GenelinternetSosyal MedyaWebmaster

Twitter Üzerinden Atılan Tüm Tweetleri Nasıl Görebilirim?

Reklamlar

Topsy adlı arama motoru sayesinde, sosyal paylaşım ağı olan Twitter’da paylaşılan tüm geçmişe yöneliklerde dahil olmak üzere Tweetleri bulmak mümkün.

Twitter Üzerinden Atılan Tüm Tweetleri Nasıl Görebilirim?

En büyük sosyal ağlardan biri olan Twitter ile  Topsy’nin arasında uzun zamandır bir ortaklık var. Topsy adlı kuruluş bu ortaklıktan güç alarak, Twitter’ın bile yapamadığını gerçekleştirmiş. Topsy‘nin hazırladığı bir arama motoru arayüzü sayesinde, ilk atılan Tweet’ten bugüne kadar tüm paylaşımları görmek mümkün.

Peki Geçmişe Yönelik ve Şuan ki Zaman Diliminde Atılan Tweetleri Topsy ‘de Nasıl Buluruz?

Google – Twitter birleşimi ya da mantığı olarak diyebileceğimiz oluşturulan Topsy adlı site oldukça kolay çalışıyor. Ayrıca ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Topsy’nin arama motoru içerisinde, 2006 yılında Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in gönderdiği ilk Tweet’ten bugüne kadar yazılmış tüm Tweetler var.

Topsy ‘nin sistemi atılan tweetleri toplarken kişisel bilgilerin ihlaline izin vermemiş. Yani sistem içerisinde olan tüm Tweetler sadece halka açık paylaşılanlar dan oluşuyor. Diyelim ki kişi özel olarak bir mesaj gönderdi bunu göremiyoruz.

Peki ne gerek vardı buna Google ya da Yandex ‘e yazsak bunlar çıkardı dediğinizi duyar gibi oldum. Google’ın Twitter’a sağladığı dizin hizmeti 2011 yılında bitti. Twitter’da ise geçen hafta atılan Tweet’i bulmak için bile biz Türklere özgü bir deyim olan 40 dereden su getirmek deyimi yerinde olacaktır. Bu yüzden Topsy, iyi bir alternatif olarak kullanıcının karşısına çıkıyor. 

Topsy adlı sistemin çalışma mantığı dev arama moturu Google ile aynı diyebiliriz. Oldukça kullanışlı. Siteye ulaşmak için Tospy adresine gidebilirsiniz.

Peki Siteye Girdik Atılan Tweetleri Nasıl Aratacağız?

Hemen size bir görsel ile konuyu özetleyelim. Google arama motorunda olduğu gibi Topsy arama yerine aratacağımız kelime ya da yazıyı yazıyoruz.

Topsy nasıl kullanılır
Topsy nasıl kullanılır

Örnek olarak ” Türk ” kelimesini arattık bize belli başlı sonuçları verdi tabi. Sayfanın hemen sol-üst tarafında bulunan bölümde hangi zaman aralıklarında bu kelimeyi aratacağımızı belirliyoruz.
Alt kısmında ise link olarak mı, resim mi,video mu, tweet mi bunu belirliyoruz sistem bize bunu süzüyor. Tabi kelimeyi yazdık ama hangi dil de bu kelimeyi aratacağız bunu da belirte biliyoruz.
Sistemin şuan için 10 dil desteği bulunmakta ki bu yetiyor ve artıyor diyebiliriz. Ayrıca bir not arattığımız kelimeler ile iligli kısa özette vermekte sistem bu tweetle ilgili kaç kişi konuşmuş ne yapılmış gibi.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et