2022’de Kullanmaktan Kaçınmanız Gereken 6 Black Hat SEO Tekniği

En üst düzey SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) yer almak, rekabet açısından oldukça uzun bir yarış. Ve her sporda adil oynayanlar ve kazanmak için hile yapanlar var! SEO alanında, sırasıyla beyaz şapka seo ve siyah şapka SEO diyoruz.

White Hat SEO, üst düzey SERP sıralamanızı korumanıza yardımcı olur, ancak beyaz şapka tekniklerini takip eden daha yüksek sıralamaya ulaşmak zaman alır. Öte yandan, siyah şapka SEO hızlı, ancak kısa vadeli başarı ve yüksek riskler vaadi ile arama motoru görünürlüğünü artırabilir.

Her iki SEO tekniğiyle ilgili biraz daha ayrıntı:

White Hat SEO Nedir?

Google’ın sıralama yönergelerini izleyerek etik olarak yürütülen her SEO çabası, sitenin beyaz şapka SEO teknikleri kullandığını gösterir. Misafir kaydı, anahtar kelime araştırması, meta etiketi optimizasyonu, dahili bağlantı, vb., Beyaz şapka SEO tekniklerinin bazı ünlü örnekleridir.

Black Hat SEO Nedir?

Siyah şapka SEO teknikleri beyaz şapka tekniklerinin tam karşıtıdır. Bu, siyah şapka SEO tekniklerinin Google’ın sıralama kurallarına uymadığı anlamına gelir. Tarayıcılar web sitenizin yüksek rütbeli siyah şapka SEO teknikleri kullandığını tespit ederse, sitenizi sıradan dizine ekler ve sitenizin Google’da sıralanmasını önler.

2019'da Kullanmaktan Kaçınmanız Gereken 6 Black Hat SEO Tekniği
2019’da Kullanmaktan Kaçınmanız Gereken 6 Black Hat SEO Tekniği

Şimdi …

Web siteniz, sıralamalarda ani bir düşüş yaşadıysa veya Google’dan web sitenizi endekslemeyle ilgili bir bildirim aldıysa, sitenizin herhangi bir siyah şapka SEO tekniğini takip edip etmediğini hemen kontrol etmelisiniz. Bu makalede, web sitelerinin 2019’da kullanmaktan kaçınmaları gereken her önemli siyah şapka SEO tekniğini bulacaksınız.

Yani, daha fazla uzatmadan, hadi siyah şapka SEO teknikleri ile başlayalım.

Black Hat SEO Tekniği No. 1: Gizleme

Gizleme, web sitelerinin kullanıcıları ve arama motoru örümceklerini kandırmak için kullandığı bir tekniktir. Bu süreçte iki bilgi seti sunulur: biri indeksleme amacıyla örümceklere, diğeri ise kullanıcılara bilgi grubu.

Gizleme örneği, ‘Labrador Puppies’ arama sonucundan birine tıkladığınızda, sizi yavru köpeklerle ilgili görseller veya bilgiler içeren bir sayfaya yönlendirmek yerine, sonuç sizi spam film indirme web sitesine yönlendirecektir. Arama motoru örümcekleri genellikle gizlenmiş bir siteyi endekslemez, ancak nadir durumlarda kazayla endekslenirler ancak gizlenmiş siteler olarak tanımlandıkları anda kaldırılırlar. Google, bu tür gizlenmiş web sitelerinin dizini kaldırarak ve sıralayarak kaldırarak cezalandırır.

Tavsiye: Gizleme% 100 siyah şapka değildir, ancak onu hala beyaz bir şapka tekniği olarak kullanabilirsiniz. Evet! Gizleme beyaz şapka tekniği olarak da kullanılabilir, ancak yalnızca belirli durumlarda ve gizlemenin hafif bir sürümü olarak kullanılabilir.

Black Hat SEO Tekniği No. 2: Anahtar Kelime Doldurma

Web sitenizde doğru anahtar kelimeleri kullanmak önemli olsa da , çoğu web yöneticisinin anahtar kelime yerleşimi ile ilgili yanlış algılamaları vardır. Stratejik olarak içeriklerini yerleştirmek yerine, anahtar kelimeler içeren bir sayfa dolduruyorlar. Bunu yaparak, daha yüksek dereceler üretmeyi umuyorlar. Ancak, o zaman geri tepti. Bir sayfaya anahtar kelimeler doldurma ve okunabilirliğine ve içeriğine zarar verme, onu bir Google cezası için mıknatıs haline getirir.

İşte anahtar kelime doldurmanın hızlı bir örneği : “Anahtar Kelime Araştırma, SEO için şarttır. Anahtar kelime araştırması yapmazsanız, siteniz SERP’lerde daha düşük sıralarda yer alacaktır. Bu nedenle, daha üst sıralarda yer almak için alakalı anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Anahtar kelime araştırma araçlarını, anahtar kelime araştırma yapmak için ücretsiz kullanabilirsiniz. ”

İçerik daha mantıklı hale getirmek için “anahtar kelime araştırma” anahtar kelimesinden çok daha az söz edilerek yazılmış olabilir. Ancak, yalnızca SERP’de üst sıralarda yer almak için, bu anahtar kelime kısa bir paragrafta 5 kez yerleştirildi. Anahtar kelime doldurma, Google’ın sıralama yönergelerine aykırıdır ve hala 2019’da kullanıyorsanız, sıralamadaki düşüşünüzü görmeye hazır olun.

Gizli anahtar kelimelerden ne haber?

Bazen, içeriğin içeriğini ve okunabilirliğini bozmamak için web siteleri aşırı anahtar kelimeleri kullanıcılardan gizlemeye çalışır. Nasıl? Metin rengini sayfanın arka planına uyacak şekilde değiştirerek, kullanıcılar için görünmeye devam ederken, kullanıcılar için görünmez olmasını sağlar.

Bunun arkasındaki fikir, tarayıcıların, anahtar sözcükleri bulabilmesi ve içeriği okuyucular için hala mantıklı kılarken içeriği sıralayabilmesi. Pek çok site, anahtar kelimeleri gizlemenin ‘gizli’ bir yol olduğunu düşünmektedir, ancak sonuçta Google, bu siyah şapka tekniğini çözebilecek ve bu siteleri cezalandırmaya başlayacaktır.

Tavsiye: İçeriğinizi optimize ettikten sonra, anahtar kelime yoğunluğunu hesaplayın:

Anahtar Kelime Yoğunluğu = Bir anahtar kelimenin kullanılma sayısı / Bir makaledeki toplam kelime sayısı.

İdeal anahtar kelime yoğunluğu arasında olmalıdır %3-1. Yüzdeyi aşmak, web sitenizin içeriğini çok fazla anahtar kelime ile doldurduğunuzu gösterir. Ayrıca, web içeriğiniz için doğru anahtar kelimeleri kullandığınızdan emin olun. Bir anahtar kelime aracı, içeriğinize doğal bir şekilde yerleştirebileceğiniz en iyi anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olabilir.

Öğrenin Blog’unuzda anahtar kelimeleri nereye koymalı.

Black Hat SEO Tekniği No. 3: İçeriği Çoğalt

İçeriği diğer sitelerden kopyalamak ve kendi kitabınıza ‘orijinal’ olarak eklemek intihaldir ve Google çabucak tanımlamaktadır. Ve Google’ın sürekli tarama yapan örümcekleri yinelenen içeriği bulduktan sonra, onları hemen dizine alır.

Ayrıca, internette, içeriğinizin intihal olup olmadığını kontrol edebilecek çok sayıda intihal dedektörü bulunmaktadır. Bunların çoğu ayrıca, belirli bilgilerin kopyalandığı yerden tam bir kaynak sağlar.

Tavsiye: Tüm yayınları kopyalamayın; parçaları kopyala ve kaynağı alıntı yap ya da kurallı bağlantılar ekle. Tüm yayınları kopyalamanız gerekmez. Bazı bilgilerin başka bir makalede daha iyi açıklandığını tespit ederseniz, söz konusu bölümü kopyalayıp yazınıza ekleyebilirsiniz. Ancak, orijinal makaleye geri döndüğünüzden veya kanonik bir URL eklediğinizden emin olun.

Black Hat SEO Tekniği No. 4: Giriş ve Geçit Sayfaları

Giriş ve ağ geçidi sayfaları, kullanıcı için değeri çok az olan veya hiç olmayan içeriklerle doldurulur, ancak bunlar anahtar kelimeler ve CTA’lar bakımından zengindir. Ayrıca, son kullanıcı bu sayfaları tıkladığında, farklı bir açılış sayfasına yönlendirilir; bu nedenle, bu sayfalar aynı zamanda değiştirilmiş bir yönlendirme biçimi olarak kabul edilir.

Bununla birlikte, giriş ve ağ geçidi sayfaları arama motoru tarayıcıları tarafından hala görülebilmektedir ve anahtar kelimeler açısından zengin oldukları için bazen endekslenmekte ve kazayla sıralanmaktadırlar. Google’ın onları bulması biraz zaman alıyor, ancak bir kez bulduğu zaman onları ağır şekilde cezalandırıyor.

Örneğin, BMW kapı ve ağ geçidi sayfalarını kullanmak için Google’ın gazabını tecrübe etti. BMW’nin Alman sitesi www.bmw.de, trafik sıralaması ve yönlendirmesi için giriş sayfalarını kullanıyordu. Google, bu siyah şapka tekniğinin kullanımını tespit etti ve BMW’nin sitesine ölüm cezası verdi. Bmw.de’nin her sayfasını veritabanından ayırmış ve sayfanın etki alanı yetkisini 0’a indirmiştir.

Tavsiye: Hala giriş veya geçit sayfalarınız varsa, onları hemen çıkarmalısınız! Bu tür sayfaları kullanıyorsanız, er ya da geç Google, onlar hakkında bilgi edinecek ve sitenizin DA’sını (Etki Alanı Otoritesi) 0’a bırakacak ve her sayfanın dizinini kaldıracaktır.

Kara Şapka SEO Tekniği No. 5: Clickbait

Günümüzde, birçok web sitesi sıralamasını artırmak amacıyla daha fazla tıklama almak ve etki alanlarına daha fazla trafik çekmek için tıklama bataklığı başlıkları kullanmaktadır (Bu, tam olarak tıklama bataryasıdır!).

Clickbait başlıkları ve küçük resimleri okuyucuyu meraklı kılar ve onları tıklamaya ikna eder. Ancak, kullanıcı web sitesinde verilen bilgilerle ilgili olarak hiçbir başlık bulunmadığında, derhal sayfadan çıkar. Bu nedenle, oturum süresi oranını düşürür ve hemen çıkma oranını artırır – ikisi de sitenizin yetkisine zarar verebilir.

Tavsiye: Sahte olmayan haklı clickbait başlıkları yapın! Makaleleriniz için kullanılan clickbait başlıkları, gerçek makalenize ilişkin bilgileri içermelidir. Örneğin, bunu bir başlık olarak kullanıyorsanız: ‘Bu SEO tekniğini kullanarak sitenizin DA’sini 0’a düşürebilir’, bu konuyla ilgili bilgileri makaleye dahil etmeniz gerekir.

Black Hat SEO Tekniği No. 6: Bağlantı Satın Alma

Backlink kurma en etkili SEO tekniklerinden biridir. Daha yüksek DA sitelerinden gelen bağlantılar, DA ve çevrimiçi güvenilirliğini artırarak bir web sitesinin SERP sıralamasını yükseltir.

Ancak, bu üç avantajı hızlı bir şekilde elde etmek için web siteleri bağlantıları satın almaya başlar. Sık sık, onlar için belirli miktarda bağlantı oluşturacak bir aracıya para ödemeye başlarlar. Bu geri bağlantılar her zaman iyi DA sitelerinden değildir ve sizinkiyle ilgisi olmayan bir alandan veya spam içerikli reklamları yapan alanlardan olabilir. Bir sitenin bu tür alanlardan gelen bağlantıları varsa, sitelerin sıralamasını ve DA’yı büyük ölçüde etkileyen güvenilirliğini ve geri bağlantı kalitesini gerçekten zarar verir.

Tavsiye: Bağlantıları satın almayı bırakın, ancak kaliteli bağlantılar oluşturmaya başlayın

Sitenizin doğal gelen bağlantılar oluşturmak için kullanması gereken birkaç beyaz şapka bağlantı kurma stratejisi vardır. Misafir ilanlarını, blog yorumlarını, forum ilanlarını vb. Kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, rakiplerinizin web sitesinde bir site denetimi yapabilir ve kendi web siteniz için iyi backlink fırsatları bulmak için backlink verilerini analiz edebilirsiniz.

Sonuç

İnsanlara alanlarına trafik çekmek için siyah şapka SEO tekniklerini kullanmalarını asla önermem. Onları kullanan ve anlık başarı elde eden siteler gördüm, ancak sonuçta, bu web sitelerinin her biri Google’ın radarına girdi ve cezasını aldı.

Dahası, Google hemen hemen her gün sıralama algoritmasını yükseltiyor ve geliştiriyor ve bu da çırpıda siyah şapka SEO kullanarak siteleri tanımlayıp cezalandırıyor!

Eğer hala siyah şapka SEO tekniklerini kullanıyorsanız, şu an durmanız gerekir!

Exit mobile version