Genelinternetİnternet Tarayıcıları (Browser)TeknolojiWebmasterWindows

İsmi Az Duyulmuş 3 Web Tarayıcısı

Reklamlar

Chrome, Firefox, IE ve Opera adlı web tarayıcıları duymayan yoktur. Bu tarayıcılardan başka internet tarayıcısı denemedi iseniz bu 3 tarayıcıya kesinlikle bir göz atmanızda fayda var. Bir şansı hak etmiyor değiller!

Popüler web tarayıcıları internette sorunsuzca gezmenize, sosyal ağlarda dolaşıp, mail sunucularınızda e-postalarınızı okumanıza, para transferlerinizi kontrol etmede, online alışveriş yapma gibi ve çok daha fazlasına izin veriyor olabilir. Peki Firefox, Chrome, IE ve Opera ya da Safari dışında en son ne zaman farklı bir tarayıcıyı denediniz? Size bu yazımız da tanıtacağımız ismi çok duyulmamış belki de bunlar hangi ara piyasaya çıkmış diyebileceğiniz 3 web tarayıcısından bir tanesi, ihtiyaçlarınızı popüler tarayıcılardan daha iyi karşılayabilir.

İsmi az duyulmuş 3 web tarayıcısı

Peki bu internet tarayıcıları neler ?

MaxthonMidori, ve SlimBoat adlı 3 harika web tarayıcısı (browser)

Maxthon

Maxthon Nedir?

Maxthon, sayfaları Google Chrome ‘dan yüzde 200 daha hızı taradığını iddia edebilecek kadar gelişmiş bir web tarayıcısı. Güvenlik özellikleri ve sunduğu işlevlerle önde gelen web tarayıcılarına rakip olabilecek kadar iyi olan Maxthon’u daha önce hiç denemediyseniz, bunu yapmanın zamanı gelmiş olabilir.

Tarayıcıdan gelen tüm sesleri kapatma, fare hareketleri ve ekran görüntüsü alma gibi işlevlerle gelen Maxthon ‘u eklentilerle daha da zenginleştirebilirsiniz.

maxthon
Maxthon Web Tarayıcısı Görünüm
Maxthon YouTube Tanıtım

Midori

Midori Nedir?

Web tarayıcılarının gereksiz derecede bilgisayarınızı, telefonunuzu kastığını ya da ona  ağır geldiğini düşünüyorsanız, sadece en temel işlevleri olsun yeterli eklenti vs istemiyorum diyor iseniz Midori size göre. Arayüz olarak GTK’den faydalanan Midori, web sayfalarını WebKit ile işliyor ve açık kaynak kodlu.

Midori, eklentilerle genişleme olanağı sunsa da bulabileceğiniz eklenti sayısı oldukça kısıtlı.

Bilgisayarınızın, telefonunuzun ya da diğer cihazlarınızın işlemci gücü ve RAM miktarı düşükse, en iyi performans için Midori’yi kullanabilirsiniz.

Midori web tarayıcı görünümü - Midori Nasıl Kullanılır
Midori web tarayıcı görünümü – Midori Nasıl Kullanılır

SlimBoat

slimboat nedir?

Firefox, Internet Explorer, Chrome gibi web tarayıcılarının tank gibi ağır, ancak Midori ‘nin de çok zayıf olduğunu düşünüyorsanız, işlevler ve ağırlık arasındaki dengeyi iyi bir biçimde kuran SlimBoat‘ı tercih edebilirsiniz.

Çok çabuk başlayan bir web tarayıcısı olan SlimBoat, sayfaları çabuk işliyor, yüksek bir güvenlik ve reklam engelleme, açılır pencere engelleme, özel gezinti, otomatik form doldurma, popüler web hizmetleriyle entegrasyon site url adresi kısaltma, internet sayfalarında dil çevirisi ve indirme yöneticisi gibi hizmetler sunuyor. Dil seçenekleri arasında ne yazık ki Türkçe dil seçeneği bulunmamakta.

SlimBoat’un tek dezavantajı, eklentiler yoluyla genişletilememesi.

slimboat
SlimBoat web tarayıcısı ekran görüntüsü

Sizin tavsiye edeceğiniz farklı bir web tarayıcı var ise bizlere yorum bölümünde bildirmekten çekinmeyin!

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin