AndroidAndroid UygulamalarGenelInstagramiOSNasıl Yapılır?Sosyal MedyaUygulamalar

instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir?

Reklamlar

Sosyal medyadaki en son yenilik ya da çılgınlık hikayelerdir. Facebook ve Snapchat’tan WhatsApp’a veya Instagram’a neredeyse hepsinin bu özelliği var. Bu hikayelerin eğlenceli kısmı, yalnızca 24 saatlik bir süreyle kaldıkları ve kısa süre sonra kaybolmalarıdır. Peki instagram hikayelerine müzik nasıl eklenir?

İnstagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir?

Snapchat fotoğrafların ortadan kaybolmasının özgün öncüsü olmasına rağmen, instagram buna yetişti ve yakında oldukça başarılı olan Instagram Öyküleri’ni başlattı. Hikayeler göründüğü kadar eğlenceli olduğu kadar, instagram hikayeleriniz için müzik de ek bir bonus olmaz mı?

Bu yazıda, instagram öykülerine müzik ekleyebilmemiz için iki yolu göstereceğiz. Birincisi instagram uygulaması içindir ve diğeri bir üçüncü taraf uygulaması yoludur.

1. İnstagram aracılığıyla

Elbette, instagram hikayelerinin çevrenizdeki sesleri yakalayabileceğini bilmelisin. Örneğin, konuşan bir papağan videosunu çekiyorsanız, sesi çıkarmak istemezsiniz değil mi?

Fakat o zaman, her senaryo yukarıdaki kadar pembe değil. Çoğu zaman, ya bir ses kokusu ya da hiç bir şey yok. Her iki durumda da, instagram Hikayesi biraz geçersiz hissediyor.

İnstagram uygulaması kendi başında akıllı telefonlardan ses çıkarma yeteneğine sahiptir.Böylece, Spotify, Google müzik veya PowerAmp gibi herhangi bir müzik çalarda çalışan bir şarkınız varsa, uygulama şarkıyı hemen alabilir.

Bir daha ki sefere, İnstagram öykünüz için arka plan müziği olarak bir şarkıya sahip olmak istiyorsanız, şarkıyı akıllı telefonunuzdan çalın, instagram’ı açın ve hikayeyi yakalamaya başlayın.

Telefonun mikrofonundan gelen sesleri yakalayacağından çevredeki ortam sesini de yakalar. O halde, olabildiğince az ses çıkarmaya dikkat edin. :)

2. Üçüncü Taraf Uygulaması sayesinde

Yani, anlık hikayeler söz konusu olduğunda yukarıdakiler geçerlidir. Ancak her hikaye anında bir şey değildir. Çoğu zaman zaten fotoğraflarımız ve videolarımız var ve eksik olan tek şey müzikal bir arka plan.

Bizi bu durumdan kurtarma için gelen uygulama InShot Video Editor‘dur. Android için olduğu gibi iOS için de uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Videoyu bu uygulama ile açın ve gerektiğinde kırpın. Bir kez bittiğinde, araç çubuğundaki Müzik simgesine dokunun ve şarkılarınızı seçin.

Müzik seçildikten sonra, uygun ses düzeyini seçin ve orijinal video ses seviyesini kapatın.İsterseniz müziği de değiş tokuş yapmayı seçebilirsiniz.

InShot uygulamasının videoyu daha küçük bir boyuta ölçeklediğini unutmayın; bu nedenle ekrana uyacak şekilde ayarlamayı unutmayın. Artı, ayrıca InShot uygulamasından çıkartmalar ve metin ekleyebilirsiniz.

Şimdi tek yapmanız gereken Kaydet‘i tıklayın ve kaydedilen videoyu Bir İnstagram’a Hikaye olarak yükleyin. Bakın, elde edebileceği kadar kısa ve basit.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et