AndroidAndroid UygulamalarGenelTeknolojiTelefonUygulamalar

Android Telefon Ve Tabletlerde Uygulama Ve Dosya Gizleme

Reklamlar

Android işletim sistemiyle çalışan telefon ve tabletlerde başkasının görmesini istemediğiniz dosyaları, uygulamaları ve verileri gizleyebilirsiniz. Bu işlemin nasıl yapıldığını yazımızda anlatmaya çalışacağız. Peki Android telefon ve tabletlerde uygulama ve dosya gizleme nasıl olur?

Android Telefon Ve Tabletlerde Uygulama Ve Dosya Gizleme

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda dosya gizlemek ve başkalarının görmesini engellemek için birden fazla yöntem bulunmakta.

Android Telefon Ve Tabletlerde Uygulama Ve Dosya Gizleme
Android Telefon Ve Tabletlerde Uygulama Ve Dosya Gizleme

Yazımızda size anlatacağımız yöntem ise bu işlemlerden yalnızca 1 tanesi diyebiliriz, öyle ki Android işletim sistemine sahip cihazlarda her türlü materyal gizlenebilmek de örneğin video,ses kaydı veya şarkı gibi dosyaları gizlemek mümkün.

Smart Hide Calculator Nedir?

Gelelim asıl meselemize cihazınızda dosya gizlemek için kullanacağınız uygulamanın adı Smart Hide Calculator. Uygulamanın kullanımı da yapacağınız işlem kadar kolay. Ayrıca uygulamayı kullanırken bile özel bir gizlilik gerekiyor.

Uygulamanın arayüzünden kısaca bahsetmek istersek bildiğimiz hesap makinesinden bir farkı bulunmamakta öyle ki Smart Hide Calculator uygulamasını açtığınızda yanlış uygulama indirdiğinizi düşünebilirsiniz bu konuda endişeye kapılmayınız.

Uygulamadan bir kare

android dosya saklama nasıl yapılır

Uygulamamızı indirdik ve sonrasında uygulamayı başlatıyoruz Smart Hide Calculator isimli uygulamayı başlattığınızda ilk olarak sizden şifre oluşturmanız isteniyor.

Oluşturmak istediğiniz şifreyi girerek “=” (eşittir) işaretine dokunduğunuzda yazdığınız şifreyi onaylamanız ve tekrar girmeniz gerekiyor.

İkinci şifrenizi girerek bir şifre daha oluşturuyorsunuz. Eğer şifrenizi unutursanız 2. şifre belirliyorsunuz.

Uygulamaya giderek “123456789+987654321”’i tuşladığınız da şifrenizi (belirlenen ikinci şifre aracılığıyla) sıfırlıyorsunuz.

Android telefonda videoyu nasıl gizlerim
Android telefonda videoyu nasıl gizlerim

Buraya kadar tüm adımları eksiksiz tamamladıysanız,uygulamanın nasıl kullanıldığına, çalıştırıldığına ve yapılması gerekenlere göz gezdirelim. Uygulamayı başlattığınızda karşınızaa bir hesap makinesi görünümlü ekran çıkıyor. Belirlediğiniz şifreyi yazıp “=” işaretine dokunduğunuzda sahip olduğunuz gerçek ekran karşınıza çıkıyor. Üst kısımda ise “Hide Files- dosyaları gizle”, “Unhide Files-gizlenmiş dosyaları yeniden görünür yap”, “Freeze Apps- uygulamayı dondur/gizle”, “Un-Freeze Apps- dondurma/gizleme işlemini geri al” bölümleri bulunuyor.

Bir dipçe belirtmek gerekir ise Uygulama gizleyebilmek için cihazınızın “rootlu” olması gerekmektedir. Ancak dosyaları rootlu cihazlarda gizlemek mümkün.

Smart Hide Calculator uygulaması nasıl kullanılır
Smart Hide Calculator uygulaması nasıl kullanılır

Şifrenizi girince uygulamanın asıl arayüze ulaşıyor ve gizlediğiniz dosyaları görebiliyorsunuz. Tabi buraya geldik herşey normal peki dosya gizleme işlemi nasıl olacak diyor iseniz onuda açıklayalım, dosya gizleme yöntemi ise yine çok basit bir işlemden ibaret. Hide Files’e dokunmak ve gizlemek istediğiniz dosyaya gelin. Karşınıza gizlemek istediğiniz dosyanın uzantısı çıkacaktır. Uzantıyı seçtiğiniz de ve OK’a bastığınızda o uzantıdan oluşan tüm veriler gizlenecektir.. Gizleme işlemini geri almak ve dosyayı görünür yapmak için ise Unhide seçeneğini seçip, gizlediğiniz dosya listesinden istediğinize dokunduğunuzda dosya gizleme işlemi ortadan kalkıyor.

Smart Hide Calculator İndir

Uygulamayı Play Store üzerinden ücretsiz olarak buraya dokunarak indirebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Uygulamayi gizlemiyo ki sadece dosyalarimdakidosyalarimdakileri hizliyo uygulama ekranda aynen gozukuyo :(

  2. Bi sorum olacak uygulama ilk açıldığında rastgele sayılara bastım oyuzden şifreyi bilmiyorum silip yüklediğimdede yeniden şifre istemede ne yapabilirim ? Yardım eden herkese teşekkürler

  3. yaa işte nasıl söylim ben size ekranı atıyorum e-posta ile gelmiyor ben size şöyle tarif ediyim,
    uygulama hep anasayfada şifrenin ne olduğunu bilmiyorum nasıl açabilirim silip yeniden yükledim olmadı bu arada önerinizi alabilirmiyim ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et