GenelGoogleinternetWebmaster

NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM Çözüm

Reklamlar

Google Chrome‘u kullanıyorsanız ve bir hata mesajı alıyorsanız Bağlantınız gizli değil, saldırganlar bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir, NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM başlarında kontrol etmek isteyebileceğiniz bazı olası çözümler aşağıda belirtilmiştir. Bu özel sorun, esas olarak HTTPS siteleri veya SSL sertifikaları kullanan sitelerle ortaya çıkar.

NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM Çözüm Yolları

Bu sorun, kullanıcıların herhangi bir tarayıcıda HTTPS sitelerini açmalarını engelleyen aynı nedenden dolayı oluşabilir. Ve böylece çözümler de aynıdır.

Başlamadan önce, son zamanlarda herhangi bir kötücül yazılım veya güvenlik duvarı yazılımı yüklediyseniz ve bu sorunu görmeye başladıysanız, geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve web sitesini açıp açamayacağınızı kontrol edin.

Şimdi, bu sorunu bilgisayarınızda alıyorsanız, aynı web sitesini cep telefonunuzdan veya başka bir bilgisayarda açmayı deneyebilirsiniz. İkincil cihazı aynı İnternet bağlantısına bağlayın ve aynı web sitesini açmayı deneyin. Site ikincil aygıtta açılıyorsa, sorun birincil bilgisayarınızda bulunur. Site ikincil cihazda açılmazsa, siteyi farklı bir İnternet bağlantısına bağlayın ve aynı siteyi açmayı deneyin. Eğer şimdi açılıyorsa, bu sorunun ağınızda olduğunu gösterir. Birinci sorun için, 2

Sorun bilgisayarınız tarafından bulunuyorsa, 1. ve 3. önerileri takip etmeniz gerekir, ancak sorun ağ bağlantınızla olması durumunda, 4. öneriyi izleyin ve ağ yapılandırmanızı sıfırlayın.

NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM Çözüm

1. SSL Durumunu Temizle

Temel çözüm SSL önbellek kaldırmaktır. Bunu yapmak için “İnternet Seçenekleri” ni açmanız gerekir. Bunu yapmak için Win + R tuşlarına basın, inetcpl.cpl yazın ve Enter düğmesini tıklayın. Bunu takiben, ” İçerik ” sekmesine geçin. Sertifikalar’ın altında, Temizle SSL durumu adı verilen bir düğme bulacaksınız.

SSL ön belleğini bilgisayarınızdan kaldırmak için bu düğmeyi tıklayın.

2. Ağ yapılandırmasını sıfırla

Ağ Yapılandırması’nı sıfırlamak için, Komut İstemi’ni yönetici ayrıcalığıyla açmanız ve aşağıdaki komutları ard arda çalıştırmanız gerekir:

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

ipconfig /registerdns

netsh int ip set dns

netsh winsock reset

Burada Winsock’u sıfırlamak, TCP / IP’yi sıfırlamak , DNS önbelleğini temizlemek vb.

Şimdi, PC’nizi başlatmanız gerekiyor. Doğrudan bir Ethernet bağlantısı kullanıyorsanız, Ağ Bağlantıları penceresini (ncpa.cpl) açın ve tüm IP adreslerini girmeniz gerekebilir.

İPUCU : Windows 10’daki Ağ Sıfırlama özelliği, Ağ bağdaştırıcılarını yeniden yüklemenize ve Ağ Bileşenlerini özgün ayarlara sıfırlamanıza yardımcı olacaktır.

3.Tarayıcı önbelleğini temizle

Yukarıdaki çözümlerden herhangi biri çalışmıyorsa, tarayıcınızın önbelleğine sahip olabilirsiniz. Bunun için Google Chrome’u açın ve bunu URL çubuğuna girin: chrome://settings/clearBrowserData.

Şimdi, zamanı “zamanın başlangıcı” olarak ayarlayın, her öğeyi seçin ve TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLE tuşuna tıklayın.

Bu web sitelerini hâlâ açamıyorsanız, Chrome tarayıcıyı da sıfırlamanız veya yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Umarız bu kılavuzu izleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Ayrıca Bknz:

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Sorununu Düzeltmek için bu bağlantıyı https://interbilgi.com/err-ssl-protocol-error-sorununu-duzelt/ adresini ziyaret edebilirisniz. Google Chrome’da ERR_CONNECTION_REFUSED hatasının çözümü için https://interbilgi.com/google-chromeda-err-connection-refused-hatasi-cozum/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Bağlantınız kesildi – ERR_NETWORK_CHANGED çözümü için https://interbilgi.com/baglantiniz-kesildi-err-network-changed/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yukarı da belirtmiş olduğumuz çözümler dışında diğer Google Chrome sorunları için Google Chrome Bağlantı Hataları Yardım Sayfası size yardımcı olacaktır.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et