BilgisayarGenelİşletim SistemleriWindows

Windows 10 Klasörlere Erişim Sorunu

Reklamlar

Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarımız var ve bazı klasörlere erişmek istediğimiz zaman sorun yaşamaktayız. Bu sorun ya da uyarı Windows 10’da şu şekilde karşımıza çıkmaktadır ”erişim engellendi” olarak.

Peki Windows 10 ‘da Klasörlere Erişim Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10, bilgisayarınızda bir dosyaya erişmek istediğinizde hemen size uyarı olarak Erişim Engellendi (Access Denied) gibi bir bildirim çıkıyor ise yapılması gerekenler şu şekilde olacaktır.

Windows 10 Klasörlere Erişim Sorunu
  1. Öncelikle bu işlemleri yapmak için bilgisayarımıza yönetici olarak giriş yapmamız gerekiyor. Yönetici olduğunda da bu şekilde uyarı alınmaktadır bilginize.
  2. İlgili klasörümüze bulunduğu konumdan sağ tıklayarak Özellikler seçeneğini açmamız gerekiyor.
  3. Seçeneği seçtikten sonra açılan pencerede üst menü çubuğunda Güvenlik sekmesini göreceksiniz.
  4. Güvenlik sekmesi seçildikten sonra açılan pencerenin hemen altında Gelişmiş seçeneğini seçeneğini açıyoruz.
  5. Burada klasörün “sahibini” belirten ve muhtemelen yanında şu andaki sahibin gösterilemediğine dair bir uyarı olan bir yazı ile karşılaşacaksınız. Burada Değiştir bağlantı tuşunu tıklayarak, dosyanın sahibini değiştirebilirsiniz.
  6. Daha sonra bu dosyaya erişim hakkına sahip olmasını istediğiniz kullanıcı ya da gruplarını belirterek onaylayıp izin işlemlerini tamamlamış oluyoruz.
  7. Bu adımları eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra Gelişmiş Ayarlar penceresine geri dönerek yapmış olduğumuz bu işlemi bu kısımda bulunan “Bu ayarları tüm alt klasörlere uygula” kutusunu tıklarsanız bu işlem bu klasörün içinde bulunan tüm dosyalar için geçerli olmuş olacaktır.

Buraya kadar eksiksiz tamamlanan tüm işlemler sonunda Erişim Engellendi (Access Denied) gibi bir uyarı ile karşılaşmamız gerekiyor.

Windows 10 ya da diğer sürümleri hakkında bloğumuz da bulunan tüm yazılara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et