BilgisayarGenelMasaüstü Uygulamalar

5 Windows Yardımcı Programı Olmadan Yaşayamıyorum (!)

Reklamlar

5 Windows yardımcı programı olmadan yaşayamıyorum, bunları size tavsiye etmemde ki amaç tüm işlerimi halletmemde fayda sağladıkları için.

5 Windows Yardımcı Programı Olmadan Yaşayamıyorum (!)

Yıllardır sadık bir Windows kullanıcısı oldum. Bu uzun süren süre boyunca Microsoft, masaüstü işletim sistemiyle uzun bir yol kat etti; arayüz donuk görsellerden çok daha modern bir estete geçti, nihayet dokunmatik ve geleneksel masaüstü uygulamalarını navigasyona zarar vermeden işleyebiliyor ve daha bir çok şey daha değiştirildi. Bununla birlikte, benim için öncelikle öncelikle dizüstü bilgisayarımda her gün kullandığım araçlar açısından bazı şeyler sürekli olarak kaldı. Burada tartışacağım, yaşayamayacağım beş yazılım.

5 Windows Yardımcı Programı Olmadan Yaşayamıyorum
5 Windows Yardımcı Programı Olmadan Yaşayamıyorum

1. Clover

5 Windows Yardımcı Programı listemizin başında Clover. Windows 10’un varsayılan dosya gezgini hala birden fazla sekmeyi desteklemiyor, birden çok pencere arasında hokkalk ile oynamakta zorlanıyorsunuz. Neyse ki, “Clover” adlı özgür bir yazılım varlığını yıllardır sürdürüyor. 

Clover, temel dosya gezgini için Chrome tarzı sekmeleri getirir, dolayısıyla aynı anda çok sayıda sekme açarak aynı pencerede çalışabilirsiniz. Hatta ayarları ‘sayfalarını, yer imlerini destekler ve kapanış / açma klasörleri için tüm hızlı kısayolları alırsınız. Clover, düzenli olarak çeşitli dosyalarla uğraşırsanız mutlaka sahip olmanız gereken bir yardımcı programdır ve tamamen ücretsizdir, bu yüzden denemenizi tavsiye edebilirim. Bana sonra teşekkür edebilirsin.

Clover Download Sayfası

2. F.lux

Hayatlarımız hızla tüm gece gündüz bilgisayar ekranlarına bakmaya geçti. Birincisi sırasında bir bilgisayarın önünde oturmak çoğunlukla zararsızdır, güneş battığında koşullar uyumlu değildir. Bilgisayarınızın ekranının rengini gece gündüz sıcaklığı ve gün ışığına benzer şekilde gün ışığına uyarlayan küçük bir masaüstü yazılımı olan “f.lux” ‘a girer. Bir kullanıcının yapması gereken tek şey konumunuzu girmek ve uygulamanın gerisini halledebilmesidir. Başlangıçta bunun ne kadar yararlı olduğunu fark etmeyebilirsiniz, ancak geç vakit geçirirseniz ve gözler üzerindeki etkinizi azalttığınızda f.lux gerçekten uykunuzu iyileştirebilir. Kesinlikle çalışır otomatik moda bıraktım, ancak ton düzeylerini manuel olarak ayarlamaya izin veriyor. F.lux tamamen ücretsizdir ve ayrıca Mac ve Linux için de mevcuttur.

Flux İndirme Sayfası

3. Networx

Networx, internet kullanımınızı ve bant genişliğini izlemek için son derece kapsamlı bir araçtır. 

Ya zaman zaman internet hızını kontrol etmek için kullanabilir, pingi ölçebilir veya belirli bir süreye dayalı ayrıntılı bir özet alabilirsiniz. Benim için getirdiği en önemli vurgu, yükleme ve indirme hızlarını gerçek zamanlı olarak gösteren düzgün bir görev çubuğu aracıdır. Ayrıca, gerekirse bu raporları HTML, MS Word ve Excel gibi bir sürü formatta dışa aktarabilirsiniz.

Networx İndirme Sayfası

4. Launchy

MacOS’un aksine, Windows güvenilir bir uygulama başlatıcısı olmamıştı ve Microsoft, Cortana aracılığıyla gerçeği iki yıldan sonra anladı. Hala tutarsız ve sonuçları yüklemek için aşırı yavaş. Bununla birlikte, kusursuz bir şekilde çalışan “Launchy” adlı üçüncü parti bir yazılım mevcuttur.

Launchy, bilgisayarınızdaki dosyalar, klasörler ve programlar için hızlı aramalar yapmanıza izin verir. Ayrıca, ek eklentileri etkinleştirebilir ve hatta Google, YouTube ve benzeri web sitelerindeki sorguları doğrudan yürütebilirsiniz. Hızlı, ücretsiz ve kullanmamanız için hiçbir neden yok.

Launchy İndirme Sayfası

5. Dashlane

Temel listemde sonuncu değil en azından bir şifre yöneticisi Dashlane var. 

Kısa bir süre önce tüm şifrelerini depolamak için özel bir araca taşındım ve Dashlane, bana ücretsiz ve çapraz platform olduğu düşünüldüğünde bariz bir seçim gibi geldi. Kusursuz bir şekilde Google Chrome ile entegre olur ve kayıtlı bir web sitesini her ziyaret ettiğimde beni otomatik olarak günlüğe kaydeder. Masaüstü uygulaması kapsamlı bir gösterge tablosu sağlar ve bellek yönetimi konusunda agresif değildir.

Dashlane İndirme Sayfası

Yani bunlar ilk beş Windows yardımcı programıydı, SumatraPDF, 7-Zip gibi bir çift daha vardı ancak bunlar genel kullanıcı tarafından biraz daha az bilinenler. En sevdiğiniz programların hangileri olduğunu aşağıda açıklayın.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et