GenelTeknolojiWebmaster

Google Nasıl Para Kazanıyor?

Reklamlar

Sanal dünya da bir arama yapmayı düşündüğümüzde kimin aklına gelmez ki Google. Gireceğimiz web sitelerinin adını bile Google arama motorunda arama yaparak yazmıyor değiliz.

Neler Okuyacaksınız? →

Google Nasıl Para Kazanıyor ?

Web araması dışında gmail, youtube, harita (google maps), blogger gibi çok sayıda hizmet sunan google bu hizmetler için parayı nasıl temin ediyor ?
İşte Amerika Birleşik Devlet ‘leri merkezli dünyanın bir numaralı web arama motorunun gelir kaynakları;

google adwords

Sponsorlu Sonuçlar ; sponsorlu sonuç nedir ? Sponsorlu sonuç arama yaptığımız ekranın sağ üst köşesinde görünmekte. Google yönetimi ile sponsorlu sonuç anlaşması olan firma ya da kuruluşların reklamları belli aralık ve aralarda ya da aramalarda burada görünmektedir. Bazı kuruluşlar buralarda görünmek için Google ile reklam anlaşması yapmakta ve bunun için bir ücret ödemekte.

google adsense

Google Adsense ; Eğer iyi bir ziyaretçiye (trafik) sahip bir blogunuz ya da web adresiniz var ise Google bu adreslerde reklam vermekte reklam alan blog ya da web site sahibi elbette reklam için ücret almakta ama buralarda reklamlarının görünmesi için Google ile anlaşmış kuruluşlarda Google yönetimine ücret ödemekte :)  Bu ücret işlemleri burada bulunan reklamların blog ya da web sitesine gelen ziyaretçilerin reklamlara tıklaması ile belirlenmektedir.

google gorsel arama

Görsel Arama ; Google, sponsorlu reklamları görsel aramalarda da göstermekte tabi ki ürünlerin görsel olarak görünmesi Google içinde önemli bir gelir kapısı olmaktan çıkmıyor :) 

google nasil para kazaniyor

Google Altyapılı Mail Hizmeti Gmail ; Tabi ki buradan da gelir elde etmekte maillerinizi kontrol ettiğiniz zaman ekranın belli köşelerinde ufakta olsa bir reklam görünmekte ve bunun içinde reklam veren kuruluşlar ücret ödeyebilmekte. Google Apps ‘i de ücretli yaptı tabi Google mail alt yapısını görmezden gelemeyiz bu mail hizmeti şuan için kişi başına 50 dolardan hizmet vermekte. 

google android

Andorid ; Google play üzerinde ki uygulamaları lisanslayarak Andorid işlemcili telefonlara satabilmekte. Google Play mağazasında ürünlerinizi yayınlamak bile ücretli, bu ürünleri yayınlamak için bir hesap satın almanız gerekiyor. Reklam sponsorlu uygulamalarda yayınlanması halinde Google ücret almakta.

google orkut

Orkut ; Google, sosyal ağı olan Orkut ‘ta metin ya da reklam vermekte ücretli. 

google youtube

 YouTube ; Google, YouTube hesaplarınıza tanımladığınız adsense hesaplarınız ile yayınladığınız videoların alt kısmına reklam vermekte ve bunun içinde uygulamayı kullanan kullanıcılara ücret ödemekte olup reklam veren kullanıcılardan da ücret almakta :)

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et