AndroidAndroid UygulamalarBilgisayarGenelTeknolojiUygulamalar

Android Control: Cep telefonu ekranı kırılsa bile…

Reklamlar

Cep telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi olduğundan mıdır nedir elimizden düşmemesi hayal bile değil her an düşme tehlikesi geçirmeye meyilli diyebiliriz. Tabi bazen düşüşler hafif bazen sert olmakla birlikte cep telefonunun yani taşınabilir cihazımızın ekranının kırılmasına neden olabiliyor. Peki ekranı kırılmış ya da patlamış cep telefonundan verileri nasıl kurtarabiliriz?

USB Hata Ayıklama Modu Açık Olmalı (Uyarı)


Ufak bir iki hatırlatma yazıyı okumaya başlamadan önce bilmelisiniz ki USB hata ayıklama modu açık olmalıdır bir diğer husus programın önceden yüklenmiş olması ya da yapılabiliyor ise kırık iken yükleyebilmek tuz buz olan ekranda zaten bir şey yapamazsınız. Açık değil ise usulca elinde ki klavyeyi bırakıp sayfayı terk et ufaklık aklı başında olmadan gelip aptalca yorum yapma lütfen.


Ekranı Kırık Telefondan Verileri Çekme İşlemi

Elbette ki ekranı kırılan telefonlar, telefonun kullanıcısı için bir kabus bir korku serüveni olabilir. Özellikle de telefonun içinde kaybı sakıncalı önemli veriler varsa, kırık bir ekrana sahip telefondan verileri kurtarmak kolay olmayacaktır. Harici SD karttaki veriler kurtarılsa bile telefonun dahili hafızasındaki veriyi alabilmek için ekran üzerinden müdahale gerekebilir.

Ekranı Kırılan Cep Telefonundan Verileri Nasıl Kurtarırız?
Ekranı Kırılan Cep Telefonundan Verileri Nasıl Kurtarırız?

Android Control Nasıl Kullanılır?

Ekran kırık olunca tabi hiç bir şekilde telefonun dahili hafızasında ki veriyi alamıyoruz. Ama bu noktada imdadımıza bir uygulama yetişiyor ki bu uygulamanın adı Android Control. Bu uygulama ekran kırık iken telefonun bilgisayar yardımı ile bilgisayar üzerinden telefonunuzun dahili hafızasına müdahale edebiliyorsunuz.

İlgili android taşınabilir cihazımızın yani telefonumuzun USB debugging yani USB hata ayıklama modunu açtıktan sonra ADB isimli rootlama aracını telefona yüklemeniz gerekiyor. Paylaşımlı bir Google Drive klasöründen Android Screen uygulamasını alıp bilgisayarınızda çalıştırın. Telefon veya tabletinizi şimdi bilgisayarınıza bağladığınızda cihazınızın ekranı artık bilgisayar ekranında belirecek. Böylece telefonunuzun hafızasındaki önemli verileri artık bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz.

Uygulamanın bilgisayar ile telefon arasında yapılan bağlantıdan bir görüntü

Android Control nasıl kullanılır
Android Control nasıl kullanılır

Uygulamayı Nereden İndirebilirim?

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Merhaba,

    Ayarlar/Geliştirici bölümüne erişmeniz mümkün ise bu işlemi yapabilirsiniz.
    Görüntü tamamen yok ise teknik bir servise başvurmanız daha doğru olacaktır.

  2. ordan burdan kopyalayıp paylaşmışsınız,arkadaş ekranı kırık telefona uygulama nasıl yükleyeceksin ayarlara nasıl gireceksin, onları yapabilsen zaten yedeklemeyi de yaparsın.

  3. Merhaba “Ortalık Malı”,

    Öncelikle ekranınınz tuzla buz olsa zaten bir işe yaramaz bunu düşünmeniz gerekiyor. Manşette bulunan resme aldırmadan yazımızı okuyunuz “Ortalık Malı” Bey ya da hanımefendi sorununuzun cevabına erişeceksiniz.

    ilginiz için teşekkürler.

  4. Paylaşımın adını telefonunuzun ekranının dokunmatiğinin kırılma ihtimaline karşı bu tedbirleri alında olaki kırılırsa bilgisayarı dokunmatik ve ekran olarak kullanarak telefonunuzdan verilerinizi kurtarabilesiniz gibi birşey yap paylaşımın adını…. gerekli ayarları telefon sapasağlamken yapmadıkça elinde MicruUSB’li klavye bile olsa bu yöntemden bir cacık olmaz birader bunu seninde biliyor olman lazım aslında neden böyle yanıltıcı saçma paylaşımlar yapıb zamanımızı harcıyorsunuz anlamıyorum trafik içinse eğer işe yarıyordur eminim ama sen kazanırken yani bir kişi kazanırken binlerce kişi kaybediyor birader yapmayın böyle nasıl yakıştırıyorsunuz böyle şeyleri kendinize…

  5. programı kullanim derken yerel disc te F açıldı içinede giremiyorum kalkmıyorda bi işede yaramadı zaten nasıl düzeltecegm geri

  6. Ekran görüntüsü iletir misiniz kontrol edelim bi, yaramamasından kasıt nedir tam olarak?

  7. bu gördüğüm en gereksiz yazı olmuş. başlıkla hiçbir ilgisi yok biz diyoruz telefon kırılmış dokunmatik çalışmıyor nasıl control eticez sen diyorsun ayarlar geliştirici modu filan onları açabilsek sana ne ihtiyacımız var

  8. Be angut arkadaşım yazını düzenlemek zorunda kaldım kusura bakma artık… Yorum yazınca uygun bir dille eleştirini yapabilirsin. Geliştirici modunu açamıyorsan ben ne yapayım? Uygulamayı kullanmak için geliştirici modunu açmak gerekiyor ki bunu yapamıyorsan zaten kusura bakma si.. git telefonunu servise ver bayram bayram zorla sövdürüyorsun kendine. Her neyse küfürü geçim olayı anlatayım modu açtı isen bilgisayar ile telefon arasında bağlantıyı sağlamak için uygulamayı kullanıp verilerini çekebilirsin.

  9. birader şaka mısınız? telefona bir şey yükleyecek kadar ekranı kullanabiliyorsam zaten kablo ile pc’ye bağlar oradan verileri alırım. programın işe yaradığı durumlar muhakkak vardır da başlıkla uyumsuz olmuş yazı içeriği.

  10. Merhaba,

    sanırım link koymaktan kastınız etiketlere ait linkler onları eklentim otomatik yapmaktadır, örneğin ios kelimesi geçerse yazıda bu kelime ile alakalı blog da bulunan yazılara link çıkışı veriyor bunu bana açıklattırdığınız için çok üzgünüm.

  11. ayarlar geliştirici bölümünü görebiliyo olsak bu kadar işleme ne gerek var. zaten yazıyı da copy paste yapmışsın pehhh

  12. Merhaba,

    makalenin içerisinde gerekli bilgilendirmeyi yapmıştık dikkatli okudu iseniz açıklamalar mevcut. Makale dediğiniz gibi alıntıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et