GenelGoogleİnternet Tarayıcıları (Browser)Webmaster

Google Chrome Web Tarayıcısı Virüsünden Kurtulma !

Reklamlar

Son günlerde oldukça şikayet alınan bir konu söz konusu. Şikayet şu ” Sosyal medya hesaplarım benim bilgim olmadan paylaşım yapmakta”. Bu işlemi web tarayıcısı bir virüs yapmaktadır.

Chrome Web Tarayıcı virüsü nasıl bulaşır?

Bu virüs bilgisayarınıza web tarayıcınızda Flash Player güncellemesi gibi görünerek bulaşıyor. Google Chrome güncellemeleri kendisi otomatikmen yapmaktadır kesinlikle böyle şeylere aldanmayınız. Bu virüsün kurbanı olan bir arkadaşınızın sosyal medya üzerinde paylaştığı bir linke tıklamanız ile açılan “Flash Player” güncellemesi gibi görünen pencerede yükle butonuna tuşladığınız da virüsü bilgisayarınıza ve haliyle Google Chrome ‘a yüklüyor. Bu virüs şimdilik sadece Google Chrome web tarayıcısı üzerinde çalışıyor, bu yüzden pek fazla korkmanıza gerek yok.

Chrome Web Tarayıcı virüsü sistemden nasıl kaldırılır?

1- Öncelikle en basitinden Revo Uninstaller adlı programı indirmeniz gerekmekte. Programın 30 günlük deneme sürümü mevcut tabi dilerseniz ücretlide alabiliyorsunuz. Programı bu adresten indirebilirsiniz.

2- Revo Uninstaller adlı programı kurduktan sonra açtığınızda bilgisayarınızda ki eklentileri, programları göreceksiniz. Bu bölümde ” Adobe Flash Player 1,90 ” isimli bir girdi göreceksiniz şayet virüs bulaşmış ise. Bu eklentisi buradan kaldırınız.

3- Bu işlemi yaptıktan sonra Google Chrome web tarayıcınızı kapatınız.

4- Şimdi eklentiyi bilgisayarınızın ana dizinlerinden kaldırmamız gerekiyor. Bu işlem için şu adımları takip ediniz. Öncelikle bilgisayarınızdan C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions adresine gidiniz. Bu kısım gizli olabilir bu sebepten denetim masası bölümünde klasör seçenekleri kısmından gizli dosyaları göster seçeneğini aktifleştir iniz. Bu dizinde Google Chrome ‘a ait eklentiler (script) muhafaza edilir. Zararlı eklenti de burada saklanıyor bu yüzden dilerseniz her şeyi silin dilerseniz tek tek klasörleri dolaşıp sizde olan eklentileri tespit edip sizde olmadığını düşündüklerinizi siliniz. Her şeyi silerseniz eklentiler iniz de gidebilir ama önemli olan zararlı eklentiyi temizlememiz olacağından daha sonra bu eklentileri yükleyebilirsiniz.

5- Son olarak kayıt defterinde ( Başlat > Çalıştır > Regedit ) “HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > Extenstions” anahtarını bulun. Değerler içinde “ksadıwuhşszıj” gibi karışık isimli bir girdi olacaktır. Bu değeri de tamamen silelim.

Bu işlemleri tamamladığınız da artık bu virüsten kurtulmuş olacaksınızdır.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et