WordPress’te DDoS Saldırısı Nasıl Engellenir?
WordPress tüm dünyada kullanılmaktadır. Sadece bu değil. Sonuçta, güçlü özellikleri ve güvenli bir kodu var. Ancak, diğer yazılımlarda olduğu gibi, bu da motoru DDoS saldırılarından korumaz. Peki WordPress’te DDoS Saldırısı Nasıl Engellenir?
WordPress sitesinde bir DDoS saldırısını durdurmak ve önlemek için çalışma yolları göstereceğiz.
Neler Okuyacaksınız? →
DDoS Saldırısı Nedir?
Amacı, web kaynağının yavaş çalışmasını sağlamak ve sonunda herkese erişilemez hale gelmektir. Hem bireysel sitelere hem de IP adresi barındırma grubunun tümüne saldırı uygulanır.
DDoS Saldırısı Ne için Kullanılır?
İşte DDoS saldırısı kullanmak için birkaç neden:
- eğlence için
- politik sebepler
- maddi hasar
- Şantaj / fidye.
DDoS Saldırısı Sonuçları Nelerdir?
Pek tabi tüm saldırılarda ya da ataklarda olduğu gibi DDoS saldırısının sonuçları da olacaktır.
- “Yavaş” veya çalışmayan bir site nedeniyle iş kaybı.
- Müşteri ilişkileri kurmak.
- Kurtarma masrafları.
- İtibarda düşüş.
WordPress’te DDoS Saldırısı Nasıl Engellenir?
DDoS saldırılarını bulması ve ortadan kaldırılması zor. Ancak temel güvenlik önerileri, bunların önlenmesine ve durdurulmasına yardımcı olacaktır. Ve işte WordPress’te DDoS saldırılarının engelleme yollarından bazıları.
DDoS / Brute Force ile Sonuçlanabilecek Kodlardan Kurtulun
WordPress çok esnektir. Üçüncü taraf eklentileri ve araçlarının yeni özellikler eklemesine izin verir. Bunun için API’ler var. Bunlar, üçüncü taraf hizmetlerin ve eklentilerin motorla etkileşime girme yöntemleridir.
Bunlardan bazıları, birçok istek göndererek saldırılara da neden olabilir. Onları güvenle devre dışı bırakabilirsiniz.
1. XML RPC
Bu, yönetici paneline girmeden içerik ve yorumlar oluşturmanıza ve düzenlemenize izin veren bir veri aktarım protokolüdür.
2. Reset API
Reset API, dış kaynaklarla çalışmak için de kullanılan bir araçtır.
Devre dışı bırakmak için, REST API uzantısını Devre Dışı Bırak‘ı yükleyin. Modülün yapılandırılması gerekmez – aktivasyondan sonra çalışır.
Bir Güvenlik Duvarı Yükleyin
REST API ve XML-RPC’yi devre dışı bırakmak, DDoS saldırılarına karşı korumanın yalnızca küçük bir kısmıdır. WordPress sitesi hala HTTP isteklerine karşı savunmasızdır.
Saldırdıkları “kötü” IP adreslerini bulmayı ve engellemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu büyük DDoS için etkisizdir.
En kolay yol, sitenize bir güvenlik duvarı yüklemektir. Tüm harici ağ bağlantılarını izler ve güvenli olmayan bağlantıları engeller.
Popüler WordPress çözümlerinden:
- Sucuri Güvenlik,
- Wordfence Security,
- Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma Güvenliği ve Brute-Force Firewall .
Ayrı eklentiler olarak güvenlik duvarları bir DDoS saldırısında daha az etkilidir. Web sunucunuza zaten ulaşmış olan trafiği engeller. Bu nedenle, siteniz hala güvenli değil.
Bir DDoS Saldırısı Sırasında Ne Yapmalı?
Yukarıdaki tüm koruma çalışmalarını yapmış olsanız bile saldırabilirler. Genellikle, barındırma güçlü bir savunmadır. Ancak kaynağınıza büyük saldırılar hissedebilirsiniz.
İşte WordPress’te DDoS saldırısı nasıl engellenir ve DDoS saldırılarını en aza indirmeye yönelik bazı yönergeler.
1. Tüm ekip üyelerini bilgilendirin
Size her zaman yardım etmeye hazır olacaklar (barındırma teknik desteğine bir istek gönderin, müşterilerinizi sorun hakkında bilgilendirin, siteyi izleyin).
2. Müşterilere Söyle
Bir DDoS saldırısı kullanıcılarınızın performansını etkileyebilir. Örneğin, sipariş veremez veya hesaplarına giriş yapamazlar.
Bir sorunu sosyal ağlar üzerinden bildirebilir, e-posta bildirimleri gönderebilir ve bazılarına telefonla ulaşabilirsiniz.
3. Hosting Sağlayıcınızın Destek Servisine Başvurun
Onlara saldırıyı nasıl fark ettiğinizi söyleyin, daha fazla bilgi verin. Bu durumda, en son gelişmelerden haberdar olacak ve sorunun çözümünü izleyeceksiniz.
WordPress DDoS saldırılarını engellemek için sizinde önerdiğiniz bir yöntem ya da eklenti varsa bizlere yorum bölümünde bildirebilirsiniz.