Android Akıllı Telefonunuzun Ekranını Geliştirmek için 6 İpucu

Android akıllı telefonunuzun ekranını Geliştirmek için 6 ipucu. Bunlar aslında telefonunuzda olan ve sizin bilmediğiniz fonskiyonlar.

Akıllı telefon ekranları daha önce hiç bu kadar iyi durumda değildi. Fiyat bölümüne bakılmaksızın, üreticilerin birbirlerini aşmaya yönelik sürekli baskıları, eskiden amiral gemisi pazarıyla sınırlı olan yüksek çözünürlüklü panellerin demokratikleşmesine yol açtı. Bununla birlikte, Android deneyimini geliştirmek için hala kullanabileceğiniz bir kaç ipucu var. Dolayısıyla, bu makalede bir grup uygulamayı tartışıyoruz.

Android Akıllı Telefonunuzun Ekranını Geliştirmek için 6 İpucu

sRGB Modu

Android akıllı telefonunuzun ekranını geliştirmek için öncelikle sRGB modunu denemelisiniz. Çoğu OEM bugünlerde RGB özellikli ekranlar sunar. Başlatılmamış kullanıcılar için RGB, Kırmızı, Yeşil ve Mavi kullanılarak oluşturulabilen tüm renkler anlamına gelir. Bununla birlikte, Android bu ayarda tamamen kalibre değildir ve sonuç olarak, görüntüler aşırı doymamış ve yanlış renkler gösterir.

Neyse ki, birçok telefon artık sRGB’ye geçmek için bir seçenekle geliyor ki, sGB’ye göre temelde RGB’nin bir alt kümesidir ve daha da önemlisi, Android’in doğal profiline uygun. Renkler nispeten daha keskindir, gözlerde de daha kolaydır. Bu ayar çoğu durumda “Resim renk modu” altındaki geliştirici seçeneklerinde bulunur. Ancak bazı “Android” kaplamalarında “standart” ayarlamayı seçmeniz gereken bir ekran kalibrasyonu da vardır.

sRGB Nedir?

sRGB, HP ve Microsoft’un monitörlerde, yazıcılarda ve Web’de kullanmak için 1996 yılında birlikte oluşturdukları bir RGB renk alanıdır. Daha sonra IEC tarafından IEC 61966-2-1: 1999 olarak standardize edildi.

, dijital görüntüleme ve baskıda yaygın olarak kullanılan bir renk alanıdır. Web tarayıcıları ve işletim sistemleri dahil çoğu cihaz ve uygulama için varsayılan renk alanıdır.

sRGB, farklı cihazlarda ve platformlarda yeniden üretilebilen bir renk aralığını tanımlayan, standartlaştırılmış, cihazdan bağımsız bir renk alanıdır. Renklerin farklı cihazlarda ve ortamlarda tutarlı bir şekilde görünmesini sağlamak için geliştirilmiştir. sRGB, renkleri kırmızı, yeşil ve mavi ışığın bir kombinasyonu olarak temsil eden RGB (Kırmızı Yeşil Mavi) renk modelini temel alır.

sRGB, insan gözünün algılayabileceği renk gamına (renk aralığı) yakın olacak şekilde tasarlanmıştır ve çoğu görüntüleme ve baskı uygulamasında kullanım için çok uygundur. Ancak geniş bir renk alanı değildir ve gamının dışında kalan bazı renkleri üretemeyebilir.

Görüntüler veya grafiklerle çalışıyorsanız, renklerin farklı cihazlarda ve platformlarda tutarlı bir şekilde görüntülenmesini sağlamak için sRGB renk uzayını kullanmak genellikle iyi bir fikirdir.

Gece modu

Genelde ekranlar, özellikle de gece boyunca onlara yapıştığınız takdirde, gözler için özellikle sağlıklı değildir. Bununla birlikte, telefonunuzdaki “gece modu” nun etkinleştirilmesi mavi ışık etkisini azaltabilir. Seçenek genellikle ekran ayarlarında kullanılabilir. OEM bunu sağlamadıysa, Twilight gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. İlk bakışta bu biraz rahatsız görünebilir ancak buna birkaç dakika içinde alışırsınız. Tabi telefonunuzun gece modu özelliği yoksa bunu indirip kurmanız da fayda var.

Ekran Boyutu

Akıllı telefonunuzun ekranı geliştirmek için ekran boyutu önem arz etmekte. Bir kerede ekranınızda daha fazla veya daha az içerik görmek ister misiniz? Ekran yoğunluğunu değiştirmeyi deneyin. Sistem düzeyinde, telefonunuzun çeşitli yazılım öğelerinin boyutunu değiştirir. Örneğin, WhatsApp sohbet satırlarını boyutu düşürerek veya tersini izleyerek görüntüleyebilirsiniz. Çimdik “ekran boyutu” veya “DPI” altında olmalıdır.

Ekran Karartıcı

Ekranın parlaklığını giderebileceğiniz bir sınır var. Neyse ki, bunun ötesine geçmenizi sağlayan ” Screen Dimmer yani Ekran Karartıcı ” adı verilen bir uygulama var. Normal olarak gördüğünüze fazladan bir filtre katarak işlev görür. Opaklığı, gölge rengini daha da değiştirebilirsiniz. Daha doğal bir deneyim için elbette siyah seçmelisiniz. Bununla birlikte, Pro sürümü için onu seçmeniz gerekecek.

Yuvarlatılmış Köşeler

Çoğu akıllı telefonun şasisinin köşeleri yuvarlatılmıştır. Bununla birlikte, ekranlar hala daha tutarsız bir görünüm yaratan daha dikdörtgen bir şekle sahiptir. Samsung ve LG, bu nedenle bu yıl, en az onların amiral gemisi serileri ile bu sona erdi. Dolayısıyla, orada bulunan herhangi bir Android telefona ekran köşelerini yuvarlatmak için Play Store’da bir sürü uygulama açıldı. Başlamak için bu uygulamayı indirin, gerekli izinleri sağlayın ve siz de fark edeceksiniz hoşunuza gidecektir.

Pixoff

Son olarak, piksel sayısını devre dışı bırakarak telefonunuzun pilini kurtarabilen ücretsiz bir uygulama olan Pixoff. İşte böyle işler – Tanımlanmış bir desene dayanan Pixoff, bir grup satır veya sütun piksel kapatır. Sonuç olarak, ekranınız nispeten daha az güç tüketir. Endişelenmeyin, sorunsuz bir şekilde telefonunuzu kullanabileceksiniz, ancak normalde olduğu kadar keskin olmayacaktır. Pixoff ücretsizdir ve onu bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

Android akıllı telefonunuzun ekranını geliştirmek için 6 ipucu rehberimiz burada sonlandı. Sizlerinde önerisi varsa bize yorum bölümünde bildirebilirsiniz!

Exit mobile version