hiçbir yükleme boyutu sınırlamasıyla sınırlandırılmazsınız.

Yöntem 2: CPanel PHP INI Düzenleyicisi’ni Kullanın

Elbette, bir FTP istemcisi kullanmak sorunu çözmez. Özellikle siteniz birden fazla yazar tarafından yönetiliyorsa, sonuçta aynı hatayla karşılaşabilirler. Web siteniz için varsayılan yükleme boyutu sınırlarını artırarak bunu düzeltebilirsiniz.

Web sitenizin maksimum yükleme boyutu sınırını artırmanın en kolay yollarından biri, WordPress tarafından ayarlanan varsayılan sınırları genişleten özel parametrelerle sunucunuzda bir PHP.ini dosyası oluşturmaktır.

Bunu yapmak için, genellikle, sunucu dosyalarına erişmek ve PHP.ini dosyasını elle oluşturmak zorundasınız. Size bu işleme yaklaşmanın daha basit bir yolunu göstereceğiz.

Paylaşılan veya yönetilen bir WordPress barındırma hizmeti kullanıyorsanız, CPanel’e erişebilirsiniz. CPanel’inizde, Yazılım kategorisinin altında PHP INI Editor adlı bir uygulama bulacaksınız. Bu araç kolayca PHP.ini dosyanızı oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak sağlar.

İşte nasıl çalışıyor.

1. Adım: CPanel’e Erişim

Web sitenizin CPanel’ıne web barındırma hesabınıza giriş yaparak erişebilirsiniz veya alan adınızın sonuna CPanel yazmanız yeterlidir (örneğin: interbilgi.com/cpanel).

CPanel’e giriş yapmak için web barındırma sağlayıcınız tarafından verilen CPanel kullanıcı adını ve şifresini girin. Bu giriş bilgileri genellikle bir barındırma hesabına kaydolduktan sonra aldığınız karşılama e-postasında bulunur.

Adım 2: PHP INI Editörünü Açın

CPanel’inizdeki PHP INI Editörünü bulun. CPanel’in Yazılımlar bölümünde bulunabilir.

Ardından uygulamayı açın ve listeden konum olarak web sitenizi seçin.

Adım 3: Parametreleri Özelleştirin

PHP INI Editöründe hesabınız için ayarlanmış tüm varsayılan parametreleri bulacaksınız. Editörünüzde aşağıdaki parametreleri bulun :

upload_max_filesize
post_max_size
max_execution_time

Hem upload_max_filesize hem de post_max_size için 64M ayarlayarak bu parametrelerin değerlerini düzenleyin. Max_execution_time parametresi için 300 değerini ayarlayın.

Düzenlemeyi tamamladığınızda Kaydet’i tıklamayı unutmayın.

Not: CPanel’iniz de gösterilenler biraz farklı görünebilir. Bazı parametre adları PHP INI Editörünüzde biraz farklı olabilir.

Yöntem 3: .htaccess dosyasını düzenleme

PHP.ini dosyasındaki parametreleri özelleştirmek işe yaramadıysa, aynı tekniği kullanarak .htaccess dosyasını düzenlemeyi deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, bu dosyayı manuel olarak düzenlemeyi gerektirir.

Adım 1: Sunucunuza Erişin

.Htaccess dosyasını bulmak için önce sunucunuzda bulunan web sitesi dosyalarına erişmeniz gerekir. Sen edebilirsiniz senin sunucusuna erişmek bir FTP istemcisi uygulamasını kullanarak veya CPanel kullanarak.

Sunucunuza erişmek için önceki yöntemlerde verdiğimiz talimatları izleyin. CPanel’deki sunucu dosyalarınıza erişmek için, Dosya Yöneticisi uygulamasını kullanın.

Adım 3: .htaccess Dosyasını Bulun ve Düzenleyin

Sunucunun içine girdikten sonra public.html klasörüne gidin.

Bu klasörde .htaccess adında bir dosya bulacaksınız . Bu dosyayı sağ tıklayın ve dosyayı özelleştirmek için Düzenle’yi seçin.

Not: Düzenlemeden önce daima dosyaların bir yedek kopyasını oluşturun.

Adım 3: Parametreleri Kopyala ve Yapıştır

Aşağıdaki parametreleri kopyalayın ve bunları .htaccess dosyanızın sonuna yapıştırın.

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Değişiklikleri kaydetmek için Kaydet’e tıklayın.

Bu, maksimum yükleme boyutunuz ve yürütme süresi sınırlarınız için özel değerler ayarlayarak daha büyük boyuttaki dosyaları yüklemenizi sağlar.

Sonuç Olarak

Bu yöntemler hatayı çözmenize yardımcı olmalıdır. Tüm bu yöntemleri bir kerede gerçekleştirmemeyi unutmayın Bir seferde bir çözüm deneyin.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra hala hatayla karşılaşıyorsanız, barındırma sağlayıcınızla iletişim kurmak ve sunucu tarafında bir sorun olabileceğinden onların desteğini istemek isteyebilirsiniz. Veya web sitenizi daha iyi yönetilen bir WordPress barındırma platformuna taşımayı düşünün.

WordPress 413 Request Entity Too Large Hatası için sizlerin farklı olarak önerebileceği bir yöntem var ise bizlere yorumlar bölümünde bunu bildirebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin