AndroidAndroid UygulamalarBilgisayarGenelinternetiOSiOS UygulamalarMasaüstü UygulamalarUygulamalar

İnternet Üzerinden Takip Ediliyorsanız, Nasıl Önleyeceksiniz?

Reklamlar

Bu rehberimizde internet üzerinden takip ediliyorsanız, nasıl önleyeceksiniz? anlatılmıştır.

” Facebook, Amazon’da tişörtlere göz attığımı nereden biliyordu? ”

” Bloglar benim alerjilerimi de biliyor mu ?! Bu tuhaf. ”

İnternet de dolaşmanın eskisi kadar özel olmadığı bir sır değildir. Yaptığınız her hareket, ziyaret ettiğiniz her sayfa, dijital profilinizi oluşturmaya katkıda bulunur. Tarayıcı alışkanlıklarınızı kaydetmek için “izleyiciler” adı verilen küçük komut dosyaları tarayıcınızda demirbaşlardır. Daha sonra bu bilgiler, belirli bir kullanıcıya özel olarak uyarlanmış reklamları ve promosyon içeriğini görüntülemek için web sitelerinin algoritmaların dan beslenir. Şüphesiz, İnternet de daha önce bulundunuz da, bu sürpriz olmamalı.

İnternet Üzerinden Takip Ediliyorsanız, Nasıl Önleyeceksiniz?

Neyse ki, bu tehditlerden kurtulabilmeniz için bir sürü araç bulunmaktadır. Çevrimiçi olarak ayrıldığınız her türlü dijital ayak izinden kurtulma sözü veren araçlar. Bu nedenle, bu makalede, masaüstü tarayıcınız ve akıllı telefonunuz için en iyi olanlardan bahsediyoruz.

Masaüstü Cihazlar İçin Ghostery

Masaüstleri için izleyicilerin deneyiminizi engellemesini engelleyen ücretsiz bir tarayıcı uzantısı olan Ghostery’yi yüklemenizi öneririm. Bu eklentileri engellemek, özellikle zayıf bir bağlantınız varsa web sitelerinin daha kolay zemine yüklenmesini sağlar. Daha da önemlisi, Ghostery hangi izleyicilere son vermek istediğini ayrıntılı bir şekilde kontrol eder. Buna ek olarak, gösterge panosu, geçmişteki dijital profilinizle ilişkili olan her izleyiciyi listeler.

Tarama yaparken belirli bir sayfanın aktif komut dosyalarını görüntüleye bileceğiniz gerçek zamanlı bir işlevsellik de var. Son olarak, birkaç siteyi hariç tutabilir ve Ghostery’yi devre dışı bırakmak için bir “güvenilir siteler” listesine ekleyebilirsiniz. Bir web sitesi takipçileri olmadan düzgün çalışmayı reddederse, bu kullanışlı olabilir. Ghostery’i başka herhangi bir şey üzerinde önermemin nedeni, esasların eksikliğini taşımıyor ve daha gelişmiş araçlara erişmek için sorunsuz bir tasarım sağlamayı başarıyor. Ghostery tamamen ücretsizdir ve Chrome, Safari, Edge, Firefox ve benzeri hemen hemen tüm önemli tarayıcıları desteklemektedir.

Dikkat edilmesi gereken husus: Ghostery’nin anonim izleyici verileri topladığı bilinmektedir. Bununla rahat değilseniz, Privacy Badger adlı başka bir uzantıya bakabilirsiniz.

Ghostery İndirmek İçin

Akıllı Telefonlar İçin Firefox Focus

Ghostery‘nin kendisinde de bir mobil uygulaması olsa da, Firefox Focus akıllı telefonunuz için daha iyi bir seçenektir. Firefox Focus, “Ekranda kimsenin izlemediği gibi göz atın” yapabilmeniz için çeşitli ek araçlara sahip bir gizlilik web tarayıcısıdır. İstediğiniz gibi, herhangi bir türdeki web izci ve çerezlerini kolayca engellemenizi sağlar. Uygulama, basit bir arayüz ile geliyor ve Android ‘de sadece 4MB boyutundadır.

Ayrıca, uygulamanızdan çıkmaz içeriğinizi veya izleyicileri temizleyen bir ayarı da etkinleştirebilir siniz. Bununla birlikte, Ghostery gibi kapsamlı platformlarla sahip olduğunuz kontrol türü sunmuyor. Birçok yönden, bu akıllı telefonlarda olduğu gibi iyi bir şey, genelde bu kadar kapsamlı seçeneklere ihtiyacınız yok. Firefox Focus ücretsizdir ve hem iOS hem de Android için kullanılabilir.

Firefox Focus – iOS

Firefox Focus – Android

Bu yazımızda bu kadar, uygulama mağazalarında daha iyi bir alternatif var mı, yorumlar bölümünde bize bildirebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et