GenelGoogleinternetWebmaster

Cep Telefonunuzda Ters Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Reklamlar

Google Ters Görüntü Araması (Reverse Image Search), web de ki benzer görsel görüntüleri hızlı bir şekilde keşfetmenize yardımcı olur. Masaüstünüzden Google Görsellere bir fotoğraf yükleyin; size diğer web sitelerinde kullanılan ilgili resimleri ve aynı fotoğrafın farklı boyutlarını neredeyse anında gösterecektir.

Cep Telefonunuzda Ters Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Gazeteciler bir resmin orijinal kaynağını bulmak için bir ters arama (Reverse Image Search) seçeneğini kullanabilir veya bir resim ilk kez İnternet’te yayınlandığında yaklaşık tarihi öğrenebilir. Fotoğrafçılar,fotoğraflarını kullanan diğer web sitelerini öğrenmek için ‘resim bazında arama’ özelliğini kullanabilirler.

Mobil Cihazlarda Resim Aramayı Ters Çevir

Google’ın ‘resimle arama’ özelliği yalnızca masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir; bu özellik henüz mobil cihazlar ve tabletlerde bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bir arkadaşınız size doğrulamak istediğiniz WhatsApp veya Facebook da bir resim gönderdiyse, fotoğrafı bir masaüstüne aktarmanız ve ardından bir ters arama gerçekleştirmeniz gerekir. Çok fazla uzun bir süreç, değil mi?

Ters Görüntülü Arama (Reverse Image Search)

Ama artık değil. Cep telefonlarında ters görüntü aramaları (Reverse Image Search) yapmanızı sağlayan çevrimiçi bir araç olan Ters Fotoğraflar’ı tanı. Cep telefonunuzdan reverse.photos‘a gidin, “Resim Yükle” düğmesini tıklayın ve telefonunuzun fotoğraf galerisinden bir resim seçin. Sonra “Eşleşen Resimleri Göster” e tıklayın; fotoğrafınızı Google’ın görüntü veritabanına aktaracak ve görsel olarak benzer fotoğrafları gösterecektir.

Fotoğraf Kitaplığınızdaki resimleri yükleyebilirsiniz veya telefonunuzun kamerasıyla yeni bir resim çekebilir veya iCloud, Google Drive, Dropbox veya OneDrive gibi bulut depolama hizmetlerinizden mevcut resimleri yükleyebilirsiniz. Tüm bunlar cep telefonunuzun veya tabletinizin rahatlığında.

Ayrıca bkz: Bir fotoğrafın çekildiği yerin bulunması

Bir mobil cihazda geriye doğru arama yapmak için resmi Google Görsel Arama web sitesini kullanmanıza izin verecek başka bir geçici çözüm var. Android’de Chrome tarayıcısını açın ve ayarların altında “Masaüstü Sitesi İste” i seçin. Şimdi images.google.com’u açın ve arama yapmak üzere bir resim yüklemek için Kamera simgesini görmeniz gerekir.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et