AndroidAndroid UygulamalarGenelOyunUygulamalar

2012 Yılı En iyi 10 Android Oyunu

Reklamlar

2012 yılı uygulamalar açısından pek zengin bir yıldı tabi oyun konusunda da bundan alta kalır bir yanı yoktu. Bu yazımız da size 2012 yılının en iyi android oyunlarından bahsedeceğiz.

2012 Yılı En iyi 10 Android Oyunu

1. Temple Run

temple run

Koş sadece koş, oyunda ana tema sadece koşma desek yeridir. Oyun içersin de altın toplayarak belli başlı serüvenlere konuk oluyoruz. Reflekslerinize güveniyorsanız, sürprizleri seviyor iseniz doğru yerdesiniz. Öyle ki oyun içersin de birden bire karşımıza çıkan kazıklı duvarlar, habersiz yıkılan köprüler bunlar yetmezmiş gibi peşimizden habersiz gelen maymunlar bir nefes kadar yakınınızda olacaktır. Oyun içersin de karşınıza çıkan altınları toplayarak arkadaşlarınızla bu puanları kıyaslama olanağı da mevcut. Oyunun ıOS versiyonuda mevcut bilginize.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

2. Angry Birds Space

Temel mantığı diğer Angry Birds oyunları ile aynı olan oyunumuzda değişen yine mekanlar. Dikkat edilmesi gereken nokta uzayda olduğumuz ve yer çekimi, uydular bu sebeple kuşlarımızı fırlatacağımız açıları çok iyi bir açı ile fırlatmamız gerekmekte. Oyunun bu versiyonu 30 bölümden oluşmaktadır. Oyun düşük CPU ve GPU sahip cihazlarda bile çok iyi performansla oynanmakta.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

3. Draw Something

Draw something

Bir çizim verilsin size ve siz bu çizimi size ekranınızın alt kısmında verilen rast gele harfler ile tespit edin ve bu işi karşılıklı bir rakibinizle yapın üstelik rakipler tanımadığınız kişiler ya da sizin seçeceğiniz tanıdığınız kişilerden oluşsun kulağa hoş gelmiyor değil.

900’ün üzerindeki ön tanımlı kavramı anlatmaya çalıştığımız oyunda, dokunmatik ekranı bir tuval gibi kullanıyoruz. Silgi, kalem ve farklı renkler kullanmak olanaklı. Eğer çizime yeniden başlamak isterseniz sıfırdan bir sayfa da açabilirsiniz tabi ki.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

4. Minecraft – Pocket Edition

Desenli küplerle hayatımıza giren minecraft oyunu şimdiden telefonlarda. Farklı desenli ve renkli küplerle nesneler oluşturduğumuz oyunun telefon versiyonunda ise çeşitli görevlerde yapabilmekteyiz.

Minecraft Pocket Edition‘un özellikleri şöyle sıralanıyor:

Rasgele oluşturulan yüzbinlerce oyun alanı, 36 farklı blok kullanabilme imkanı. Yerel ağ üzerinden birden fazla oyuncu ile aynı alanda oynayabilme. Multiplayer haritaları kaydetme ve sonradan tekrar oynayabilme.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

5. N.O.V.A. 3

n.o.v.a 3

Mobil dünyanın en popüler bilim kurgu FPS’ lerin den biri olan Near Orbit Vanguard ya da bilinen adıyla N.O.V.A., serinin üçüncü oyunuyla kullanıcıların karşısına çıktı. Senaryonun devamı niteliğindeki yapımda yine görsel olarak önemli değişiklikler bulunuyor.

Mobil cihazların sınırlarını sonuna kadar zorlayan serinin bu son sürümümde, gerçek zamanlı gölge ve ışık yansımaları, heyecan verici parçalanma efektleri ve çok daha gerçekçi fizik motoruyla dikkat çekiyor.

Bu sürümde de çok sevilen multiplayer desteğini eksik etmeyen Gameloft, 6 farklı mod altında 12 oyuncuya kadar çoklu oynama imkanı tanıyor. Oyunda bu kez multiplayer için 6 özelleştirilmiş harita bulunuyor.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

6. Bad Piggies

bad piggies

Angry Birds ‘te ki düşmanlarımız olan yaratıkları şimdi onların saflarında olarak istenilen noktaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunu yapmak için elimizde olan kısıtlı malzemeler ile iyi bir araç yapıp yola çıkıyoruz.

Oyunun tadını çıkaran onu elbette ki araç konusunda olabildiğince özgür olmamız. İstersek gelişmiş bir helikopter ya da hızlı giden bir araç. Her şey görevin zorluğuna ve bizim hayal gücümüze kalmış bir vaziyette. Oyunda bölümlere göre sınırlı sayıda verilen 33 obje bulunuyor. Bu objeler arasında motorlar, pervaneler, roketler, balonlar vb. cisimler mevcut.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

7. Plague Inc.

Plague Inc 2012 yılı en iyi 10 android oyunu

Plague Inc, iyi düşünülmüş senaryosu ve sıra dışı kurgusu ile fark yaratan bir strateji oyunu. Oyunda ki amacımız bir mikrop üretmek ve bu mikrop ile dünya üzerindeki insan ırkını tamamen yok etmek. Bu korkunç düşünceyi hayata geçirecek stratejiler yapmanın düşüncesi bile ürkütücü olsa da oyunun son derece keyifli olduğu vurgusunu yapmayı ihmal etmeyelim.

Oyun içersinde yapacağınız her hamle önemli. Mesela mikrobun yayılma güzergahı olarak seçtiğiniz ülke gelişmiş bir ülke ise kısa sürede mikrobunuz yok olabiliyor. Dolayısıyla hamlelerinizi mantık ölçüsünde yapmanız önemli.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

8. Amazing Alex

Amazing alex

Bir çeşit strateji oyunu olan Amazing Alex oyunu bir odanın içinde geçmekte. Evin içersin de bulacağınız nesneler ile bir düzenek ya da yol yaparak belirtilen nesneleri belirtilen konumlara ulaştırmanız gerekmekte.

Bir çeşit strateji oyunu olan Amazing Alex oyunu bir odanın içinde geçmekte. Evin içersin de bulacağınız nesneler ile bir düzenek ya da yol yaparak belirtilen nesneleri belirtilen konumlara ulaştırmanız gerekmekte.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

9. GTA: Vice City

gta vice city android için oyun

GTA deyince akla Vice City nin gelmemesi kadar ayıplanacak durum yoktur. Bilgisayar versiyonundan sonra mobil versiyonu da app storelarda yerini alan oyun bilgisayar sürümünden farksız bir kaç şey dışında kontroller ve görevler dışında tabi.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

10. Jetpack Joyride

jetpack joyride

Oyun Barry isimli kahramanın atladığı macera etrafında gelişiyor. Sırtına jet ceketi geçiren ve hızlı bir şekilde ilerlemeye başlayan kahramanımıza karşı birçok silah ve engel karşı koyuyor. Barry ise olabildiğince en kontrollü şekilde uçmak ve bir yandan da yerdeki düşmanları yok etmek zorunda. Birbirinden farklı birçok teknoloji cihazın yer aldığı bu oyunla birlikte başka bir atmosfere geçiş yaparak oyunun tadını çıkarabilirsiniz.

Oyunu buradan indirebilirsiniz.

2012 yılı en iyi 10 ios ve android oyunları buradan inceleyebilirsiniz.

2012 yılı en iyi ios ve android uygulamalarını buradan inceleyebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et