BilgisayarGenelTeknoloji

Dünyanın en ince 1 TB sabit diski

Reklamlar

Western Digital, dünyanın en ince 1 TB depolama kapasitesine sahip sabit diskini ürettiğini açıkladı. 

Dünyanın en ince 1 TB sabit diski

Yalnızca 7 mm kalınlığındaki 2,5 inçlik sabit disk, firmanın ShockGuard ve  WhisperDrive teknolojilerine sahip. ShockGuard teknolojisi sürücü mekaniği ve tabla yüzeyleri şoklardan korurken, WhisperDrive ise sessiz bir performans sağlıyor.

Dünyanın en ince 1 TB sabit diski WD-Blue
Dünyanın en ince 1 TB sabit diski WD-Blue

Ultrabook, hepsi bir arada bilgisayarlar, bilgisayarlar ve diğer hafif dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen sabit diskte yüksek performans elde etmek için StableTrac adı verilen teknoloji de kullanılıyor. İki yıl sınırlı garanti seçeneği ile piyasaya sürülen Western Digital’in 1 TB diskinin (model: WD10SPCXX) satış fiyatı 139 dolar +KDV.

WD Blue 7 mm sabit disklerin özellikleri şöyledir:

  • Şok Toleransı – WD’nin ShockGuard™ teknolojisiyle sürücü mekaniği ve tabla yüzeyleri şoklardan korunur.
  • Sakin ve sessiz – WD’nin ayrıcalıklı WhisperDrive™ teknolojisi sessiz performans sağlar.
  • StableTrac – Motor şaftı her iki ucundan sabitlenerek sistemden kaynaklanan titreşim telafi edilir ve tablalar dengelenerek okuma ve yazma işlemleri sırasında doğru izleme sağlanıp tutarlı biçimde yüksek performans elde edilir.
  • İki Aşamalı Aktivatörler – Hızlı ve güvenilir sürücülerden yol çıkılarak yapılan iki aşamalı aktivatörlerde veri izleri üzerindeki konumsal hassaslığı iyileştirmek için iki aktivatör kullanılır. Birincil aktivatör geleneksel elektromanyetik aktivatör ilkelerini kullanarak kaba yer değişikliği sağlar. İkincil aktivatör ise piezoelektrik hareketten yararlanarak kafanın konumlanmasına daha yüksek hassasiyetle ince ayar getirir.
  • Güvenilir – WD’nin SecurePark’ı hızlanma ve yavaşlama sırasında ve sürücü boştayken kayıt kafalarını disk yüzeyinin dışına park eder. Böylece kayıt kafası disk yüzeyine asla değmez ve kafa daha az aşınacağından uzun vadeli güvenilirlik artar, işletme dışı şok toleransı güçlenir.
  • Uyumluluk Açısından Denenmiş – WD, FIT Lab™ ve Mobil Uyumluluk Laboratuarında yüzlerce sistem ve çok sayıda platform üzerinde testler uygulayarak sürücülerin belli sistemlerde çalışacağı konusunda müşterilerine güven verir.
WD Blue 7 mm sabit disklerin özellikleri nedir
WD Blue 7 mm sabit disklerin özellikleri nedir

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et