GenelGoogleWebmasterWebmaster Araçları

Google Mezarlığı’nda kimler yatıyor?

Reklamlar

2005 yılında internet devi Google tarafından geliştirilen haber takip servisi Reader, kapatılma kararı alınmasıyla beraber Google Mezarlığı ‘nda ki yerini alıyor. Peki internet devi Google bugüne kadar hangi servislerini sonlandırdı? İşte artık var olmayan ve bir zamanlar internet yaşamımızın vazgeçilmez servislerinden olan sanal dünyanın devi Google’ın tarihe gömülen o servisleri:

Google Mezarlığı’nda kimler yatıyor?

R.I.P Google Answers

Google Answers

Google ‘ın ücretli soru sorma sitesi olan servis, bir başka dev olan Yahoo ‘nun ücrestsiz Answers programı karşısında uzun süre dayanamamış ve 2006 yılının Aralık ayında kapatılma kararı alınmıştı.

R.I.P Google Buzz

Google Buzz

Google’ın sosyal paylaşım, mesajlaşma ve ağ sitesi olan Buzz, ayrıca internet devinin mail hizmet olan Gmail ile de entegre olarak kullanılabiliyordu. Ancak, Google bu servisi 2011 yılının Aralık ayında kapatma kararı alarak mezarlığa gönderdi.

R.I.P Google Dictionary

Google Dictionary

Adından da anlaşılacağı gibi Google ‘ın sözlük hizmeti olan Dictionary, Ağustos 2011’de Google Mezarlığı’na gönderildi. Bu servisin yerine ” Google Translate ” getirildi. Şuan hizmete devam etmektedir bu servis.

R.I.P Google Health

Google Health

Kullanıcılara sağlıkları ile ilgili tüm verileri tek bir platformda toplamalarına olanak veren Health servisi, Google tarafından kapatılan bir başka servis olarak tarihe geçti. Ocak 2013 ‘de yayından kaldırılan Health artık kullanılamıyor.

R.I.P iGoogle

iGoogle

2005’in Mayıs ayında faaliyete başlayan iGoogle önce Gadgets olarak adlandırılsa da 2007 yılından itibaren bu isimle anılmaya başlandı. iGoogle, kullanıcılarına özel, kişiselleştirilmiş web sayfaları yapmalarına olanak tanıyordu. Google ana ekranını kişisel zevklerine göre düzenleyebilen kullanıcılar, bu sayede haberlere ve son gelişmelere tek bir sayfada erişebiliyordu. Program 1 Kasım 2012’de yayından kaldırıldı. Bu uygulamanın yerine ” Google + Plus ” getirildi.

R.I.P Knol

Knol

Wikipedi‘nin bir benzeri olarak yayın hayatına başlayan Knol, alanında uzman kişilerin belirli konularda makaleler paylaşmasına olanak tanıyordu. Google bu hizmeti 1 Ekim 2012 ‘de Google Mezarlığı’na gönderdi.

R.I.P Google Labs

Google Labs

Prototip halindeki program ve uygulamaların test edilebildiği Google Labs, 2011 yılının Temmuz ayında yayından kaldırıldı.

R.I.P Google Notebook

Google Notebook

Kullanıcılara online olarak not alma imkanı sunan Notebook hizmeti, oldukça kullanışlı olmasına karşın Google’ın şirket politikası gereğince 2011 Eylül ayında kapatıldı. Ancak Google, bu servisinin yerine daha geliştirilmiş başka bir not alma servisi olan Keep ‘i 2013’ün Mart ayında hizmete aldı.

R.I.P Picnik

Picnik

Çevrimiçi bir fotoğraf düzenleme programı olan Picnik, 2010 yılında Google tarafından satın alınmadan önce, sosyal fotoğraf paylaşım sitesi Flickr ‘ın editleme programı olarak hizmet veriyordu. Google bu servisini 19 Nisan 2012 yılında kapattı.

R.I.P Google Reader

Google Reader

Oldukça sadık ve fazla bir kullanıcı kitlesine sahip olan RSS takip programı Reader,  geçtiğimiz aylarda kapatılma kararı aldıktan sonra, birçok kişi tarafından kapatılmaması için imza kampanyaları düzenlenmişti. Ancak Google kararından vazgeçmedi ve bu servisini de 2013 Temmuz’unda kapatma kararı alarak Google Mezarlığı na gönderdi.

R.I.P Google Talk

Google Talk

Görüntülü ve yazılı iletişim kurma imkanı tanıyan microsfot un messenger uygulamasının pek gelişmemiş türü diyebileceğimiz, Masaüstü hazır mesajlaşma servisi Google Talk, 15 Mayıs 2013 ‘de Hangouts olarak güncellenerek Google Talk adlı servis Google Mezarlığı’na gönderildi.

Şuana kadar Google Mezarlığı ‘nda 11 adet servis bulunmaktadır. 

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et