GenelGoogleWebmaster

Windows 10/8/7’de Google Chrome Siyah Ekranı Sorunlarını Düzeltin

Reklamlar

Google Chrome, bazen Windows 10/8/7 bilgisayarınızda siyah bir ekran gösterebilir. Sık sık Google Chrome’la karşı karşıya kalırsanız, siyah ekran sorunlarıyla ilgili olarak, sorunu çözmenize yardımcı olabilecek birkaç ipucu verilmelidir.

Google Chrome Siyah Ekran Sorunları

Google Chrome’un neden Windows’da siyah bir ekran gösterebileceğine ilişkin birçok neden var. Listeyi inceledikten sonra bu önerileri deneyin ve durumunuzda hangisinin uygulanabileceğini görün.

1. Tarayıcı Eklentilerini Devre Dışı Bırak

Uzantılar sorunlara neden olabilir. Benim durumumda, tüm sorunları yaratan Chrome uzantısı LastPass’tı. Bu nedenle, Google Chrome’da bazı uzantılar yüklediyseniz ve siyah ekran sorunuyla karşılaşırsanız, tüm uzantıları devre dışı bırakabilir ve sorunun kendiliğinden çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Sorun çözülürse, suçluyu bulmak için yüklü uzantıları tek tek etkinleştirmeniz gerekir. Bulduktan sonra, yeniden kurabilir veya kalıcı olarak kaldırabilirsiniz.

2. Donanım Hızlanmayı Devre Dışı Bırak

Varsayılan olarak, Google Chrome, daha iyi performans için Donanım İvmesi’ni kullanır. Bununla birlikte, bazen donanımınız (daha spesifik olarak GPU) gereksinimlerle baş etmeyebilir. Dolayısıyla, siyah ekranlar görebilirsiniz. Bu durumda, Chrome Ayarları panelinden donanım ivmesini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunun için Google Chrome ayarlar sayfasını açın> daha fazla seçenek genişletmek için Gelişmiş düğmesine tıklayın> ” Mümkün olduğunda donanım hızlandırmayı kullan ” seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.

Şimdi, tarayıcınızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

3. Chrome bayrakları devre dışı bırak

Chrome’u uzun süre kullanıyorsanız, Chrome: // bayraklar sayfasında bazı ayarların mevcut olduğunu biliyor olabilirsiniz.Sorunun kalmış olup olmadığını kontrol etmek için bazı bayrakları devre dışı bırakmanız gerekir. Bunun için, URL çubuğuna chrome: // flags yazarak sayfayı açın. Bundan sonra aşağıdaki bayrakları arayın ve devre dışı bırakın:

  • GPU’nun tüm sayfalarda birleşimi
  • Dişli kompozisyon
  • GD ile Şov Hediyeleri Yap

Tüm sürümlerde “GPU kompozisyonunun tüm sayfalarda” ve “GD ile Sunumu Yap” seçeneklerini bulamazsınız. Devre dışı bırakıldıktan sonra tarayıcınızı yeniden başlatıp kontrol edin.

4. Adobe Flash Player’ı İndir / Yeniden Yükle / Güncelle

Adobe Flash Player’ı henüz bilgisayarınıza indirmediyseniz, şimdi başlayın. Ayrıca, bu uygulamanın daha eski bir sürümüne sahipseniz hemen güncellemeyi düşünmelisiniz.

5. Google Chrome’u Sıfırla / Yeniden Yükle

Çözümlerin hiçbiri sizin için çalışmıyorsa, muhtemelen yapabileceğiniz son şey budur. Google Chrome tarayıcısını sıfırlayınve çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Değilse, tamamen kaldırın ve yeniden yükleyin.

Bu çözümün, Google Chrome ‘da ki siyah ekran sorununu düzeltmenize yardımcı olmasını diliyorum.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et