GenelWebmasterWebmaster Araçları

Ücretsiz Vektör Görselleri Temin Edebileceğiniz 30 Web Sitesi

Reklamlar

Ücretsiz vektör siteleri, vektör siteleri, ücretsiz vektör indirme ya da ücretsiz vektör görselleri bulabileceğiniz siteler makalemizde.

İnternet dünyasının hızla gelişmesiyle beraber artık internet kullanıcıları istedikleri platformlarda özgürce dolaşabiliyorlar ve aradıkları bir çok şeyi elinin altındaymışcasına çok basit bir şekilde bulabiliyor. Hata bazen aradığımız şeyi ararken aslında aramadığımız onca şeyle vakit bile kaybedebiliyoruz buda internet dünyasının büyüklüğünün bir göstergesidir. Hele ki vektör aramak…

Ücretsiz Vektör Görselleri Temin Edebileceğiniz Web Sitesi

İnternet kullanıcılarının en sık karşılaştıkları sorunlardan bir tanesi de yeterince ücretsiz aradıkları bir şeyi bulamamak. Bunlara örnek Vektör Görselleri diyebiliriz. Tasarımcılar, doğaları gereği JPEG formatın da ki görseller dense daha eğilip bükülebilir üzerinde işlemler yapılabilir olan vektör çizimlerini tercih ediyorlar.

Peki Vektör Nedir?

Vektör görüntüsü, grafiksel bir dosya formatıdır. Görüntü, bu noktalara katılan çizgilerden oluşan bir dizi “Noktadan” oluşur. Bir vektör çizim programında bu noktadan noktaya gösterim yönteminin kullanılmasıyla, basit veya karmaşık çizgi tabanlı geometrik ve organik şekiller gösterilebilir. Bu şekiller düz veya gradyan renklerle doldurulabilir. Görüntünün noktalarının koordinatları ve nasıl bağlandıkları ve renklendirildiği ile ilgili bilgiler dosyada matematiksel veriler olarak saklanır.

Örneğin, sarı kenarlıklı bir vektör karesi esasen karenin 4 köşe noktasının koordinatlarını, renk ve çizgi stilinin verileriyle birleştirir.

Bilgisayar, noktaları “Yollar” veya “Darbeler” olarak adlandırılan çizgilerle birleştirip ardından şekiller rengini doldurarak vektör görüntüsünü oluşturmak için bu matematiksel verileri kullanır. Vektör çizim yazılımıyla ve geometrik ve organik şekiller, çizgiler ve renklerin kombinasyonlarını kullanarak, çok çeşitli konuları göstermek veya çizmek mümkündür.

Peki Neden Vektör Görseller?

Vektör görseller, JPG formatında ki resimlere göre çözünürlükleri kısıtlanmamış oluyor ve bu nedenle de üzerinde işlem yapıldığı zaman herhangi bir görüntüde kalite kaybı yaşanmadan üzerinde gerekli düzenlemeler, işlemler yapılmakta olduğundan tercih edilmekte. Üzerinde işlem yapıldığında kalitesinde ya da dosyanın görüntüsünde herhangi bir kayıp olmadığı için grafik tasarımcılar ve internet geliştirmecileri, hatta sektördeki yeteneksiz diye tabir edeceğimiz çizimciler bile, birçok ekstra çaba gösterme sıkıntısından kurtardığı için vektör çizimlerini tercih etmekte.

Peki Ücretsiz Vektör Görseli Web Sitesi Bulmak Kolay Mı?

Vektör Görseli web siteleri bulmak kolay lakin ücretsiz bir vektör çizimleri tahsis edilen siteleri bulabilmek ne yazık ki tabiri caizse samanlıkta iğne aramak kadar zor. Özellikle ilk tahlilde bir miktar para ödediğiniz ücretli siteler diğerlerinden daha yaygınlar. Belki ilk ödediğinizde fazla dokunmayacaktır ama uzun vadede düşünürsek bir süre sonra ödediğimiz ücretler sizi rahatsız etmeye başlayabilir. Hatta bazı ücretli vektör görseli sağlayan web sitelerin sağladıkları görseller de o kadar kaliteli değiller.

Yukarıda bahsetmek istediğimiz tüm bu sebeplerden dolayı ücretsiz Vektör Görseli arayan kişilere bazı ücretsiz vektör çizim sağlayan internet sitesinden bahsedeceğiz.
Böylece aradığınız logo, çizim ya da tasarıma ücretsiz olarak hem de yüksek kaliteyle erişebileceksiniz.

Ücretsiz Vektör Görselleri Temin Edebileceğiniz 30 Web Sitesi

Aşağıda belirtmiş olduğumuz tüm web sitelerinden ücretsiz vektör görselleri, telifsiz vektör görseli temin edebilirsiniz.

  • 123FreeVectors
    Tüm Ücretsiz İndirmeler İçin Ücretsiz Vektör Sanatın En Büyük Koleksiyonu, Vektör Görüntüleri, Vektör Grafik Kaynakları, Küçük Resim, İllüstrasyonlar, Duvar Kağıdı Arka Plan Tasarımları.
  • All Silhouettes
    Ücretsiz Vektör grafikleri ve tasarımları alın! Simgelerden arka planlara ve hatta baskıya hazır tasarımlara kadar her şeyi indirin! Ticari kullanım için uygundur.
  • Cool Vectors
  • Freepik
    Freepik ücretsiz vektörler, PSD’ler, simgeler ve fotoğraflar için bir kaynaktır. Platform, Freepik ekibi veya grafik tasarımcıları ve vektör sanatçıları topluluğu tarafından tasarlanan ve her ay 80.000’in üzerinde ücretsiz ücretsiz kaynak yüklüyor.
  • Design Freebies
    Dribbble, Behance ve daha birçok web sitesinden önerilen en iyi freebies tasarım kaynaklarını indirebilirsiniz.
  • deviantart
    DeviantArt, insanların sanat yaratma ve paylaşmalarını birbirine bağlamalarına izin veren, sanatçılar ve sanat meraklıları için dünyanın en büyük çevrimiçi sosyal topluluğudur.
  • All-free-download.com/free-vectors
    Tasarımcı için büyük grafik kaynak koleksiyonu içerir: vektör grafik sanatı, vektör görüntüler, vektör çizim, ücretsiz fotoğraflar, ücretsiz hd fotoğraf, ücretsiz resimler, ücretsiz vektör gibi
  • dryicons
  • 77 Icon Set’te 5000’den fazla yüksek kaliteli web ve vektör ikonu ve tasarımcı ve geliştiriciler için 1700’den fazla vektör grafiği. Aradığınız herhangi bir vektör görseli burada olabilir!
  • GoMediaZine
    Go Media, her konuda grafik, web tasarım / geliştirme, markalaşma, baskı tasarımı ve daha pek çok konuda uzmanlaşmış bir Cleveland Web Tasarım ve Markalama Firmasıdır.
  • Free Vector Art & Graphics
    FreeVector.com ücretsiz vektörler, ikonlar, duvar kağıtları ve marka logoları indirmek için bir yerdir. Tasarım haberleri, ilham kaynakları, grafik kaynakları için yaratıcı bir kaynaktır.
  • FreeVectors.net
    Tüm dünyadaki vektör sanatçılarından kişisel ve ticari kullanım için gönderilen binlerce kullanıcının vektörel görsellerini ücretsiz indirin.
  • 1001FreeDownloads.com
    Ücretsiz vektörler, fotoğraflar, simgeler, yazı tipleri, duvar kağıtları ve daha fazlasını indirin. Özel 1001freedownloads.com dosyaları ile içeriklerini sürekli genişletiyorlar.
  • QVectors
    Güzel resimler ve vektör görüntüler, ikonlar, tişört tasarımları, şeffaf PNG ve SVG görüntüleri, şablonlar ve daha fazlası gibi özel tasarımlar yaratıyoruz.
  • RoundPixel.org
    Tasarım hakkında Mad, Barselona merkezli bir şirket olan Maomao Publications tarafından yayınlandı ve Roundpixel bunun bir parçası oldu.
  • Spoon Graphics
  • FreeDesignFile
    Freedesignfile, ücretsiz Photoshop fırçaları ve eylemleri, ücretsiz fontlar ve daha fazlası dahil olmak üzere, binlerce yüksek kaliteli ücretsiz vektör ve ücretsiz fotoğraf içeriyor.
  • Vecteezy
    Dünya genelinde sanatçılar tarafından yaratılan bir milyondan fazla ücretsiz vektör, küçük resim grafiği, vektör sanat resmi, tasarım şablonu ve illüstrasyon arasından seçim yapın!
  • 123FreeVectors
    Tüm Ücretsiz İndirmeler İçin Ücretsiz Vektör Sanatın En Büyük Koleksiyonu, Vektör Görüntüleri, Vektör Grafik Kaynakları, Küçük Resim, İllüstrasyonlar, Duvar Kağıdı Arka Plan Tasarımları.
  • Free-Vectors.com
    En iyi ücretsiz stok vektör grafikleri koleksiyonu, ücretsiz küçük resim tasarımları, ticari kullanım için ücretsiz vektör paketleri, ücretsiz vektör arka planlar, ücretsiz adobe illustrator vektörleri, tüm ücretsiz vektör görüntüleri indirebileceğiniz bir kaynaktır.
  • Vectorilla
    Ücretsiz vektör grafikler, web sitesi bileşenleri, logo şablonları, web sitesi şablonları, web tasarım arka planları, web sitesi duvar kağıtları, kartvizit şablonları ve web tasarımcıları için diğer freebies sunan web tasarım blogu
  • Vector Patterns
    Vektör Desenleri, web tasarımcıları için ticari veya kişisel projelerde ücretsiz olarak indirebilecekleri ve kullanabilecekleri desenler oluşturmaya yönelik tutkumuzu paylaşabileceğimiz küçük küçük alandır.
  • VectorPortal
    Tasarımcıların ticari projelerde kullanabileceği ücretsiz stok vektörleri tasarlıyorlar. Ayrıca çalışmalarını ziyaretçilerine göstermek isteyen diğer sanatçılardan ücretsiz vektörler dağıtıyorlar. Vectorportal, çeşitli grafik tasarım siteleri tarafından defalarca ilk 10 ücretsiz vektör kaynağı olarak seçildi.
  • VectorStock
    Royalty free vektör görüntüleri, vektör sanat, grafik, küçük resim, ilüstrasyonlar ve yüksek çözünürlüklü hazır görüntüler. İstediğiniz vektörleri bulun!
  • Vector4free
    Tasarımlarınız için ideal olan pek çok ücretsiz vektör sanat ve grafik. Bunları web üzerinde, baskılar için veya benzersiz bir tişört tasarlamak için kullanabilirsiniz. Sadece indirin ve keyfini çıkarın.
  • Vector Valley
    Vector Valley, kaliteli vektör dosyaları, vektör dersleri gibi Vector ile ilgili bilgilerin eksiksiz bir kaynağını sağlar.
  • Vector Wallpapers
    Adından da anlaşılacağı gibi ücretsiz vektörel duvar kağıtları temin edebileceğiniz bir kaynak.
  • Free Vectors
    Basit ücretsiz vektörlerin yer aldığı sınırsız açık bir kaynak.
  • VectorJunky
    Binlerce ücretsiz Vektör İndirme, Simge, Arka Plan, Logo ve Fotoğraf alın. %100 Çalışma ve EPS Formatında ve JPG olarak kontrol edildi. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz

Sizlerinde önerdiği ücretsiz vektör görseli temin edilebilecek web siteleri varsa yorum bölümünde bizlere bildirebilirsiniz.

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. iconstock.net ucretsiz eps formatinda gorsel indirebilirsiniz tavsiye ederim

  2. iconstock.net shutterstock tarzinda bir site ama butun gorseller ucretsiz tavsiye ederim.

  3. Cartoon vector tarzında güzel tasarımlar sunan vector23 .com sitesini de ben tavsiye ederim :)

  4. bi tasarımcının elinin altında olması gereken güzel resim siteleri paylaşımınız için tşk ederim

  5. Geçenlerde sitemin post ve yorum kısmını ayırmak için vector sitelerinden araştırma yapmıştım fakat bulmam kolay olmadı. Keşke daha önce görseydim. Teşekkürler.

  6. Önerdiğiniz siteler için teşekkürler iyi birer kaynak hepsi. Benimde bir önerim olacaktı Pixlr editörde kolay şekilde resimleri vektörel yapabilirsiniz.

  7. Merhaba Webcigo,

    öneriniz için teşekkür ederiz, belirttiğiniz site gayet kullanışlıymış.

    Mutlu Günler.

  8. Freepik ve fotograf için pixabay var bunlarıda eklerseniz listeye sevinirim

  9. Merhaba,

    böyle yerli kuruluş sitelerimizi paylaşmanız güzel bir şey.
    Umarım global platformlarda yakın zamanda yer alır.
    Öneriniz için teşekkürler.

    Mutlu Günler.

  10. teşekkürler . aradığım eksik vectorleri buldum. işime yaradı.. takip edicem siteyi.

  11. teşekkür ederim bildiğimiz bi kaç site yeterli gelmiyordu iyi oldu

  12. Bu makale çok faydalı oldu, vektör görselleri bulmak genellikle zor olabiliyor. Bu siteler sayesinde artık tasarımcılar için daha kolay bir erişim sağlanmış.

  13. Vektör görsellerle çalışırken, kaliteli ve ücretsiz kaynaklara erişmek gerçekten önemli. Bu listedeki siteler işimi kolaylaştıracak gibi görünüyor, teşekkürler!

  14. İnternet üzerinde vektör görsel bulmak gerçekten zaman alabiliyor. Bu makale sayesinde, tasarımcılar için zaman tasarrufu sağlayacak birçok kaynağa ulaşmak mümkün.

  15. Vektör görsellerle çalışırken, çeşitlilik ve kalite önemlidir. Bu sitelerin birçoğunu daha önce duymamıştım, keşfetmek için sabırsızlanıyorum.

  16. Bu liste, tasarımcılar için gerçekten değerli bir kaynak. Ücretsiz vektör görselleri bulmak genellikle zor olabilir, ancak bu sitelerin varlığı işleri çok daha kolay hale getiriyor.

  17. Özellikle yeni başlayanlar için, vektör görselleri bulmak ve kullanmak kafa karıştırıcı olabilir. Bu liste, bu süreci basitleştiriyor ve tasarımcıların işini kolaylaştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et