GenelinternetiOS UygulamalarMobil YazılımTeknolojiUygulamalar

Safari Kilitlenmesine Çözüm!

Reklamlar

Apple ‘ın web tarayıcısı Safari ‘de yaşanan yeni sorun kilitlenmesi ve çözümü yazımızda.

Peki Safari Neden Kilitlenir Bu Sorun Nedir?

Apple’ın internet tarayıcısı Safari’nin adres çubuğu, internette paylaşılan yeni şikayetlere göre uygulamanın kilitlenmesine neden olabiliyor. Safari’nin mobil ve masaüstü sürümünde arama önerileri işlevinde olan bir sorun, adres yazarken tarayıcının kilitlenmesine yol açabiliyor.

Safari’de Kilitlenme Sorunu Neden Kaynaklanıyor?

Safari’de bulunana arama önerileri işlevi, bir internet adresi yazarken Apple sunucularına bağlanıp, yazdıklarınızın otomatik olarak tamamlanmasına yardımcı oluyor. İşlev, web sitelerini daha çabuk açmanızı amaçlasa da bir sorun yüzünden Safari kilitlenip kapanıyor.

Safari’de Kilitlenme Sorunu Nasıl Giderilir?

Apple yönetim mercilerinden henüz resmi bir çözüm gelmiş değil, ancak sorunun giderilmesini sağlayacak açıklama gerçekleşene kadar arama önerilerini kapatabilirsiniz. Önerileri kapatmak için sorun yaşanan iPhone veya iPad’inizde Ayarlar’ı açmalısınız sonrasında “Safari önerileri” işlevini devre dışı bırakın. Bunu neden yapıyorum diye soracak olursanız özel gezinti modunu kullandığınızda da bu sorunu yaşamayacaksınız.

Safari’de Kilitlenme Sorunu Hangi iOS Sürümlerinde Mevcut?

Ne kadar yaygın olduğu tam olarak bilinmeyen sorunun iOS 9.2, iOS 9.2.1 ve iOS 9.3 beta’da bulunduğu anlaşılıyor. Buradan sorunun son güncellemelerle gelen yeni bir sorun olmadığını anlamak mümkün.

Reklam
Yoluyla
CHIP
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et