GenelSEOWebmaster

Kategoriler ve Etiketler Arasındaki Fark Var mı?

Reklamlar

Blog postanızı kategorize etmek ve etiketlemek söz konusu olduğunda ne kadar bilgilisiniz? Doğru yaptın mı? İçeriğinizi kategorize etmek ve etiketlemek için ipuçları ve püf noktaları hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki makaleyi takip edin.

Her iki terimin de açıklaması ile başlayalım.

Kategoriler , blogunuzdaki yayınları sınıflandırmak için kullanılan geniş gruplardır. Belirli bir konuyla ilgilenebilecek okuyucular lehine gruplama görevlerinin taksonomileri olarak anlaşılabilirler. Kategoriler olmadan, blogların orijinali kronolojik olduğu göz önüne alındığında, kurtarılamayan yazı denizine değerli içerikler kaybedilecek ve gömülecek. Çevrimdışı bağlamda, bir kitapçıdaki farklı bölümler tarafından da gösterilebilirler; dil, kişisel gelişim, kurgu, kurgusal olmayan, hobiler vb. Kategoriler, içerik üretmek için yön ve genel çerçeveye karar verirken, blogunuzun ilk kurulumunda genellikle editör takviminizin bir parçası olarak oluşturulur.

Diğer taraftan, etiketler gönderinizin ayrıntılı açıklamalarıdır. Kategorilerle karıştırılmaması için, etiketler çok daha spesifiktir ve gönderilerinizde belirli bir konuya ya da söze atıfta bulunmak için kullanılır. Bir kitapçıya benzer çevrimdışı örnekte, etiketler SAT değerlendirme kitapları, İspanyolca dil kitapları, sağlık yemek kitapları vb. Şeklinde olacaktır. Etiketler, vurgulanan her benzersiz konuyu temsil etmek için ince ayar yapabilecekleri şeklinde genellikle daha esnektir. Her mesaj Kategoriden farklı olarak düzenliliğe gerek yoktur.

Kategoriler ve Etiketler Arasındaki Fark Var mı?

Kategori ve Etiket Arasında Fark Var mı?
Kategori ve Etiket Arasında Fark Var mı?

Blogun Kategorilenmesi ve Etiketlenmesi

İçeriğinizi kategorize etmek ve etiketlemek söz konusu olduğunda en iyi yaklaşım yoktur. Tüm çalışmalar, UX’i optimize etmek için iyi bir UI’ye sahip olma hedefiyle sonuçlanır. Gelen yönlendiricilerimiz için yerinde gezinmeyi kolaylaştırarak, ilgilerini çekebilecek bilgilere kolayca erişebilmelerini sağlayan basit bir kavramdır.

Kategoriler, blogunuzun genel yönünü ve içerik çerçevesini önerdikleri için çok önemlidir. Bunun anlamı, blogunuz büyüdükçe, her kategoriyi birden fazla girişle tekrar tekrar beslemeniz gerekecek.

Okuyucunuzun bakış açısından, bir blogdaki kategori türleri bir bakışta “sizin (işinizin) ne yaptığını” gösterir.

Örnek vermek gerekirse, metin analizi çözümleri sunan bir şirketin Doğal Dil İşleme (NLP), Büyük Veri, Ses Tanıma vb. Gibi kategorileri olabilir. İyi bir kategori seçimi çevrimiçi içerik oluşturma işinizin işinize uygun olmasına yardımcı olabilir , Bahsedildiği gibi. Blogunuzdaki kategori türlerine göre editoryal takvimin planlanması, içerik pazarlaması için iyi bir stratejidir. Örneğin, yukarıdaki örnekte, NLP’nin içeriğinin% 40’ını, Büyük Veri’de% 30’unu, Ses Tanıma’yla ilgili% 20’sini ve Diğer için% 10’unu ayırıyor. Blogunuz için sahip olabileceğiniz kategori sayısında bir sınırlama yoktur. Ancak, odak daha az olduğu gibi burada anahtardır. Her kategoride 3’ten az giriş olduğunda 20’den fazla kategoriye sahip olmanın anlamı yoktur.

Etiketler, okuyucularınıza benzer konularda başka yayınlar önermek için mükemmel bir araçtır. Blogunuzdaki diğer yazılar olmayabilir, ancak başka bir yoldan düşünün, aynı konuyla ilgili başka bir blog okuyan potansiyel bir ipucu da etiketi nedeniyle blogunuza yönlendirilebilir. Bir yayına ekleyebileceğiniz etiketlerin sınırlaması yoktur, ancak WordPress’in destek sayfasına göre , konu listelerinde veya aramada alakasız içeriğin görünmesini engellemek için kullandıkça, etiketiniz ne kadar az olursa konu listelerine dahil edilmek üzere seçilecektir. 

İyi bir yol, mevcut eğilim etiketlerini, kapsayacağınız belirli bir konuda araştırmaktır. Gönderinizi göre etiketlemek ve eserinizi koleksiyona katkıda bulunmak istiyorsunuz.

Dönüş Almak İçin İpuçları

  • Blogunuzda bulunan kategori türleri, işletmenizin neler yaptığını gösterir.
  • Birkaç kategoriye odaklanarak başlayın. Blogunuzu büyüdükçe, yeni veya alt kategoriler ekleyin.
  • Büyük harfler etiketi değiştirmez. İçerikle pazarlama aynıdır içerikle pazarlama ile.
  • Gönderilerinize kategori ve etiket atamak, onları WordPress’in Konu listesinde listeliyor ve diğer WordPress.com kullanıcılarının içeriğinizi görme şansını artırıyor.
  • Herkese açık bir etiket listesinde kullanılabilecek etiket sayısının bir sınırı vardır. WordPress’in Destek sayfasına göre 5 ila 15 etiket (veya kategoriler veya her ikisinin kombinasyonu) yazılarınızın her birine eklemek için iyi bir sayıdır.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin