infografik nedir? infografik nasıl hazırlanır? infografik hazırlama araçları nelerdir? infografik hazırlama nasıl olur? İşte tüm detayları ile infografik yapma araçları.
Neler Okuyacaksınız? →
infografik nedir?
Bilgi, veri ya da bilgi birikimlerini görsel olarak sergileme işlemine infografik denilmektedir. İnfografik yapmak için çeşitli araçlar bulunmaktadır.
Peki infografik Nasıl Yapılır?
Verilerinizi görselleştirmenin önemine inanıyorsanız, işinize dair detayları veya öz geçmişinizi infografik şeklinde sunmak istiyorsanız aşağıdaki araçlardan kesinlikle işinize yarayacaktır.
Online infografik Yapma Araçları
- What about me: Intel’in sunduğu bu araç Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya profillerinizden topladığı verilerle size özel bir infgorafik ortaya koyuyor. Bunun yapılabilmesi için ilgili uygulamaya tüm sosyal medya hesaplarınıza izin vermeniz gerekmektedir.
- Vizualize.me: Öz geçmişinizi kısa yoldan infografik haline getirmenizi sağlıyor. Bir iş başvurusunda bulunmak istediniz ve CV hazırlamanız gerekiyor ise bu web site aradığınız özelliklere göre diyebiliriz.
- Easel.ly: Easelly, sürükle bırak yoluyla kısa yoldan hazır infografikleri kendinize göre özelleştirmemizi sağlıyor. Ücretsiz ve basit kullanım arayüzüne sahip olması başarılı olmasının en temel etkeni olarak görünüyor.
- Venngage: Elinizdeki verileri infografiğe çevirmenizi ve trafiğini izlemenizi sağlayan bir uygulama. Ücretli olmasının yanında 30 günlük deneme amaçlı kullanışı da mevcuttur. 3 tür fiyatlandırması mevcut en düşük fiyat 1 aylık 49 dolarlık olan planlaması.
- iCharts: Yine farklı bir infografik hazırlama aracı olan iCharts verilerinizi çeşitli grafiklere dönüştürmenizi sağlayan bir uygulama. Comscore, IDC gibi önemli referansları var. Venngage gibi ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 çeşit mevcuttur. iCharts ‘da ücretsiz üyelikle sadece standart grafikleri üretebiliyorsunuz.
- Dipity: Bu servis size elinizdeki verileri Facebook gibi bir sosyal ağın yaptığı zaman tüneli şeklinde görselleştirmenizi sağlıyor. Hazırladığınız zaman tünelini liste, sayfa ve harita görünümü şeklinde de görüntüleyebiliyorsunuz. Ana sayfada Steve Jobs’un hayatını veya Boeing 787 tipi uçağın hazırlanmış olduğu infografiğini ya da farklı grafikleri görebilirsiniz. Bu güzel aracın tek bir kötü yanı ücretli üyelikle zengin özelliklerden faydalanabiliyorsunuz.
- Timeline JS: Dipity gibi zaman tüneli şeklinde infografik oluşturmayı sağluyor yalnız elinizdeki verileri Javascript temelli bir zaman tüneli haline getirmenize imkan tanımakta.
- StatSilk: Özellikle harita temelli görselleştirmeler yapmanızı sağlayan profesyonel bir analiz aracı. Ücretli sürümleri de bulunuyyor.
- InFoto Free: Çektiğiniz fotoğraflarınıza dair istatistikleri infografik haline getiren bir Android uygulaması.
- Photo Stats: Into Free’nin iPhone için olanı. Ne zaman, ne kadar fotoğraf çektiğinizi kolayca görebilirsiniz.
- Canva: Canva, sürükle bırak yöntemiyle, program bilgisi olmayanların bile şık tasarımlar yapmalarını sağlayan online ve ücretsiz bir uygulamadır. Hazır şablonlar, nasıl bir tasarım yapacağı konusunda kararsız olanlara yardımcı olur. İstediğiniz görselleri beğendiğiniz temanın içine sürükleyerek kolayca tasarımlarınızı oluşturursunuz.
Diğer infografik yapma araçları:
Infogr.am, Visual.ly, Kinzaa.com, Piktochart.com, Hohli, Amcharts, Statsilk, Chartsbin, Google Charts , Tableau Public, Creately, Many Eyes.
Ayrıca online olarak infografik yapmak isterseniz Online infografik Yapmak İçin En İyi 5 Ücretsiz Araç makalemizi de okuyabilirsiniz.