GenelinternetWebmaster

Maillerin Spama Düşmemesi için ipuçları

Reklamlar

Attığınız e-postların spama düşmemesi veya maillerin spama düşmemesi için ve okunmadan silinmesini hangi reklam firması ya da toplu mail gönderen bir kişi istemez ki tabi gereksiz maillerin gelip de boşu boşuna zaman kaybı yaşamakta kimse istemez.

Maillerin Spama Düşmemesi için ipuçları

E-posta pazarlama ya da reklam kuruluşlarının en çok tercih ettiği maliyeti düşük olan iyi bir kitle iletişim araçlarının başında gelmektedir. Gelin görün ki yapılan araştırmalara göre ülkemiz Türkiye en çok spam mail gönderilen ülkeler arasında ilk 10 da ki adını uzun zamandır korumakta.

Apsis Türkiye Ülke Müdürü Turgut Taneli, alınabilecek önlemlerle toplu olarak gönderilen e-postaların spam olarak işaretlenmesinin ve okunmadan silinmesinin önüne geçilebileceğini belirterek, ipuçları verdi.

Maillerin Spama Düşmemesi için ipuçları
Maillerin Spama Düşmemesi için ipuçları

E-posta gönderim hizmetleri alanında dünyanın en saygın firmaları arasında yer alan Apsis’in Türkiye Ülke Müdürü Turgut Taneli, “Göndericinin kara listeye alınmasına ve gelecekteki e-postalarının engellenmesine kadar gidebilecek bu süreci önlemek için kullanılabilecek servisler mevcut. Kullanıcılar, basit birkaç önlem ile gönderimlerinin spam ’da sonlanmasının önüne geçebilir ve e-posta gönderme güçlerini artırabilirler,” diye konuştu.

Gönderilen Mailin Spam’a Düşmemesi İçin Ne Yapılmalı?

  1. Mailin Spam'a Düşmemesi İçin Ne Yapılmalı?
    Sadece görselden oluşan bir mail gönderilmemeli. Gönderilen mailin içeriğinde mutlaka en az 10 cümlelik bir metin bulunmasına dikkat edilmeli. Sadece resimlerden oluşan bir mailin sistem tarafından spam olarak algılama oranı yüksektir.
  2. Konu başlığını kısa tutmalısınız. E-postanın ‘subject’ olarak da adlandırılan konu başlığının yazıldığı bölümü 40 karakterden fazla olmaması, okunurluğu önemli oranda artırır. Yani gönderilen maili tanımlayacak 40 harflik ya da karakterlik bir başlık olması gerekmekte.
  3. spam
    ‘Abonelikten ayrıl’ seçeneğini gönderilen maillerde görünür yapın. Mail gönderimi düzenli olarak yapılıyorsa, ‘Abonelikten ayrıl’ seçeneğinin maili alan kişi tarafından ‘Spam’ olarak etiketleme seçeneğinden daha görünür olması sağlayınız.
  4. Görselin boyutuna dikkat edin. Mesajınızın içeriğinde görsel yer alıyorsa, boyutunun 150-200 KB ’yi geçmemesine dikkat etmelisiniz. Büyük boyutlu görseller, mesajın e-posta sunucuları tarafından otomatikman ‘spam’ olarak işlenebilmekle de bazende blacklist yani kara liste diye tabir edilen listeye alınmanıza sebep olabilmekte.
  5. Bilinen yazı tiplerini kullanın. Metinlerde, genel kabul görmüş, endüstri standardı halini almış yazı tiplerini (font) kullanın. Mail gönderim yapacağınız sistemin yazı tiplerini kullanmanız iyi olacaktır. Ayrıca mail içeriğinde bold diye tabir ettiğimiz kalın yazma işlevini çok sık değil hiç kullanmayınız.
  6. mail neden spama düşer
    Ekli dosya göndermeyin. Mesajınızı e-postanın gövdesinde vermeye, ekli dosya göndermemeye özen gösterin. Zira mail sunucuları virüslü de görüp engelleyebilmekte. Ekinde dosya bulunan e-postaların hem boyutu artar hem de spam olarak işaretlenme olasılıkları yükselir.
  7. Sadeliği tercih ediniz abartılı bir mail gönderimin den kaçınınız. E-postanın arka planının tek ve mümkün olduğunca sade bir renkten oluşması okunurluğu artırmakla birlikte mailinizi okuyan kişiler tarafından da olumlu yaklaşılacaktır.
  8. İlgili panellerden spf kaydı olarak tabir edilen kaydını da yapmanız sizin için faydalı olacaktır.

SPF Kaydı Nedir?

SPF  kaydı Microsoft ‘un spam mailleri engellemek, mail atılan domainin gerçek bir sunucuda barınıp barınmadığını kontrol etmek  için geliştirmiş olduğu bir sistemdir.

Sunucunun ip adresini black listler de kontrol ettiğinizde blacklistte görünmemesine rağmen sunucudan atılan mailler spama düşüyor ise bunun tek bir açıklaması vardır bu spf kaydıdır.

Önemli bir hatırlatma SPF kaydınızı kesinlikle yapmalısınız bu konuda bilginiz yoksa yorum bölümünde belirtiniz yardımcı olmaya çalışalım.

Maillerin spama düşmemesi için ipuçları farklı bir öneriniz varsa bizlere yorum bölümünde bunu bildirebilir ya da bu makaleyi paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Outlook üzerinden spama düşmeden bir gün içerisinde maksimum kaç kişiye gönderebilirim peki

  2. her mail sunucusunun saatlik bir gönderim limitini söz konusudur. Saatte 100 adet mail atarak spam’a düşmeyebilirsiniz bazı hosting firmaları bu limiti günlük 100 yapıyor bilginize.

  3. Güzel ve anlaşılır bir yazı olmuş maillerin spama düşmemesi hakkında ki bilgi paylaşımınız için teşekkürler emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et