Patenti alınmış en garip icatları merak ettiniz mi? Av tuzaklarından, böcek eğzersiz aletlerine kadar ilginç icatlar mevcut ve üstelik bunlara patent alınmış.
Öncelikle patent ne bunu açıklayalım. Patent, Türk Dil Kurumu ‘nun açıklamasına göre ” buluş belgesi, uyruğunu belirten belge ” olarak açıklanmıştır.
Neler Okuyacaksınız? →
Peki patenti alınmış en garip 18 icat nedir?
1. Av Tuzağı
1897’de tasarlanan av tuzağı kostümü ava çıkan kişilerin bu köstüm ile gizlenerek avlarını ürkütüp kaçırmaması için yapılmış. Bu şekilde avlar öküzden korkmadığı için avcılar kolaylıkla avlarını avlaya biliyorlarmış.
2. Kusma pisuvarı
1998’de yapılan kusma pisuvarı, alkol almış kişiler için tasarlanmış. Alkol aldıktan sonra kusacak sarhoşlar için tuvalete eğilme durumunu ortadan kaldıran bu pisuvarda, dengede duramayan sarhoşlar için tutunma kolları da mevcut.
3. Sabitlenen peruk
Kellik problemi yaşayanlar için 1997’de tasarlanan bu icat, kafa tasına vidalar ile sabitlenen bu peruk icatı ile kellik sorunu yaşayanların sorununa kökten çözüm getiriyor bir nebze.
Ancak vidaların ilerleyen zamanlarda beyne zarar verebildiği söyleniyor.
4. Havalı yatak
1989 yılında tasarlanan bu yatak, özellikle bekâr erkekler için son derece kullanışlı, yatak toplama derdi yok. Helyum dolu olan yatak üzerinde bir ağırlık olmadığı zaman, doğal olarak, havalanıp tavana yapışıyor. Böylelikle dağınıklık derdi kalmıyor, kullanan kişi için.
5. Böcek egzersiz aleti
Patenti 1988 yılında alınan böcek egzersiz aleti, böceklerin egzersiz yapabilmesi için tasarlanmış. Ayrıca böceklerin daha hareketli bir yaşama sahip olması amaçlanmış.
6. Pilot güvenliği kıyafeti
1918’de tasarlanan bu kıyafet, uçağın düşmesi halinde kokpite bulunan pilotun zarar görmemesi için tasarlanmış ve patenti alınmış. Ancak düşünüldüğü gibi pek başarılı olamamış.
7. Tek Kişilik helikopter
1977 yılında yapılan bu helikopter ulaşım problemine ilaç gibi gelebilecek bir icat. Pedalların hareketi ile uçabilen helikopterin sorunu ise insanların helikopterin ihtiyaç duyduğu hızda pedal çevirememesi.
8. Losyon sürücü
Losyon sürmek istiyorsunuz ama kimse yok size yardımcı olacak o halde bu icat sizin için desek doğru olacaktır. 1995’de yapılan bu icatta, yapmanız gereken icatın ucundaki eldivenin losyona sürmeniz ve daha sonra vücudunuzda ulaşamadığınız yerlere icat yardımı sürmeniz yeterli.
9. Olta tutucu
1961’de tasarlanan bu icat, hem balık tutmak hem de başka işlerle uğraşmak isteyenler için yapılmış.
10. Taşıması kolay silah
1953 yılında tasarlanan bu icat, avlanırken kolaylık sağlanması amacıyla yapılmış. Av esnasında kullanmak üzere kaska takılmış olan bu silah şimdilik pek kullanılmasa da oldukça yaratıcı olduğu kesin.
11. Güneşten Koruyan Tepsi
1992’de Güneş’ten korunmak için yapılan bu icat, üzerinde bulundurduğu tepsi ile aynı zamanda içecek taşımanıza da yardımcı oluyor içeceklerinizin ısınmamasına önlemiyor ne yazık ki.
12. Uçma aparatı
1917’de yapılan bu tek kişilik uçma aparatı, omuzlara takılan bu cihazla çalışıyor(muş). Patent sahibinin bu aparat ile uçmayı başarıp, başarmadığı ise meçhul bir konu.
13. Taşınabilir güneşlendirici
1954’de patenti alınan bu taşınabilir güneşlendirici oldukça ilginç. Güneşlenirken kendinizi bu alete sabitledikten sonra ayaklarınızla pedalları çevirerek sırtınızı otomatik olarak dönebiliyorsunuz. Ancak tek sorun güneşlendikten sonra vücudunuzda aletin çizgilerinin gözükmesi.
14. Kişisel kızak
1987’de alınan bu patent karda insanların hiçbir yardım almadan kaymaları için tasarlanmış. Vücuda giyilen tulum ile karda çok iyi bir kayış sağlayan bu kişisel kızak, yokuşlu yerlerde oldukça işe yarayabilir.
15. Basketbol Defans Çalışması
Patenti 1998 yılında alan bu icat, tek başına basketbol antremanı yapanlar için tasarlanmış. Giysinize monte edilen aparat sizin kollarınıza basınç uygulayarak çalışmanızda yardımcı oluyor.
16. Serbest uçuran eğlence aleti
Havada süzülmeyi seviyorsanız bu icat tam size göre. 1984’de patenti alınan bu alet, sizi havaya fırlatmaya yarıyor. Ancak düşeceğiniz zemine yumuşak bir şeyler yerleştirmeyi unutmayın.
17. Boyun Çalıştırma Aleti
1936’da ortaya çıkan bu boyun çalıştırma aleti, kafaya takılan bir kasktaki ağırlığı sağa sola çevirerek çalışıyor. Ama bunu yaparken boynunuzu sakatlamamaya da çalışırsanız iyi olur.
18. Rahatlatıcı kask
1958’de yapılan bu kaskın isminin rahatlatıcı olduğuna bakmayın.
Kafaya takılan kaskın ucundaki makasın sıkıştırılmasıyla çalışan icadın amacı henüz belli değil.