BilgisayarGenelTeknolojiWindows

Windows 8’in En İyi 5 Yönü

Reklamlar

Microsoft, Windows 8 ile birlikte riskli bir adım attı. Her ne kadar tabletler ve akıllı telefonlar, bilgisayar kullanımını geride bıraksa da; masaüstü bilgisayarlar için dokunmatik arayüze geçişin benimsenmesine henüz süre var. Dokunmatik monitör piyasasının henüz yeni yeni oluşmaya başlaması da bunun en büyük göstergesi.

Windows 8’in En İyi 5 Yönü

Windows 8 in en iyi 5 yönü
Windows 8 in en iyi 5 yönü

Buna rağmen, Windows 8’in iyi yanları hiç de azımsanacak gibi değil. İşte onlar arasında seçtiklerimiz:

Başlat Ekranına Sabitleyin

Windows 8 başlat ekranına sabitleyin

Sık kullandığınız programları Windows 7 ’de görev çubuğuna ve başlat menüsüne sabitlemeyi sevdiyseniz, Windows 8 ’de ki özelleştirilebilir başlat ekranına bayılacaksınız! Çok daha basit ve kolay kullanımlı denetim masasında “Kişiselleştir” tuşuna basarak, dilediğiniz uygulamayı ya da web sayfasını Başlat ekranına taşıyabilirsiniz.

USB 3.0 Desteği

USB 2’ye oranla iletim hızını 10 kata kadar artıran USB 3.0, Windows 8’de kendi doğal sürücüleriyle birlikte geliyor. Böylelikle mevcut USB 3.0 donanımlarınız için ekstradan internette sürücü aramanız gerekmeyecek. Bu bağlantıyı, uyumlu yuvalarda bulunan mavi şeritten tanıyabilirsiniz.

Charms Çubuğunun Kıymetini Bilin

Dokunmatik ekranlarda parmağınızı yana kaydırarak, diğer bilgisayarlarda ise fare imlecini ekranın sağına getirerek Charms yan çubuğunu açabilirsiniz. Bu panelde arama yapmak, bilgisayar ayarlarını düzenlemek, dosya paylaşımı ve cihaz yönetimi için tüm seçenekler yer alıyor. Yeni kumanda merkeziniz Charm menüsü olacak.

win 8 charms çubuğu
win 8 charms çubuğu

Kolay Arama

Her akıllı telefon kullanıcısının rüyasıdır; bilgisayarda dosya veya uygulamaları gerçek zamanlı aramalarla görüntüleyebilmek. Windows 8 bunu sunuyor. Başlat ekranına gelin ve yazmaya başlayın, Windows 8 uygulamaları, dosyaları ve hatta sistem ayarlarını arayarak girdinize uygun sonuçları listelemeye başlayacaktır.

Snap View

Windows Store uygulamalarını açtığınızda, ekranı kaplayacak şekilde genişlerler. Dilerseniz, bu uygulamaların ikisini yan yana “mandallayarak”, çoklu görev kullanımına geçebilirsiniz. Bir yandan internette gezerken, diğer yandan yazmanız gereken ödevi ya da raporu tamamlamak için oldukça ideal bir yöntem.

win 8 snap view
win 8 snap view

Reklam
Reklamlar

MKorkut

Amaç bilgi.. Android 'den anlamam, sorun gelir araştırmamı yapar çözümü sunarım. Makaleyi iyice okumadan yorum yapmayın lütfen, herkesin anlayabileceği bir sade dil ile sorunları özetleyip makaleyi yayınlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

interbilgi 2024 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et