GenelWindows

Windows 10’da Windows.old Klasörü Nasıl Kaldırılır

Reklamlar

Windows.old, işletim sisteminin yükseltilmesi veya küçük düzeltme eki güncelleştirmesi her gerçekleştirildiğinde sisteminiz tarafından otomatik olarak oluşturulmuş bir klasördür. Klasör hem hesabınızdaki hem de bilgisayarınızdaki bir konuk hesabında bilgisayarınıza yüklediğiniz yazılımın yanı sıra tüm dosyaları ve klasörleri içerir.

Windows’da Windows.old Klasörü Neden Oluşur?

Sisteminiz tarafından Windows.old klasörü oluşturulmasının amacı, sistem internet bağlantınızı, elektrik kesintinizi veya herhangi bir diğer donanım nedeninde bir kesinti gibi bir güncelleme gerçekleştirirken bir şey ters giderse, bu sizi rulo yapmanıza yardımcı olacaktır Sistemin kararlı duruma geri döndürülmesi, güncelleme işlemi başlatılmadan önce gerçekleşti.

Çoğu zaman, bir sistem güncellemesi yapılırken büyük bir sorun olmayacak ve normal kullanıcılar için sık sık güncelleme olmayacak; Windows içerikler programına Windows 10’dan kayıt yaptıran insanlar, en az günde bir kez. Bu, Windows.old klasörü, Microsoft tarafından bir ön izleme yapısı her yayınlandığında bilgisayarlarında oluşturulacağı anlamına gelir.

Windows.old kavramı, sağlam ve Windows’un kararsız bir yapıya sıkışmamasını sağlamak için güvenilir bir yol gibi gelebilir. Ancak, bilgisayarınızla çok az sabit disk alanına sahip birisiniz, o zaman Windows’dan disk dolu mesajlar almaya devam ettiğiniz durumla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz.

Windows 10’da Windows.old Klasörü Nasıl Kaldırılır?

Neyse ki, Windows.old klasörünü bilgisayarınızdan kalıcı olarak kaldırarak onlarca gigabayt veri kurtarabilirsiniz. Bununla birlikte, klasörü seçmek ve ardından sisteminizden kalıcı olarak silmek için Shift + Delete’i kullanmak kadar kolay değildir.

Çünkü, tahmin ettiğiniz gibi, bu Windows.old klasöründe bulunan birçok dosya ve klasör sistem dosyaların dandır ve bilgisayarınıza göre, ana Windows klasöründe zaten mevcut olsalar bile sisteminizi çalıştırmanız gerekir.

En sevdiğiniz oyunları veya yazılımları silmenize gerek kalmadan ekstra bir alan kazanmak istiyorsanız, sisteminizin C Sürücüsünden Windows.old klasörünü silerek bunu nasıl yapabileceğiniz aşağıda belirtilmiştir.

Windows 10’da C Sürücüsünden Windows.old Klasörü Nasıl Kaldırılır?

Adım 1: Bilgisayarınızdaki Windows Dosya Gezginini açın ve ardından Pencerenin sağ üst köşesindeki arama çubuğunu kullanarak ‘disk temizleme’ arayın.

Adım 2: Arama tamamlandıktan sonra, temizleme etkinliğini başlatmak için üstteki Disk temizleme kısayol simgesine çift tıklayın.

Adım 3: Temizlenecek sürücüyü seçmenizi isteyen bir pencere açılır. Windows.old klasörünün bilgisayarınızda bulunduğu aşağı açılır listeden sürücüyü seçin ve devam etmek için Tamam’a tıklayın.

4. Adım: Disk temizleme yardımcı programı, seçtiğiniz sürücüdeki tüm klasör ve dosyaları taramaya başlar ve sisteminizden kaldırılabilir.

Seçilen sürücünün boyutuna bağlı olarak, tarama süresi değişebilir. Bir sonraki adıma geçmek için tarama tamamlanıncaya kadar bekleyin.

Adım 5: Tarama işlemi tamamlandıktan sonra temizlemeyi gerçekleştirmek istediğiniz dosya ve klasörleri seçmenizi isteyen yeni bir pencere açılır.

6. Adım: Önceki Windows Yükleme (ler) seçeneğini bulana kadar aşağı kaydırın ve sonra seçin. Eğer biraz daha fazla yerden tasarruf etmek isterseniz, Geçici dosyalar ve Geri Dönüşüm Kutusu gibi diğer seçenekleri de seçebilirsiniz.

7. Adım: Temizlenecek tüm seçenekleri seçtikten sonra Disk temizleme işlemini başlatmak için Tamam’a tıklayın.

Yine, Windows.old klasörünün boyutuna ve bilgisayarınızın işleme hızına bağlı olarak, disk temizleme işleminin tamamlanması biraz zaman alabilir.

İşlem tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızın C sürücüsünde önemli miktarda saklama alanı alındığını fark edebilirsiniz.

Varsayılan olarak, bilgisayarınız hiç güncelleme yapılmadan 1 ay sonra Windows.old klasörünü C sürücüsünden otomatik olarak kaldıracaktır. Bununla birlikte, daha uzun süre beklemek istemiyorsanız veya yalnızca yeni bir yazılım veya oyun yüklemek istiyorsanız ancak depolama alanınız bittiyse, yukarıdaki adımları takip ederek bilgisayarınızdan Windows.old klasörünü kalıcı olarak kaldırmaya devam edebilirsiniz. adım.

Gelecekte bir zamanlar klasörün içeriğine ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız, tüm Windows.old dosyasını kopyalamaktan çekinmeyin ve ardından bilgisayarınızdaki veya harici sabit sürücünüz de ki ayrı bir sürücüye kaydedin.

Burada anlatılan bilgilere güvenmiyor iseniz Microsoft Support sayfasının hazırlamış olduğu Windows.old Klasörü silme sayfasına bu bağlantıyı kullanarak erişebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et