Bu yazımızda size 2012 yılında kullanılan en iyi 20 adet iOS ve Android işlemcili telefonlarda kullanılan uygulamalardan bahsedeceğiz. Bu uygulamalar telefon tutkunları için vazgeçilmez olmanın hakkını vermekte desek yeridir.
Neler Okuyacaksınız? →
2012 Yılının En İyi iOS Ve Android Uygulamaları
Google Maps (iPhone, iPod touch, iPad, Android için ücretsiz)
Yılın bir numaralı uygulaması Apple ‘ın baş düşmanı. iOs yönetimi ticari nedenlerden dolayı google maps uygulamasını kaldırmıştı kendi uygulamasını ön plana çıkardı lakin iOS kullanıcılarından tam not alamadı öyle ki uygulamada özgürlük heykeli görünmüyordu ve daha nice hatalar mevcuttu apple haritada böyle bir durum olunca tekrar uygulamayı aktif etmek zorunda kaldı. iOS 6 için yep yeni sürümü ile tekrar gelen Google Maps tanıtım yazısını önceki yazılarımızdan olan Bu yazı da bulabilirsiniz.
Camera Awesome (iPhone, iPod touch, iPad free)
2012 yılının ilk yarısın da çıkan en iyi ve yeni uygulama olan Camera Awesome geliştiricisi SmugMug ‘dur.Uygulama fotoğraflarınızı düzenlemenize olanak sağlamaktadır. Uygulama IOS işlemcili telefonlar için ücretsizdir.Uygulamada zamanlı çekim ayarı mevcuttur en fazla 61 çekim yapmaktadır. Otomatik ardarda çekim özelliği de bulunmaktadır. Şöyle ki diyelim 5 saniyeye ayarladı isek 61 saniye boyunca her 5 saniyede bir resim çekebilmektesiniz.
Slices for Twitter (iPhone, iPod touch $4.99 , Android ‘de ücretsiz)
Slices for Twitter uygulaması twitter adresinide bulunan kişileri gruplara ayırmanıza olanak sağlamakda ve böylelikle özellikle takip etmek istediğiniz kişinin tüm tweetlerini tek bir pencere altında görebiliyorsunuz önemli bir haberi beklerken mizahi bir tweet atanı bu grup dışında tutarak önemli olan haberinizi kaçırma durumundan kurtulabilirsiniz uygulama ile.
Flipboard (iPhone, iPod touch, iPad, Android ücretsiz)
Takip etmek istediğiniz her şeyi tek bir çatı altında görmek ister misiniz ? Eğer istiyor iseniz Flipboard size göre bir uygulama. Sosyal ağlarda ki durum güncellemelerinden ya da resim yüklemelerinden ve daha bir çok etkileşimden sizi haberdar etmekte tek tek ayrı uygulamadan bakmaktansa tek bir pencere altında size tüm olanları bildirmesi ile dikkat çekiyor.
Khan Academy (iPhone, iPod touch, iPad ücretsiz)
3,500 den fazla eğitim videosu ile dev bir kütüphane. Hintli bir kişi tarafından oluşturulan platformda Matematik, Fen bilimleri ve bir çok alanda video bulunmakta. Bir üniversitede öğrenciymiş siniz gibi ders dinlemektesiniz uygulama ile.
Songza (iPhone, iPod touch, iPad, Android ücretsiz)
Akıllıca tasarlanmış ara yüze sahip olan Songza bir müzik arama motoru diyebiliriz. Alt yapısını Youtube’dan almakta olan uygulamanın arama çubuğuna gireceğiniz sanatçı ya da sanatçının adıyla ses dosyalarına ulaşabilmektesiniz kolaylıkla ufak bir kelimeyle tonlarca müzik bulabilirsiniz.
Viggle (iPhone, iPod touch, Android ücretsiz)
Uzak televizyon diye tabir edeceğimiz Viggle ile yolculuk esnasında ya da herhangi bir yerde televizyon izleyebilirsiniz.
Brewster Address Book (iPhone, iPod touch ücretsiz)
Email çerçevesi içersinde tüm kişileri takip etmek ya da bunların numarasını bulmak elbette zordur. Brewster Address Book Twitter, Facebook, LinkedIn, Gmail gibi uygulamalarla senkorinize edilerek aradığınız kişileri bulmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır. Uygulama ile aradığınız kişiyi arama çubuğuna yazdığınızda twitter, facebook ya da mail adresi gibi bir çok uygulamadan numara çekmekte ve size kısa sürede numarayı belirtmektedir.
Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Next Draft – The Day’s Most Fascinating News (iPhone, iPod touch, iPad ücretsiz)
Uygulama basit olmakla birlikte kullanışlı. Twitter ya da diğer sosyal ağlarda kontrol etmek istemediğiniz durumları filtreleme de usta bir uygulama.
Action Movie FX (iPhone, iPod touch, iPad ücretsiz)
En yaratıcı uygulamalardan olan Action Movie FX çektiğiniz videolara efekt vermekte ücretsiz sürümünde 3 adet efekt bulunan uygulamanın profesyonel sürümün de çeşitli efektler bulunmakta.
Atlas by Collins (iPhone, iPod touch, iPad ücretli $6.99)
200.000 veri noktası bulunan harita uygulaması olan Atlas by Collins dünya üzerinde uydu harita görüntüleri, fiziksel haritalar üzerinde işaretlenmiş siyasi ya da eyaletleri göstermekte. Ayrıca Atlas by Collins harita üzerinde herhangi bir yer için sokak düzeyinde izleme, derinlemesine ülke profilleri, büyük doğa harikaları gibi 200.000 veri noktasına bakabiliyorsunuz.
Crackle – Movies & TV (iPhone, iPod touch, iPad, Android için ücretsiz)
Bir çok tv dizisini ve filmi online izleme olanağı sağlayan uygulamadır. Çok sayıda film ve diziyi uygulama sayesinde takip edebilirsiniz. Henüz Türkçe dil seçeneği bulunmamaktadır.
Vyclone (iPhone, iPod touch, iPad için ücretsiz)
Uygulama aynı anda Vyclone uygulamasına sahip telefonlar ile bulunduğu çevre içersinde video çekme işlevi görmektedir. Daha sonra çektiğiniz videoyu birleştirebiliyorsunuz. Gprs özelliği olduğu için bulunduğunuz noktadaki diğer Vyclone uygulaması bulunan cihazlar için etkileşim kurabilmekte.
Stitcher Radio (iPhone, iPod touch, iPad, Android için ücretsiz)
İçeriğinde 10.000 den fazla dünya çapında ve Türkiye ‘de hatrı sayılır radyoları dinleme olanağı sağlayan uygulama internetin olduğu her noktada müzik zevki tattırmakta.
Highlight (iPhone, iPod touch, iPad, Android için ücretsiz)
Benzer ilgi alanlarına sahip Facebook arkadaşlarınız olduğunda sizi uyarır ya da ortak noktalarda iseniz size altıncı his tadında bir uyarı vermekte (: Şöyle ki Facebook durum güncellemesi yapan bir arkadaşınızın nerede olduğunu vurgular ve size yakın bir noktada ise size bunu bildirir.
Clear (iPhone, iPod touch, iPad $0.99)
Yapılacaklar listesi oluşturup bu listeyi silmek kadar zaman alıcı bir iş olmamıştı telefon ya da diğer cihazlarda. Clear adlı uygulama bu zaman alıcı ve can sıkıcı işi yapmayı kolaylaştırmış. Tek bir hareket ile yapılacaklar listesini temizleme ya da yapılan işlemi kaldırma konusunda pratik ve kullanışlı olan uygulama iş yaşantısı yoğun olan kişiler tarafından en çok tercih edilen uygulamalar sırasında başı çekmekte.
Pocket (iPhone, iPod touch, iPad, Android için ücretsiz)
Telefonlarda ya da diğer cihazlarınızda makaleleri daha sonra okuma ya da yazı boyutunu değiştirme vb özellikleri barındıran bir uygulama olan Pocket iOS ve Android işlemcili cihazlar için ücretsizdir. Makalelerinizi saklama özelliği de bulunmakta.
Showyou (iPhone, iPod touch, iPad için ücretsiz)
Firmanın Grid (ızgara) olarak adlandırdığı arayüz pratik bir kullanım sunuyor. Uygulamayı yükledikten sonra Facebook ya da Twitter hesabınızı kullanarak giriş yapabiliyorsunuz. Ardından Vimeo, YouTube, VodPod gibi popüler servislerdeki hesaplarınızı da entegre ederek kaynakları artırabiliyorsunuz. iPhone versiyonu da bulunan uygulama iPad üzerinde TED, Boing Boing ve Reddit TV gibi popüler servislerden de içerik çekebiliyor.
Paper by FiftyThree (iPad için ücretsiz)
Not defteri olarak tabir etsek yeridir. Kendine özgü her not için ayrı bir klasör biçminde dosya oluşturmak mümkün. Uygulamayı açtığımızda ne kadar not defteri var ise karşımızda görebiliyoruz. Not defterlerinin kapaklarını kişiselleştirebilmenizde not deftelerinin tanınması için ayırt edici özellik olma niteliğinde.
Daha geniş bir açıklama için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Zinio (iPhone, iPod touch, iPad, Android için ücretsiz)
Dergi meraklıları için muhteşem bir uygulama olan Zinio tabletlerinizde ya da telefonunuzda dergi okuma işlevini kolaylaştıran ilaç gibi bir uygulama. Dergi maliyetleriniz düşsün istiyor iseniz uygulama ile ilgili dergiyi çok daha düşük maliyetle temin edebilmektesiniz.