Monitörünüzde ki ölü veya sıkışmış pikselleri bilmek ve onarmak ister misiniz? Sıkışmış veya ölü pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için bu 7 ölü pikselleri algılayan düzelten araç listesine bakın.
Pikseller, dijital görüntünün temel bileşenlerinden biridir, bu nedenle, oluşturulan tüm pikselleri doğru şekilde göstermek için tüm piksellerin uygun ve kullanımda olması gerekir.
Neler Okuyacaksınız? →
Sıkışmış veya Ölü Piksel Nedir?
Kısacası, bir dijital kameranın bir sensörü, bir LCD ekran, bir CCD ve bunun gibi sürekli yanan bir piksel olduğuna işaret ederek ölü bir piksel kavramını tanımlayabiliriz. Ölü pikseş, ortaya çıkan görüntüdeki bir kusur.
Sıkışmış veya Ölü Pikselleri Algılayan ve Düzelten 7 Araç – Ölü Piksel Testi
Ölü veya sıkışmış pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için araçlar mevcuttur. Ancak mevcut teknolojik seviye göz önüne alındığında, bir pikselin düzgün çalışmadığı olabilir mi? Tabii ki, bu nedenle “ölü piksel” terimi genellikle hatalı bir pikseli tanımlamak için kullanılır.
Karşılık gelen renge göre farklılık gösteren iki tip arızalı veya ölü piksel bulunduğuna dikkat edilmelidir.
Bu şekilde, Sıcak Piksel olarak sürekli beyaz renkte yanan ünite denir. Aksine, mavi, kırmızı veya yeşil gibi katı bir renkte kalan bir piksel ise, genellikle Sıkışmış Piksel, yani, sıkışmış piksel olarak adlandırılır.
Ancak, farklılıklara rağmen, her iki tür ölü piksel de dijital görüntüdeki çıplak gözle algılanabilecek bir hata üretir.
Kuşkusuz, bazen yakaladığınız bir dizi fotoğrafın bazı sektörlerde küçük bir kara kutu sergilediği, hatta bilgisayarın LCD ekranının belirli bir alanda kalıcı olarak hiç solmayan küçük renkli bir görüntü gösterdiği ortaya çıkmıştır.
Bu tam anlamıyla ölü bir pikseldir, çünkü işlevini yerine getirmez, bu yüzden görüntüyü dönüştürür ve görselleştirmesinde kayda değer bir hata üretir, çoğu zaman, özellikle telefon karanlıksa, çok algılanabilir.
Ölü pikseller bir sorunu temsil etse de, çoğu LCD üreticisinin genellikle belirli sayıda hatalı alt pikseli içeren monitörleri geliştirmesidir. Bu noktada, piksellerin her birinin üç alt piksel birincil renkten oluştuğunu not etmek önemlidir.
Ancak, ISO 13406-2 standardına uygun olduğu sürece , hatalı alt pikselleri içeren ekran, oluşturulan parametreler dahilinde olduğu için sorunsuz bir şekilde pazarlanabilir.
Bir bilgisayarın yoğun kullanımı ile bu tür bir hatanın meydana gelmesi ve ölü veya sıkışmış bir pikselin ortaya çıkması şaşırtıcı değildir. Bu durumda, ilk pikselin çözülememesi nedeniyle ölü pikselin sıkışmış pikselle aynı olmadığını, sıkışmış pikselin farklı yollarla onarılabileceğini belirtmek önemlidir.
Öyleyse, sıkışmış veya ölü pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için en iyi araçları görelim.
Ölü Pikselleri Düzeltme Programı Pixel Repair
Ölü pikselleri düzeltme programı olan Pixel Repair, LCD monitörünüzde ölü ya da yapışkan pikselleri algılamanıza ve düzeltmenize olanak sağlayan bir araçtır. Aracın en iyi özelliği, ekranınızı düzgün bir şekilde görebilmeniz ve çirkin siyah veya açık noktalar görememeniz için pikselleri sabitlemesidir. Yardımcı program pikselleri geri yüklemez, ancak görsel efekt hatayı gizler.
ölü veya sıkışmış pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için öncelikle bozuk bir pikseli Pixel Repair ile çözmek için, önce “1” bloğunun herhangi bir rengine tıklayın. Yeşil seçerseniz, ekran yeşile döner ve kırık pikselleri görürsünüz.
Yerleştirdiğinizde, üzerine tıklayın ve Esc tuşuna basın. Şimdi “2” bloğuna gidin ve bir renk döngüsü seçin ve son olarak “3” bloğunda hızı ayarlayın, daha sonra “GO!” Üzerine tıklayın ve aletin çalışmasını bitirmesine izin verin.
Gördüğünüz gibi, araç kullanımı kolaydır. Yaptığım testte kırılmış pikselleri tespit etmemiş olsam da, aracın ölü veya sıkışmış pikselleri algıladığını ve onardığını doğrulayan çeşitli forumlardaki kullanıcılardan yorumlar var. Pixel Repair, Windows işletim sistemlerinde kullanılabilen ve kurulum gerektirmeyen ücretsiz bir araçtır.
PixelHealer
7 ölü pikselleri algılayan düzelten araç listemizde ki diğer önerimiz PixelHealer’dir. PixelHealer, sıkışmış veya ölü pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için ücretsiz bir araçtır ve kullanımı kolay ve doğrudan olamaz. Aracı bir kez çalıştırdığınızda, araç ‘Start Flashing‘ düğmesiyle küçük renkli bir pencere oluşturacaktır. Etkilenen pikselleri yeniden canlandırmaya çalışmak için ölü pikselin alanını kapatmanız veya o pencereye sıkışmanız ve monitörün o alanı üzerinde çalışmaya başlamak için düğmeyi vermeniz gerekir.
Yakında küçük ekranların hızla yanıp söndüğünü görmeye başlayacaksınız; defibrilatör olarak çalışan piksellerin onarımı için mekanik bir yöntem olan ve renklerin bombardımanını yeniden etkinleştirmek için piksel aramaya başlayacaksınız. Operasyon yaklaşık yarım saat sürer, ancak daha etkili hale getirmek için birkaç kez tekrar etmeniz önerilir. Tabii ki, yoğun renklerin sürekli yanıp sönmesi olduğu göz önüne alındığında, epilepsi konusunda dikkatli olmalısınız. Bu yöntem, sıkışmış piksellerde ölü piksellerden daha fazla canlılığa sahiptir.
iOS Ölü Piksel Düzeltme Programı JScreenFix
Ölü piksel düzeltme progaramı önerilerimizden bir diğeri JScreenFix’dir. JScreenFix, indirilmesi gerekmeyen takılmış veya ölü pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için kullanılan çevrim içi bir araçtır, bu nedenle cep telefonları ve tabletler gibi daha fazla cihazda kullanmamızı sağlar – Aslında, Apple gibi ürünler için idealdir. iPhone, iPad veya MacBook.
Yazarlarına göre, ölü pikselleri algılayan düzelten araç yazılımının etkililik oranı %60’tan fazladır ve sıkışmış piksellerin çoğunluğunun on dakikadan daha az bir sürede tamir edildiğini göstermektedir.
Birincisi gibi, JScreenFix’de etkilenen bölgeye yerleştirmeniz ve harekete geçmesi için tekrar yarım saat bırakmanız gereken küçük bir pencereniz var. Bir renk patlaması bombalama süreci aynıdır ve sizin için işe yaramazsa, birkaç kez kullanmak en iyisidir ve ilk denemeden sonra pes etmeyin. JScreenFix, hem HTML5 hem de JavaScript kullanır ve LCD ve OLED ekranlar sunar.
iOS ölü piksel düzeltme programı önerimiz JScreenFix Ücretsiz İndir
DeadPix
7 ölü pikselleri algılayan düzelten araç önerimizden bir diğeri de DeadPix’dir. DeadPix, sıkışmış veya ölü pikselleri hızlı bir şekilde tespit etmek ve düzeltmek için bir araçtır.
Ölü veya sıkışmış pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için kullanılan DeadPix, ekranda sıkışmış pikselleri çözmenize yardımcı olur. Yalnızca sıkışan pikselin renk değerini hızla kapatarak çalışır. Yazar daha iyi sonuçlar almak için en az 10 dakika ayrılmanızı önerir. Bu aracın %100’lük bir başarı oranı sunmadığını, ancak bunun için ödediğiniz fiyattan denemek için hiçbir şey kaybetmediğinizi unutmayın.
Sıkışmış bir pikseliniz olup olmadığını bilmiyorsanız veya herhangi bir nedenden dolayı sıkışmış piksellerinizi göremiyorsanız, deadpix’te bulunan sıkışmış piksel bulucuyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Yapışmış piksel konumlandırıcı, takılan pikselleri bulmak için tüm monitörünüzün rengini rastgele veya önceden belirlenmiş bir renge değiştirir.
Ölü pikselleri algılayan düzelten araç önerimiz DeadPix Ücretsiz İndirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Dead Pixel Buddy
Sıkışmış veya ölü pikselleri algılamak ve düzeltmek için kullanılan bu basit çevrimiçi araç, PC’mizin piksellerinin durumunu kontrol etmenize olanak tanır ve PC’nizin tüm ekranının rengini sabit bir şekilde koyarak, kötü çalışırsa tespit edebilirsiniz.
Bu sayfanın kullanımı çok basittir, tek yapmanız gereken denemek istediğiniz rengi seçmek, böylece web aynı rengi yükler ve klavyemizdeki F11 tuşuna basarak sayfanın tam ekranda görünmesini sağlar.
Ölü veya sıkışmış pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için Dead Pixel Buddy Web sitesine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Dead-pixel Check
Dead-pixel Check, ölü veya sıkışmış pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için online bir araç önerimizdir. Bu web sayfası biraz daha otomatik olmasına rağmen öncekiyle aynı şekilde çalışıyor. “Test Başlat” düğmesine tıklayarak, tarayıcı otomatik olarak tam ekranda görüntülenebilir ve geri gitmek zorunda kalmadan, sadece tıklayarak tüm renklerini tarayabilirsiniz.
Ayrıca, monitörünüzün renkleri gösterdiği hassasiyeti görmek için dinamik aralık testi veya Renk Kaydırma testi gibi diğer monitör analiz araçlarına da sahiptir.
Bad Pixel Test
Ölü pikselleri algılayan düzelten araç bir diğer araç önerimiz Bad Pixel Test’dir. Bad Pixel Test, herhangi bir ekranın veya LCD monitörün pikselinin durumunu kontrol eden sıkışmış veya ölü pikselleri tespit etmek ve düzeltmek için başka bir çevrimiçi araçtır. Bir öncekine benzer şekilde, bu ekran tüm piksellerin beyaz, siyah veya kırmızı, yeşil veya mavi renklere tepkisini görmenizi sağlar.
Monitörünüzün uykuda veya sıkışmış bir piksele sahip olması durumunda, bu testleri tekrarlayarak emin olmasanız da tekrar cevap verebilecek olması muhtemeldir. Ölü pikselin olması, üretim arızası olması ve çözüm bulunmaması durumunda, eğer monitör hala garanti altındaysa, yapabileceğiniz en iyi şey, şartlar altında değiştirilebilmesi için işleyebilmesidir.
Ölü pikselleri algılayan düzelten araç listemizde kilerden başka bir araç kullanıyor musunuz? Bize yorum bölümünde bildirin.