GenelUygulamalarWebmasterWordPressWordpress Eklentileri

2019’un En İyi WordPress Eklentileri

Reklamlar

Uygulamalar iPhone’ları mükemmel hale getirdiği gibi, en iyi WordPress eklentileri normal bir WordPress sitesini kesinlikle benzersiz bir web sitesi yapacaktır. Yoast gibi SEO Juggernauts form eklentileri ile temas için, on saniyelik basit bir yükleme işleminin bu kadar çarpıcı sonuçlar üretebilmesi şaşırtıcı.

Ancak, tüm eklentiler aynı değildir. Bazıları konunuzla karıştırılan kötü bir kodlamaya sahip. Diğerleri hatalarla doludur ve onları işlevsellik açısından neredeyse işe yaramaz hale getirir. Bu nedenle, web sitenizin her zaman en yüksek performansta çalışabilmesi için en iyi WordPress eklentilerini vurgulamak istiyoruz.

2019’un En İyi WordPress Eklentileri

Ve Jetpack, Contact Form 7 ve Yoast gibi eklentiler hakkında bilgi edindiğinizden eminiz. Böylece, onlar hakkında duyduğun onikinci açıklamayı bırakacağız. Bunun yerine, hak ettikleri konuşmayı almayan, ancak bir blog veya web sitesi başlatmak isteyen herkes için inanılmaz derecede faydalı olan vazgeçilmez, hafif ve son derece işlevsel eklentilere odaklanıyoruz.

Pretty Links

Ne yapar: Pretty Links ile mevcut ve gelecekteki tüm linkleri web sitenize koyabilir ve daha temiz bir görünüm elde etmek için onları kısaltabilirsiniz. Sadece bu değil, tüm bağlantıları nereden geldiğini izlemek için bu bağlantıları kullanabilirsiniz.

Neden İhtiyacınız Var: Blogcular sık sık ortak linkler içerdiğinden, onları daha az karmaşık hale getirmek için onları kısaltmak mantıklıdır. Bağlı kuruluş bağlantılarıyla daha önce çalıştıysanız, bunların ne kadar uzun ve korkutucu görünebileceğini bilirsiniz. Eklenti, ziyaretçilerinizin nereden geldiğini ve hangi bağlantıların en çok tıklandığını kontrol etmek için de harika çalışır.


Pretty Links WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Broken Link Checker

Ne yapar: Broken Link Checker (Kırık Bağlantı Denetleyicisi) eklentisi, adından da anlaşılacağı kadarını yapar. Bozuk bağlantıları belirlemek için sürekli web sitenizi tarar. Daha sonra bu bağlantıyı düzeltmek için bir bildirim alacaksınız. Tarama, kötü görüntüler ve yönlendirmeler içerir.

Neden buna ihtiyacınız var: Blogunuzda bozuk bir resim veya bağlantı varsa, kullanıcı arayüzü karmaşıklaşır ve arama motorları tetiklenir. Bu nedenle, hiçbir şeye yol açmayan bağlantıları kaldırmak veya değiştirmek sizin yararınızadır, böylece SEO sıralamanızı iyileştirebilir ve okuyucularınızı mutlu edebilirsiniz.

Broken Link Checker WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Optimole

Ne yapar: Optimole, WordPress’e yüklediğiniz tüm görüntüleri devralır ve daha iyi performans için otomatik olarak optimize eder. Bu, dosya biçiminin değiştirildiği veya dosya boyutunun küçültüldüğü anlamına gelebilir. Daha önce yüklediğiniz resimlerin iyi çalıştığından emin olmak için diğer eklentiler tarafından yüklenen görüntüyü ve hatta taramayı optimize eder. Ayrıca, Optimole web sitenizi bir görüntü CDN’sine bağlar. Bu, görüntüleri web sitenize daha hızlı yüklemenizi sağlayacaktır.

Neden İhtiyacınız Var: Medyanız ya da resimleriniz diyelim genellikle yavaş yükleme süreleri veya sunucu tıkanıklığının nedenidir. Bu nedenle, görüntüleri küçülterek veya dosya formatlarını değiştirerek optimize etmek önemlidir. Ancak, bunu el ile yapmak uzun zaman alacaktır. Bu nedenle, Optimole eklentisi arka planda sizin için her şeyi yapar. Bundan sonra daha hızlı bir sayfa yükleme ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi göreceksiniz.

Optimole WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Smush Image Compression and Optimization

Ne yapar: Smush Görüntü Sıkıştırma ve Optimizasyonu, çok daha geniş olması haricinde, Optimole’ye benzer. Kısacası, Smush sitenizi görüntüler için tarar ve bunları dosya boyutunu küçülterek, görüntüyü yeniden boyutlandırarak veya formatı ayarlayarak optimize eder. Bu otomatik optimizasyon daha önce yüklenen resimler ve gelecekte eklemeyi planladığınız resimler için yapılır.

Neden ihtiyacınız var: Büyük resim boyutları sitenizi yavaşlatabilir. Bu nedenle, okuyucuların yavaş yükleme sürelerinde hayal kırıklığına uğradığını görebilirsiniz. Ayrıca, arama motorları bunu görmek istemiyor. Bu nedenle, Smush Image Compression ve Optimization, görüntü boyutlarını otomatik olarak daha küçük hale getirerek işinizi sizin için yapar.

Önemli! Aynı anda birden fazla görüntü optimizasyon eklentisi kullanmayın. Smush kullanmak istiyorsanız, ayrıca Optimole kullanmayın ve bunun tersi de geçerlidir.

Smush WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Revive Old Posts

Ne yapar: Revive Old Posts eklentisi eski blog yazılarını sosyal ağlarla paylaşır. Örneğin, bir süre önce eski (hala yüksek kalitede) bir gönderiye sahip olabilirsiniz. Bu gönderi arşivlere taşındı, artık pek kimse göremiyor. Bu nedenle, bu eklenti Facebook ve Twitter gibi yerlerde yeni insanlarla paylaşılarak canlandırılıyor.

Neden ihtiyacınız var: Bu mesajların cevaplanması zaman almaz, çünkü bu çok önemli bir eklenti. Yıllar öncesinden, insanların bugünden gerçekten zevk alacağı mükemmel bir blog yazısı olabilir. Ayrıca, sosyal yayınlarınızı içerikle doldurabilir ve blogunuza daha fazla trafik çekebilirsiniz.

Revive Old Posts WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

MailPoet Newsletters

Ne yapar: MailPoet Bültenleri, e-posta haber bültenlerini WordPress panonuza getirir. Kullanıcılar blogunuzdaki e-posta listeniz için kaydolabilir. Ardından, haber bültenlerini WordPress’ten oluşturabilir ve abone olan herkese gönderebilirsiniz.

Neden ihtiyacınız var: MailPoet’in ücretsiz bir planı değil, aynı zamanda e-posta adreslerini toplamak ve bu haber bültenlerini göndermek için çok daha kolay bir seçenek. Artık e-postalarınızı oluşturmak için başka bir programa atlamak zorunda kalmazsınız ve bununla başlamak için oldukça hoş şablonları da vardır.

MailPoet Newsletters WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

CoSchedule

Ne yapar: CoSchedule, çeşitli nedenlerden dolayı en iyi WordPress eklentilerinden biridir. Yazarlarınıza makale planlamak ve atamak için WordPress’in içinde güzel bir editoryal takvim sunar. Ayrıca blog yayınlarında ortak çalışabilir, ayrıca yayınlandıktan sonra onları tanıtmak için aracı kullanabilirsiniz.

Neden ihtiyacınız var: Çok yazarlı bloglar, blog gönderilerini planlama, düzenleme ve zamanlama için bir tür organizasyon aracı gerektirir. CoSchedule ile tüm içerik stratejinizin harika bir görüntüsünü elde edersiniz ve istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu sadece bir yönetici olarak size yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yazarlarınız da size teşekkür eder.

CoSchedule WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

User Switching

Ne yapar: User Switching (Kullanıcı Değiştirme) Eklentisi, blog yöneticinizin sitenin farklı görünümleri için hesaplar arasında geçiş yapmasını sağlar. Örneğin, bir yönetici olarak çıkış yapmak ve müşterilerinizin ön uçta ne gördüğünü kontrol etmek istiyorsunuz.

Neden İhtiyacınız Var: Bu eklenti, değişikliklerin sonuçlarını görmek için bir kullanıcı hesabından diğerine atladığınız ortamları test etmek için idealdir. Ayrıca, web sitesinin ve kullanıcı deneyiminin okuyucular için nasıl göründüğünü bilmek isteyen düzenli blog yöneticileri için de bunu beğendik.

User Switching WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Genel gözlemler
Buradaki popüler ve bazı popüler olmayan WordPress eklentileri hakkında konuşsak da, bu listeyi derlerken bazı eğilimlerin ortaya çıktığını belirtmek gerekir. Bazı uzmanlar seçtiklerini benzer eklenti kategorilerinde paylaştı.

Örneğin, uzmanlar görüntü optimizasyonunun son derece önemli olduğunu düşünüyor. Smush veya Optimole gibi eklentilerle, blogcuların ve web yöneticilerinin sitelerinin ne kadar bant genişliği kullandığı ve bunun kontrol altında tutmanın onlar için ne kadar önemli olduğu ile ilgilendiği açıktır.

Başka bir eğilim yardımcı SEO eklentileri ya da bağlantı manipülasyon eklentileri olarak adlandırılabilir. Örneğin, Broken Link Checker veya Pretty Link gibi eklentiler, en iyi WordPress eklentileri listesindeki en popülerler arasındadır. Burada biraz daha derinlere bakarsak, muhtemelen bu eklentilerin sunduğu özelliklerin Yoast SEO gibi büyük SEO eklentilerindeki tek eksik unsur olduğunu iddia edebiliriz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin