AndroidAndroid UygulamalarGenelTeknolojiTelefonUygulamalar

WhatsApp konuşmaları Google Drive’a nasıl yedeklenir?

Reklamlar

Telefonlar yaşantımıza girdiğinden bu yana iletişim kurmamız teknoloji ile kolaylaşmadı değil. Bu kolaylıklardan biride WhatsApp, bilindiği üzere telefon mesajlaşma uygulamasıdır. Peki bu uygulamada Whatsapp’da yapmış olduğumuz konuşmaları yedeklemek istersek ve bunu Google gibi bir devin sağlamış olduğu bulut sunucuya nasıl yükleriz?

WhatsApp konuşma kayıtlarını Google Drive’a yedekleme

Öncelikle bu yazımızda yedekleme işlemi Android işletim sistemine sahip cihazlar için olacağını makalemizin başında belirtelim. Gelelim bu işlevi kullanarak WhatsApp mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı nasıl yedekleyebilirsiniz?

Son gelen güncelleme ile Google Drive işleviyle güncellenen WhatsApp’ı ilk çalıştırdığınızda uygulama size bu işlevi kullanmayı isteyip istemediğinizi soracak. Şayet bu işlemi sormadıysa, WhatsApp menü düğmesine dokunun ve açılan bölümde Ayarlar’a dokunun. Sonrasında Sohbet ve Aramalar’a, ardından Sohbetleri Yedekle seçeneğine dokunun. Karşınıza Google Drive’a yedeklemeyle ilgili çeşitli seçenekler çıkacak. Buradan seçenekleri kullanarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Google Drive’a yapılan yedekler tekrar WhatsApp’a nasıl yüklenir?

Yapılan yedekleme işlemi sayesinde yedeklediğiniz dosyalar Google Drive da gizli tutulduğundan, Google Drive uygulaması üzerinden sohbetlere ulaşamayacaksınız. Sohbetlerinizi yedekten geri yüklemek için yapmanız gereken ise oldukça kolay.

WhatsApp farklı bir telefon ya da tablete yüklendikten sonar karşınıza gelen “Geri Yükle” düğmesine dokunmanız yeterli. Tabi ki bu işlemin olması için elbette yedeklerin bulunduğu Google hesabınıza oturum açmış olmanız gerekiyor. Sonrasında diğer işlemi internetinizi sömürerek cihazınız yapacaktır.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et