GenelGenel Kültür

Hayatı Kolaylaştıran Pratik Çözümler

Reklamlar

Sosyal yaşantımızda gün geçmiyor ki bir sorun ya da sorunsuz gün olmasın… En basitinden elimize kıymık batabiliyor ya da kas kramplarına maruz kalabiliyoruz bazen.

Lezzetli bir balık pişirmek istiyoruz ama nasıl olacak herkes bilemiyor ya da leziz bir kuru fasulye yapacağız ama fasulyeler dağılıp eziliyor tüm hevesimiz kursağımızda kalıyor.

İşte burada imdadınıza bir bilen olarak yetişiyoruz..

Neler Okuyacaksınız? →

Hayatı Kolaylaştıran Pratik Çözümler

Parmağınıza kıymık batarsa ne yapabilirsiniz?

Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Burnunuz tıkalıysa bunu nasıl giderebilirsiniz?

Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.

Ayaklarınız giyilen ayakkabıdan dolayı kokuyor mu?

Ayaklarınızı talk pudrasıyla ovun ve sonra kurutun (tabii ki temiz!) çorabınızı giyin. Bu, bir süre için ayağınızın terlemesini ve bunun sonucunda koku oluşmasını engelleyecek.

Öldürücü kas krampları sık sık yaşıyor musunuz?

Nemli bir havluyu mikrodalga fırında 30 saniye bekletin. Daha sonra havluyu ağrıyan kasınızın üzerine koyun. Bu kompres, aldığınız ağrı kesici ilaç etkisini gösterene kadar ağrıyı hafifletecektir.

Ani bir öksürük krizi geçiriyorsanız bu yöntem size iyi gelecektir.

En sevdiğiniz şekerlemeyle bu sorunu çözebilirsiniz. Şekeri uzunca bir süre emerek boğazınızı rahatsız eden öksürük krizini engelleyebilirsiniz.

Sabah uyandığınız da nefesiniz kötü kokuyorsa…

Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için. Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz nefesi anında yenileyici özel kimyasallar içerir.

Yapmış olduğunuz bir egzersiz sonrasında kaslarınız geriliyorsa…

Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlar.

Bir akşam geldiniz ve balık pişirmek istiyorsunuz o zaman lezzetli balıklar için…

Balık kızartma yağının içine kırmızıbiber serperseniz hem balığa değişik bir lezzet vermiş hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz.

Uzun zaman oldu bir kuru pilav yapmayalı ama nasıl daha leziz olur, kuru fasulye pişirirken…

Lezzetle yiyeceğiniz kuru fasulyelerin tanelerinin dağılmadan ve ezilmeden pişmesini istiyorsanız, tuzu, salçayı ya da domatesleri, fasulyeler yarı piştikten sonra ekleyin.

Yumurta pişirilecek ya da kek yapılacak ama sarısını ayırmak gerekiyor o zaman yumurtanın sarısını ayırmak için…

Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak zor olabilir. Kolay yolu ise; yumurtayı orta boy bir huninin içine kırmanızdır. Yumurtanın beyazı huninin azından akıp altına tutacağınız kabın içine düşer.

Çay yapacaksınız ama çaydan bu ara tad alamıyorsunuz o zaman biraz değişiklik yapmak gerek…

Çaya ayrı bir tat ve koku vermek istiyorsanız kavanozun içine, bir dilim elma ya da portakal kabuğu atın. Hatta çay demlerken portakal ve limon kabuğunu rendeleyerek de kullanabilirsiniz.

Lezzetli püreler yapmak için…

Patates püresini yaparken daha bir lezzetli olmasını istiyorsanız, içine süt de katabilirsiniz. Ama ne kadar süt katacağınızı kestiremiyorsanız, süt yerine süt tozunu tercih edebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et