GenelinternetWebmaster

istenmeyen E-Postaları Engelleyin

Reklamlar

Her gün gelen onlarca iletinin bir kısmından eksik kalmak en doğal hakkınız. İşte sinirlerinizi zıplatan tüm o istenmeyen e-postaları engelleme, e-postalardan kurtulmanın en kolay yolu.

İstenmeyen E-Postaları Engelleyin

Birçok kullanıcının korkulu rüyası olan, istenmeyen e-posta ve spam postalardan kurtulmak, aslında çok zor değil.

istenmeyen E-Postaları Engelleyin | istenmeyen E-postaları Engelleme

İstenmeyen e-posta alan bu kullanıcılardan Gmail, Outlook ve Yandex Mail kullananlar için görmek istemedikleri e-postaları nasıl engelleyeceklerini adım adım anlatalım.

Gmail’de İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Gmail, uzun zamandır hizmet vermesine karşın yakın zamana kadar istenmeyen e-postaları engelleme özelliği sunmuyordu.
Gmail’e geçtiğimiz haftalarda gelen yeni bir güncelleme ile birlikte istenmeyen e-postaları engellemek çok daha kolay bir hale geldi.

Gmail’de istenmeyen e-postaları engellemek için;

  • ilk olarak gelen kutusundan istemediğimiz e-postayı açıyoruz.
  • Açtığımız e-postanın üzerinde, gönderenin adının ve e-posta adresinin yazdığı yerin hemen yanında Unsubscribe adlı yani Abonelikten Çık adlı bir tuş bulunuyor olacak.
  • Bu butona tıkladığımızda, Gmail otomatik olarak engellediğimiz adresten gelecek e-postaların bizlere ulaşmasına izin vermeyecek.

Bu fonksiyon normal mail atan adresler için henüz geçerli değildir.

Twitter, Facebook, Google Plus gibi sosyal ağlardan gelen bilgilendirme maillerini almak istemiyorsanız bu fonksiyonu kullanabilirsiniz ya da farklı bir bilgilendirme servisinden gelen mail adreslerinde kullanabilirsiniz.

Gmail istenmeyen e-posta engelleme

Outlook’ta İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Gmail’in aksine Outlook’ta istenmeyen e-postaları engellemek çok daha kolay. Outlook’ta istemediğimiz e-postaları engellemek için ilk olarak gelen kutusunda, istemediğimiz kaynaktan gelen bir e-postayı açıyoruz.

E-postanın en altına indiğimizde “Çok fazla mı bülten alıyorsunuz? Aboneliği kaldır işlemini yapabilirsiniz.” yazan bir bölüm göreceksiniz. Orada yazan Aboneliği Kaldır yazısına tıkladığınızda Outlook istemediğiniz yerlerden gelen e-postaların sizlere ulaşmasını engelleyecektir.

Ayrıca şöyle bir işlem yapabilirsiniz Outlook ekranınızın sağ üst köşesinde bulunan Çark simgesine basınız aşağı doğru bir açıklama sayfası olacaktır burada Seçenekler kısmına geçiş yapınız açılan sayfada Gereksiz e-postaları engelleme başlığı altında bulunan Güvenli ve engellenen gönderenler kısmına geçiş yapıp engellemek istediğiniz bir adres var ise onu engelleyip ya da güvenli listeye herhangi istediğiniz bir adresi ekleyebilirsiniz.

Outlook istenmeyen e-posta engelleme

Yandex Mail’de İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Yandex Mail, kurulduğu zamandan bugüne kadar, istenmeyen e-posta engelleme özelliğini kullanıyor ve neredeyse tüm kaynaklardan gelen mesajları engelleyebiliyor.

Yandex Mail’de istenmeyen e-postaları engellemek için ilk olarak gelen kutusunda istemediğimiz kaynaktan gelen bir e-postayı açıyoruz.

Daha sonra gelen kutusunun üst bölümünde posta sekmesinin altında yer alan “E-posta yaz”, “Yenile” gibi tuşların bulunduğu sırada yer alan Abonelikten Ayrıl seçeneğine tıklayarak istemediğimiz e-postaları engelleyebiliyoruz.

Yandex mail istenmeyen e-posta engelleme

Gördüğünüz gibi istenmeyen e-postaları engellemek, oldukça kolay bir işlem. Ancak yine de istemediğimiz kaynakların bizlere e-posta göndermemesi için e-posta adresimizi dikkatli kullanmamız ve her yerde paylaşmamamız gerekiyor.

Eğer e-posta adresinizi biraz daha dikkatli kullanırsanız, engelleme gibi özelliklere ihtiyaç duymadığınızı görmüş olacaksınız. Şöyle düşünün ki cep telefonunuzu her yerde paylaşır iseniz rahatsız edici SMS çok gelir gibi.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin